Eşim ailemi istemiyor

Ailemde tıpkı sizin gibi düşünüyor. Ama ben bir çıkış yolu arıyorum yuvayı bozmamak için.

Hayır istemiyorsa gelmesinler. Sende artık ailem ailem deme bu yüzden kavga çıkarma. Gitsen ailen sana bakacaklar mı diye göz dağı veriyorlar

Ailen sonucta niye bakmasinlar onlar senin ailen annen baban her turlu senin yaninda olur sanada bakarlar kimse ewladini atmaz

Onlar senin korktugunu we zayif yonunu bulmuslar koz olarak kullaniyolar goz dagi weriyolar ama bayanlarin dedikleri gbi bu sekil ewlilik olmaz

Valla Allah sabır versin cidden çok zor bir durum ben daha eşim ile ilk istemem de bile görücü usulü eevlndk o zaman ilk söylediğm şeylerden biri bu olmuştu hiçbir zaman bnm aileme saygıda kusur edemezsin anne baba di yorsan onlara ona göre de davranmanı isterim dedim bu karşılıklıydı tabi ama ben söylemesem bile onun saygsz davranmayacsşını bilirim çok şükür ama olursa da tepkim çok kötü olur o zaman onun ailesini de ben eve kabul etmem ne derse desin gelseler bile pişman ederim kim ne derse desin evet öncelik çekirdek aile ama kimse kusura bakmasın beni doğurmuş büyütmüş binbir emek harcamış ailemi de hiç kimse için göz ardı etmem ki eşinizin böyle davranması da dinen haram sıla-i rahim diye bir şey var hele ki en yakının annen baban onları ziyaret etmen onları seni ziyaret e gelmesi farzdr eşin buna engel olamaz aynısını ben senin ailene karşı yapsam ne dersin ne tepkş verirsin de ama sanırım szn ilişkde baskın Karakter eşin Allah yardımcınız olsun inşallah umarım yoluna girer yanlşndan döner bir an önce

1 Beğeni

Aynen öyle baskın karakter o ve annesi. Annesi hep normal günde bile “ bir kızın ailesi çok gelirse o yuva dağılır,bir kız ailesine çok giderse o yuva dağılır kocası onu aldatır, falanca kişinin kocası ailesiyle evleri karşı karşıya olmasına rağmen yinede onu ailesine göndermezdi. Bak şu şu kuzenin kızın ailesi yüzünden boşandılar hep. Falan filan dünya kadar hikaye anlatıyor. Artık eşimin beynini yıkamış. Bunlar kendi kulaklarımla defalarca duyduğum şeyler. O yüzden çok kez aldım karşıma ama eşim düzelmiyor. Aileside şuan evde küsüm mesela normal yemeklerini hazırlayıp yiyorlar hiçbir şey olmamış gibi hala evimdeler.

Aynen öyle benim anladığım bu. Sende ailen için kendi evinin huzurunu kaçırıyorsun diyorlar bana. Önemli olan senin çocuğun daha onları boşver. Bunları söyleyen adam bana dönüp diyor ki “ sen eşşek gibi benim anneme bakacaksın”

Yazıklar olsun gerçekten Allah burunlarından getirsin. Fi tarihinde kalmış onlar eskiden de gelin ailesine kırk yılda bir gidermiş ne kötü ya sanki kız olunca sadece evlenmek için hizmet etmek için varız. Duygusu ailesi ne istediği önemli değil. Bacım sen hangi şehirdesin?

Elazığ’da yaşıyorum.

Ailen peki?

Onlarda bana yarım saatlik mesafede elazığın bir köyünde.

İyi yakınmış bari. İnan aynı şehirde olup sana yardım etmeyi çok isterdim. Ben Ankaradayım. Her kadının meselesini kendi meselem yapıyorum içim sızlıyor. Lütfen kendine bu hayatı reva görme. Aile yapımı en iyi sen bilirsin ama eşinde ufacıkta olsa değişme umudu sana karşı merhamet yoksa kendine bir çıkış planı yap. Ne kadar kötü olabilir zaten cehennemi yaşatıyorlar şuna bak. Evet yalnız ğstlenmen gerekebilir çocuğunun sorumluluğunu, çalışman gerekebilir, psikolojik olarak daha çok yıpranabilirsin başta ama sonra her şey çok daha güzel olur. Otur eşinle çok net bir dille konuş trip atar gibi değil sona geldiğini anlasın bu şekilde dayanamayacağını söyle. Kendi ailesine deli gibi düşkün olupta senide ailen yüzünden yuvanı yıkıyormuş gibi manipüle etmelerine izin verme. Ki bu oladabilir ailen çünkü onlar senin kendini savunmaya geçme benim isteklerim bunlar sende taviz vermeye hazırsan ben varım yoksa yokum de. Ailenle de konuş kız aileleri nedense hep idare eden yuvayı düşünen taraf oluyor. Bıraksınlar düşünmeyi deli deli görünce değneyini saklarmış. Sahipsiz bırakmasınlar seni. Daha dik dursunlar hatta onlar var diye bozulacaksa zaten bozulsun. İnan eşinde vazgeçemez bu rahattan geri adım atar ama bir kere göze alın her şeyi. Ailene de açıkla konuşucam böyle olmaz değişirse devam edicem de bilsinler durumun nereye kadar gideceğini. Biz kadınlar ay çocuğum ay ailem ne der ay elalem ne der diye diye gençliğimizi hayatımızı feda ediyoruz ne uğruna. Bu çocuk bu ortamda zaten sevgiyle büyüyemez hiç değilse mutlu bir anneyle büyüsün. Uzaktayız ama çok çaresiz kalırsan kimse durmazsa arkanda duracak bir sürü kişi çıkar eminim. Kendi değerinin farkına var arkadaşım

1 Beğeni

Allah o kayınvalideni kızına hasret bıraksın o senin yüzüne baktıkça yaptıklarını hatırlasın. Evladını görememek nasıl bir his oda yaşasın. Sorunun kaynağı o kadın yıllarca bu sözlerle zehirlemiş oğlunu. Ne biçim insanlar varya annen o senin annen seni besleyip büyütmüş bu yaşa getirmiş el oğlu seni atar bitek kendi ailen kalır. Ne demek ailen sana bakmaz bu yaşa kadar kendilerimi bakmış sana ? Ayrıca dinende hukukende sen onun annesine bakmak zorunda değilsin ona bakmak zorunda olan kendi evlatları. Bakarsan bu senin vicdanına kimse seni zorlayamaz.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim burdan bu mesajları yazmanız bile bir destek. Demin konuşmaya çalıştım yapma böyle ailemin sana bir zararı yok bak bebeğimiz 6 aylık oldu 2 kere geldiler. Sana bir. Zararları yok ama her gelecek dediğimde aynı kavgalar ben artık dayanamıyorum. Bayrama kadar sana mühlet verdim ya kendini toparlarsın. Yada ben aile büyüklerini çağırıp bu işi bitirecem.

Bitir dedi. O çoçuğu sana bırakmam. Başla bir kadın getiririm. Ailen bu çoçuğa bir ay bakamaz. Rezil olacaksın. Ben çoçuğumu köye bırakmam
Kendisi ve ailesi temizlik hastası ve onlara göre onlar hariç herkes pis. Yok senim ailen pis istemiyorum ne bu evde ne de oğlumu gönderirim. Size yemin ederim biz pis değiliz. Kendi teyzesinin dayısnın ekmeğini yemeyen evine pis diye gitmeyen biri artık siz düşünün.
Dedim bana böyle davranırsan yarın annem hastalandı annem yaşlandı yanımıza gelsin diyemezsin. Püüfff dedi kapı orada diyorum sana. Bakmazsan gidersin bu kadar dedi.
Hep aynı iğrenç tavrını sergiledi yani bana.

Okurken sinirlendim. Senin yerinde olsam onun ailesi geleceği zamanda ben kavga çıkarırdım istemezdim. He geliyor mu yanlarına çıkmazdım. O sana nasıl davranıyorsa sende o şekilde davran

Allah’ım bu ne ya nasıl bir insan. Bayramda gidiceksen dönme git yalnız düşün de en azından bir şeyler yapabildiğini görsün. Bu adam değişmez kardeşim Allah sana büyük sabır ve bir çıkış yolu göstersin. Onlarda beter olsun.

1 Beğeni

Çok sabırlısın gerçekten ben olsam bu sözlerin ardından boğazına bıçağı dayamıştım çoktan. Allah şaşırtmasın da çok zor bir süreç en güçlü şekilde çık inşallah seninde yavrununda bahtı güzel olsun

Bacim sen bununla sewerekmi ewlendin gorucu usulumu

Lafa bak baska kari getirirmis o getirdigin baska karı cok aferdesiniz aile oyle bi kazik atark eskiyi arar olursun baskasi sana mum tutdurur mum herkes bu ezdigin kadina benzemez yaprsn yaprsn bi sert kayaya vurursun iste ozmn is is ten gecmis olur walla nasil sinirlendim adi pislik seni kiz yoksa bunun hayatinda biri warda sen git diyemi baski yapiyoki senn bacima aynisini ypsalar hosuna gidermi deseydin yok bacim yok bundn sna koca olmaz sen hayatina nak ailen sana gül gibide bakar ömur boyu bununla hayat gecircene ailenle otur dha iyi bu yontulmamis bi odun bundan iflah olmaz

1 Beğeni

Biraz gelme bakalım napıcak ya sen sustuğun için oda kendini bsy sanıyo sen kendinden paha biç çocugun suan küçük annesinin aşşağılanmasını görmesi hosuna gidermi o çocukta öyle büyücek kendine bu kötülüğğ yapma sen dimdik durursan huni çıkarırsan onlarda korkar