Eşim ailemi istemiyor

Aynen bundan sonrası olması gereken. Ama kabul etmiyor bunu. Sen iyi olacaksın iyi olmazsan gidersin diyor.

Ailen arkanda duracak gibi. Bırak git ya kendine de çocuğuna da iyilik yap. Mutsuz evlilikte çocuk da mutsuz büyür. Utanmaz herif bir de baska kadın alırım ne demek ya. Git de alsın bakalım alacağı iyi mi olacak. Çocuğu senden alır diye de korkma 6 aylık bebeği kimse annesinden ayıramaz. Sen onun sana bu şekilde konuşmaları kayıt alabilirsen al elinde delil olsun her ihtimalle karşı.

3 Beğeni

Asla o çocuğu alamaz. Aileni evde istememesi, anneme bakmak zorundasin yoksa gidersin demesi bile mahkeme nezdinde kusur sebebi. Bugun bosanmaya karar verseniz, çatır çatır nafaka ve tazminat vermek zorunda. Esinizi aldatsaniz dahi cocugun velayetini alamaz. Anne istemedigi surece cocuk anneye verilir. Sizin esiniz terbiyesiz, arsız, zayif karakterli ve cahil bir adam. Sizin naifliginizi anlayacak kapasitesi yok.

4 Beğeni

Böyle tavır göstererek en iyisini yapmış çünkü senin aklında “acaba herşey düzelir mi, eşim değişir mi” sorusu oldukça o dengesiz, hasta insanlarla ömrünü heba ederdin. Okurken sinirlenmemek elde değil. Adamın temizlik takıntısı bile başlı başına zulüm, hangi yanından tutacaksın ki. Çok çok dikkatli, etraflıca düşün, büyüklerini karşına al konuş. Böyle bir insandan vazgeçip gitmek senin için bir kayıp olabilir mi? Yarın öbür gün çocuğun büyüdükçe, bu olaylara daha çok maruz kalacak. Böyle bir babası varken bari sağlıklı, yanında huzurlu hissettiği bir annesi olsun. Orada kaldıkça senin ne ruh sağlığın kalır ne beden sağlığın. Çocuğunu senden alamazlar. Bakamam diye de düşünme bakarsın, Allah yardım eder. Var say ki kocan öldü, çocuğun büyümeyecek mi? Yine büyür. Ben boşandıktan sonra maddi olarak elinden tutamayacağım bir kadına asla boşan diye tavsiye vermezdim. Çok karşıydım ama buradaki konu katlanılir gibi değil. Allah sana yüklememiş onun ailesine bakma sorumluluğunu o kim ki sana böyle bir sorumluluk veriyor. Sen kendi evinde bile bir iş yapmaya mecbur değilsin, yaparsan sadaka yerine geçer. Kocanın önüne koyduğun yemek bile ona sadakan senin. Gerzek adam. Bırak git kızım, anasının koynunda yatsın bundan sonra.

4 Beğeni

Başka kadın alırsa da götür bir tane çeyrek tak. En çok sana düğün bayram olur bu adamın yakandan düşmesi.

3 Beğeni

Siz psikolojik şiddet goruyorsunuz bu tek basına bosanma sebebi zaten. Fiziksel şiddette var mı peki? Eger varsa kades uygulamasını indirin şiddet olursa hemen polisler gelip goturur. Ailenizle once bir konusun bosanma niyetini ve sebeplerini soyleyin aileniz arkanızda duracak mı bunu ogrenin. En azından ona gore bir yol alırsınız cunku bebeginiz henuz cok kucuk. Benim rahmetli abimde narsist ruh hastası Bakırköyde daha once yatmıs bir kadınla evlenmişti 12 yıllık evlilik iki cocuk vardı. Cocuklar 9 ve 10 yasındaydı ona ragmen mahkeme velayeti anneye verdi o zaman avukat demişki cocuklar annenin bakımına muhtac oldugu surece kadın genel evde bile calıssa velayet anneye verilir. Abim bosandıktan birkac ay sonra kanser tanısı aldı ve sekiz ay sonunda vefat etti. Biz ailecek perisan olduk cocuklar yetim kaldı. Neden yıllardır bosanamadıgı için cile cekti son bes yıldır evleri ayırmışlardı ama kadının tacizleri hiç bitmedi. Üzüntü ve sıkıntı hastalık olarak abime dondu. Niye anlattım cunku sizde o adamın yanında kaldığınız sürece üzüntüden hasta edeceksiniz kendinizi. Eşiniz sizi yanlızlastırmak sadece ona muhtac ona baglı olmanızı istiyor. Bugun size birsey olsa ilk arkasını donecek olan onlar o yuzden kendi ailenizi onlar için silmeyin yani kabul etmeyin bu durumu.
Aileniz habersiz geldiğinde tepkisi ne oluyor peki yüzlerine karsı iyi davranıyor mu? Yoksa gelmeyin seklinde acık acık onlara da söylüyor mu?

1 Beğeni

Yüzlerine karşı açıkça söylemedi benim bile yüzüme karşı açıkça söylemedi ama hep tavır aldı. Benimle konuşmadı küstü onlar gelince surat astı
Çok affedersiniz yatakta bile uzak gitti. Bana onlar gelince hep bir cephe alıyordu. Zamanla düzelir diyordum ama içinde bu kadar ciddi büyük şeylerin olduğunu anlayamadım bugüne kadar. Bugün her şeyi anladım. Görümcem demin gelip benimle açıkça konuştu. Eşim ailemi bu evde kesinlikle istemiyormuş. Onları kirli buluyormuş. Onların evine gitmek istemiyormuş. Yani bundan sonra gelmesinler bende gitmeyecem. Gülcan isterse gitsin görsün ama çoçuğumu bırakmam demiş. Ailesi kızmış çoçukta gitsin diye.
Yüzüme karşı kayınvalidem ve görümcem açıkça dedi ki “ ya ailem ailem dersin boşanırsın gidersin yada daha fazla ailem gelsin aileme gel diye ısrar etmezsin kendin aileni görür evliliğine devam edersin çoçuğun için”

Donuk hissediyorum, değersiz, çaresiz…. Ben ne yapacağım
Kocam meğerse bunca zaman net olarak söylemediği şeyi bugün yüzüme haykırmış oldu. Gelmeyecekler diyor.
Nasıl yani anlam veremiyorum ben bu duruma
Bu nasıl bir kalp nasıl bir merhamet
Ve görümcem diyor ki her taraf kaynanasını istemeyen damat, kaynanasını istemeyen gelinle dolu sen ilk değilsin

Bu arada neyse ki eşin narsist değil. Narsist olsaydı, sana orada kalacak sahte mutluluklar yaratırdı. Beş gün kötü davranır, birgün havalara çıkarır “eşim beni çok seviyor” diye düşündürürdü. Gidemezdin. Bu adam sana orada kalman için hiçbir sebep bırakmamiş. Zavallı cahilin teki. Öteki zavallılar da kaynanan, görümcen. “Bu da benim bir imtihanımmış” de çek git. Söylemesi kolay diyeceksin ama bu yazdıklarını yaşamak daha mı kolay? Yani seni canla başla yuvanı bozmaya ikna etmek istemiyoruz ama kendini düşünmeni istiyoruz. Çocuğu onlar sadece koz olarak kullanıyor. Çocuğu düşünüyor olsalar annesine bunları yapmazlar.

1 Beğeni

Güçlü dur onların karşısında. Şüphesiz Allah senin yanında. Hz. Hatice de kendine zulmeden bir adamın evinden iki çocuğunu kolundan tuttuğu gibi alıp çıkmış. Peygamberimiz onun üçüncü eşi. Senin başına da rabbimizin yazdığından başka bir şey GELMEYECEK. Onlar kim ya. Onlar kim. Allah dilerse bir günde onları birbirine hasret bırakır. O’nun gücünden şüphen var mı? Yoksa, ona sığın, senden güçlüsü olmaz.

2 Beğeni

Tam olarak durum öyle narsist hiçbir özel günü atlamaz hediye alır bol bol. Ama bir kere seni seviyorum demez. Çok güzel olmuşsun demez. Eline sağlık demez. Tüm gün temizlik yaparım o beğensin diye ama o gelir şurayı temiz yapamamışsın şurasıda şöyle der. Bir kere bile memnun olmadı. Bir sabah bile öperek uyandırmaz. Yada hastalandığımda merhamet göstermez. Ama hediyelerle arada bırakır.

Oofff. Onu yetiştiren anayı…

Gözyaşlarıyla okuyorum yazdıklarını
Nasıl olacak nasıl yapacam
Neden bunlar başıma geldi
Allahım çok zor bir imtihan
Evim yuvam dağılacak
Bebeğim küçücük…..

Bence eşinde kaybetme korkusu yok sanki senin ondan gitmeyeceğini emin cesaretsiz olduğunu düşünüyor o rahatlık var üzerinde peki ailenin gelip gitme durumu dışında aranız nasıl sana nasıl davranıyor benim de bi abim eşinin ailesine gitmek istemez onlar gelsin istemez ama böyle net konuşmaz tabi çünkü gelmelerine müsaade etmese yengem de aileme tavır alır biliyor allah yardımcın olsun güç kuvvet versin bence korkma hiç bişeyden içinden ne geliyorsa onu yap her şey mutlaka yoluna girecektir her iyi şeyin bi sonu olduğu gibi her kötü şeyinde sonu vardır elbet

1 Beğeni

Kolay değil :pensive_face: kendine zaman ver sakin sakin plan yap. Böyle kaç ay, kaç yıl devam edebilirsin. Bitirirsen kaç ay, kaç yıl yasını tutarsın. Hepsini düşünmek gerekiyor. İnan bitirmekte zorlanman güçsüz olduğun için değil. Evladını düşünüyorsun, şu zamana kadar ki emeğini düşünüyorsun. Bunun adı güçsüzlük korkaklık değil. Zaten bu kararlar en çok iyi anne olanlara zor. Kendini düşünsen adım atmak daha kolay.

Evet kaybetme korkusu yok her kavgada bana git der hiç korkmadan. Gitsem asla dur demez. Hatta bir kez kıyafetimi giyip çıktım sonra geri döndüm. Gitmeyeceğimden emin.
Ben onun ailesine o böyle yaptı diye başta tavır almadım ben iyi oldum hep bir gün anlar dedim ama hiç anlamadı sadece bir kere annesine yüzümü astım ve beni bir hafta boyunca binpişman etti. Küfür etti evi dağıttı. Neymiş annesine nasıl olurda yüzümü asarım.
Yani benim tavır alma durumum yok iyi olacaksın diyor
Yada onlarda gelmesin diyorum gelecekler diyor.

Aynen öyle. Bebeğimin yüzüne baktıkça içim gidiyor. Ve bebeği bana bırakmayacağına dair ne yeminler ediyor. Çok korkuyorum çok.

Çok dua et. Tüm inancınla tüm samimiyetinle Allahtan yardım iste. Ben de zor dönüm noktalarından geçtim. Yardım isteyecek kimse yoktu. Yardım edebilecek tek bir Allahin kulu yoktu. Eşim en sonunda karşısına aldı. Elimden gelen birşey yok anla dedi. Allaha yalvardım, onun gücünden şüphe etmedim, yardımından asla ümit kesmedim. Bir konu için iki ayım gece gündüz ağlayarak geçti. Yeni anneydim, bebeğimin sevincini yaşayamadım. İki ay boyunca bebeğimi sadece besledim, temizledim, uyuttum. İki ay evladımın yüzüne gülemedim. Oynamak ,sevmek, öpmek gelmedi içimden. Üzüntüden. Allaha yalvardım bir mucize diye. Bir mucize Allahım. Gözümün önündeki en büyük mucize evladım. evladımı yoktan var eden, bir zerreden bunca hücreyi inşa eden Rabbim yardım et dedim. Ve iki ayın sonunda o mucizeyi yaşattı Allahım. Dünyanın gelmiş geçmiş en mutlu insanı ben oldum o vakit.
Ne olur duayı bırakma. Allah sana öyle güzel bir hayat verir, onları öyle zelil eder ki hayal bile edemezsin. Yeter ki Allahtan ümidini kesme.

3 Beğeni

Benim eşim boşanmış ailelerin çocuklarını birbirinden alıp diğerine teslim ediyor haftasonları. Boşanmış ama çocuğu yanında olmayan ne kadar kadın varsa hepsi kendi rızasıyla ben bakamam babada kalsa daha iyi diyenler. Bir çoğu da kadının ailesi “boşanırsan çocukları bırak gel, öyle kabul ederiz” dediği için mecbur bırakılmış. Yani çocuğun anneden alınması söz konusu dahi değil. Çünkü baba eve gelir getiren olduğu için illaki çocuğu başkasına baktırmak zorunda kalir. Hakim de o halde annesi baksın diyor. Yani görülmüş şey değil hakimin Çocuğun velayetini anneden aldığı. Ancak anne rıza gösterirse verebilir.

Çok etkilendim bu yaşadıklarından dua edicen senin için ama değer görmediğin bi yerde tükenirsin sen mutlu olmazsan bebeğin nasıl mutlu olucak ailen sana destek olurmu bunları anlatsan baş edebilirlermi eşinle