Eşim ailemi istemiyor

Benmde aklima geldi altindan dolayi

Yani başka bi şekilde alamayacağını biliyor altınları.

Katılıyorum. Tamam kaybedince bir şeyler dank eder insana ama bu kadar keskin davranan insanlar için geçerli değil bu. Bir gün önce tamamen duyguları olmayan adam şimdi neler yapıyor çok ilginç. Yüzüne bakmayan kayınvalidende büyüklerinin yüzüne nasıl baktı acaba. Umarım güzel olur her şey biz yanılırız. Sen restini çektin ailenide aldın arkana şimdi daha güçlüsün Gülcan bundan sonrası eşinde kaybetmek istemeyen geçinmeye gönlü olan ona göre çabalar.

Altınlar benim de aklıma. Bence altınları evde bulundurma bankada kendine kasa alıp koy elinden alamasın

Allahm ne adamlar varya bunlar analarının aslanım paşam diye yetiştirdikleri çocuklar. Kadın dövmek dahi herşeyi hak görüyorlar kendilerine. Yokmu ailen sahip çıkmıyormu sana. Ayrıca çocuğu sana vermem dediğinde al senin olsun çocuk nasıl bakıyorsan bak bende kendi hayatıma bakarım en azından de. Çocuğu elinde koz olarak kullanıyor bunu kullanmasına engel ol. Bak bidaha böyle söylüyormu. Çocuğu alıp napacak nasıl bakacak seni tutmak için söylüyor bunu.

Evet tıpkı sizin gibi düşünüyorum o aileyle gerçekten çok zor. Ve öyle bir gaza gelip gaza getiriyorlar ki aklımız hayalimiz almaz. Aynı konuyu günlerce sabah akşam abarta abarta bir konuşurlar ki ayy dersin tamam daha gidip şunu öldüreyim bakın bunu çok abartısız söylüyorum ve bu konuda yapılması gereken tek şey o aileyle iltibat kesmek ama sanmıyorum imkansız

Biliyor musun aynısı aynı tehditler aynı şeyler benimkinden var.

Bilgilendirme için çok sağ olun. Eşim mesela diyor senin ailen köyde ev sobalı senin maddi gelirin yok. Sana vermezler. Ben kamu görevlisiyim maddi gelirim var bakıcı tutarım der köy şartlarından dolayı sana vermez diye.
Ha birde şey diyor mahkemede hep boşanmak istemiyorum derim böyle olunca mahkeme uzayıp durur sana nafaka vermem

Aynı şey benimde aklıma geldi. Altından dolayı mı dedim hayır dedi. Öyle olsa bak eve getirdim çocuğu altını alıp seni geri gönderirdim.

Bankada ortak hesabımız var oraya koyuyoruz. Şuan alıp yine oraya koyacağını söylüyor. Benim aklıma şeu geldi acaba altınlarla beraber oğlumun şuanki halini mi çeksem. Ne alaka demeyin oğlanın 7 aylık olduğu yani düğün borcuna falan bu altınların gitmediğini kanıtlarım. Yada yakın tarihte bir harcama yaptım derse belge kanıt isterler ee öyle bir kanıtta olamaz. Ne diyorsunuz ?

Aynısını bir büyüğüm bana daha bugün dedi. Ben mesela miransız ölürüm yaşayamam diye diye dolanıp duruyorum ortalarda. Çocuğun üstüne öyle bir düşüyorum ki bana dediki eşinin kayınvalidenin yanında miranla ilgilenme o sevgiyi sakın gösterme. Ve tıpkı senin dediğin gibi hep al çocuğa bak sen ben hayatıma bakacam deyin işte o zaman koz olarak kullanamayacakmış.

Onu dinleme bence kendi adına hesap aç da koy. Güvenme hiç altınları alıp seni tekrar kovadabilir belli olmaz. Tabi inşallah böyle bir sey olmaz, akıllanmıştır da. Ortak hesap diye ısrar ederse de sen altınlar icin mi beni geri getirdin dersin. Orda az da olsa niyetini belli edebilir belki. Dediğin şekilde fotoğraf çeksen kanıt niyetine geçer mi bilmiyorum ama yine de çek elinde bulunsun her ihtimalle karşı

Öyle birşey olurmu canım çocuk sobalı evdede büyür kuru ekmek yer gene büyür o çocuğa anne sevgisi gerek hangi bakıcı o sevgiyi verir. Hiç bir hakim çocuğu annesinin kucağından alıp bakıcı kucağına vermez .Ayrıca istediği kadar boşanmıyorum desin tedbir nafakası diye bişey var yani mahkeme sürerken bile nafaka verecek.

Nafaka ilk mahkemede direk verilir tedbir nafakası olarka baba kamu görevlisiyse nafakan fazla olur ozamanda devlet sonalı mobalo bakmaz

Evliliğimizin ilk yılları boşanmaya kadar giden tartışmalarımız oldu aynısını eşimde dedi çocuğu vermem sen gitmek istiyorsan git diye. Bende senin gibi çocuğumu vermem dedikçe bunu kullanmaya başladı bir iki kere daha oldu. En sonunda al çocukta senin olsun ne halin varsa gör çocukta yok artık gözümde dedim. Ondan sonra birdaha hiç çocuğu kullanmadı eşim. Zaten çocuk baba için ayak bağı kolay kolay hiç bi kadın küçük çocuğu olan adamla evlenmez. Bende tecrübe ederek öğrendim yani bunu.

Kesin kaynanan kocanı ta eskiden beri “ben sizi babasız büyüttüm, şöyle fedakarlık ettim, böyle çile çektim” diye diye hep manipüle etti. Bu yüzden eşin de annesine karşı hep borçlu hissetmiş olabilir. Evlendikten sonra da doldurdukça doldurmuştur “ailesi çok gelirse şöyle böyle olur” diye. Eşinin içi dışı annesinin düşünceleri olmus anlayacağın. Hayatının her anında annesini önceleyen büyümemis bir erkek olarak kalmış. Akşamki konuşmalar sonucunda eşin hemen tamam onun ailesi de istediği zaman gelsin diyemezdi zaten. İki senede ikna olmadiğına bir günde böyle keskin dönüş yapsaydi ancak koca bir yalan olurdu bu. Muhtemelen bocaladı ve bir süre uzak kalıp düşünmek istedi. Kendisi de ne istediğini, neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyor belki. Böyle büyütülen bir erkek sana hakkaniyetli davranarak annesine ihanet etmiş olacağı hissine bile kapılabilir. Sana değer verince annesine vefasızlık ettiğini sanır. O kadar karmaşık bir durum ki… Neticede 2 senedir gitmediğin için yine gidemezsin sanıyordu, ciddi olduğunu anlayınca o uzlaşmaya yanaştı. İyi ki de gittin ailenin yanına. Geçinmek de geçinmemek de bundan sonra kocanın elinde. Kendisi bilir, gerçekten olan kocana olur. Sen çok dikkat et kendine. Maddi olarak kendini güvenceye almaya çalış ama ona karşı minnetsiz görün. Altınları alırsam perişan olur diye düşünmesin. Altınlar olmasa da eyvallah etmez basar gider diye düşünsün… İnşallah eşin kendine çeki düzen verir, size yeni baştan güzel bir sayfa açar. Bence onun da desteğe ihtiyacı var; belki klinik psikolog, belki bir aile danışmanı iyi gelir… Erkekler kendi mutluluklarinı kendileri engelliyor. İnsan gibi davransa sen onu paşalar gibi yaşatırsın haberi yok nasipsizin.

Csnim bacım sana hiç kıyamam keşke şuan yanında olabilsem çaresizliğini kendi ruhumda ve bedenimde hissettim :pleading_face: benzer şeyler yaşadım.git bir süre ailene belki hatasını anlar gelir uzunda sürebilir aylar geçebilir çocuğunu al git durma daha fazla

Yaaa her bir cümlen bu kadar mı doğru olur arkadaşım. Aynen aynende senin söylediğin gibi büyütmüş öyle davranıyor kendi kulaklarımla duyuyorum aynen annesine anlatmadığı danışmadığı konuşmadığı tek bir gün yoktur.
Aynen bir uzmanın artık kocam vakasına el atması lazım sadece benim değil toplum yararına olur
Farkında olmadığı gibi anlatıyorum yinede gelmiyor o tür yerlere

Mahkemeyi tabiki bosanmak istemiyorum diyerek çekişmeliye çevirir ve uzatabilir. Ama eninde sonunda bosanirsin. Maddi duruma gelince… Demekki kocana göre parası olan anne baba olmayı hak ediyor diğerleri sadece dogurmakla meshul.. hiç korkma devlet imkanların kısıtlı diye çocuğu almaz senden..

Ayrıca boşanma sürecinde “tedbir nafakası” diye birşey var. Bari seni tehdit ederken doğru bilgiler kullansın