Bende rezene kimyon çayı içiyorum çorapta giyindiriyorum ayaklarına ya gazı gece 12 de başlıyo kendini yırtıyo ağlayarak masaj yapıyorum rahatlıyo sonra sabah ezanında bi uyanıyo öğlen 12 kadar uyumuyo ıkınıyo gazını çıkartmak için (bigaia ) diye ilaç verdi bide çok ağlarsa ( colex ) içir dedi ama yok yırtıyo kendini
Kimyonlu su içiyorum. Her emzirme sonrası üst gazını çıkarıyorum. Emzirmeden önce veya emzirdikten yaklaşık 1 saat sonra alt gazı masajı bol bol uyguluyorum. İlk günler zorlanıyordu ama şimdi masaj uyguladığım gibi rahatlıyor.
Direkt çözüm olarak şunu önerebilirim. Bebeğime yenidoğan hemşiri gaz masajı uyguladı. Biraz sert bir şekilde yapmıştı. Bebeğim pamuk gibi oldu.Şehir hastanelerinde emzirme eğitimi veriyorlar. İsterseniz orayla görüşün.
O masajı banada göstermişlerdi kendide yapmıştı hatta bişey olmazmı demiştim yok olmaz sen ona acır diye yapmazsan o senin canını acıtır demişti doğruda demiş 2 saat uykuyla geçiniyoruz artık
Clinikid masaj yağını dene bi
Merhaba, bebeğim 75 günlük oldu. Doktorumuza sorduğumuzda bu işin çözümü gaz damlası değil. Hatta tetikler gazı dedi. Annenin yediklerine dikkat etmesi gerek, evet ama .
Sorun maalesef gaz damlarıyla çözülmüyor.
Biogaia aslında probiyotik yerine de geçiyor içinde çok az miktarda d vitamini de var.
Gaz damlaları bizde işe yaramadı biogianın probiyotik - masaj - ayakları sıcak tutmak çözdü sorunu
Bende artık masaj ayaklarına hep çorap giydiriyorum bakalım nolucak
Bebeğe bir şey olur diye korkma canım. Herhangi bir zararı olsa hemşireler uygulamaz zaten. Hem sen hem de bebeğin rahatlar. Bebekler sorunlarını sadece ağlayarak anlatıyorlar. Gazdan o da acı çekiyordur. Bol masaj uygula.
İlk 3 ay çok zorlandık ,aşırı gazli bebekti , sonra şurup aldık , adı Alvumrelax , iyi geldi
Bnmde bebeğim kolik bı bebek gaz ilaçları pek etkisi etmedi bnde acı elma yağıyla masaj yapıyorum ve gerçekten Cook işe yarıyor tavsiye ederim bnde
Ben kızımda aguline kullanmistim bitkisel Rezene, Zencefil, Anason, Dereotu,Kimyon Yağları var
Oğluma Nurse Harveys aldım gaz çıkarması kolaylaştı
38 gunluk ve suan ıkı gundur veci gaz sancımız var gazını cıkaramıyor uyuyor yerıne koyuyorum hemen uyanıyor saatlerce cıkarmak ıcın ugrasıyom yok yerındede uyumuyor aglıyor kucagıma alınca hemen uyanıyor napcamı sasırdım napabılırım gaz sancısı için nolur yardım edın gecelerı sınır kırısı gecırıyorum bazen gecelerı hıc uyumuyor 12 uyanıyor sabah 5 kadar gozlerı acık huysuz napcam bn yardım edın gaz için napacam ben napsam kasını cıkaramıyor bugun kakada yapmadı
Karnını masaj yapın gaz damlasını değiştirin işe yaramıyor demekki. Bide emzirdikten sonra hemen omzunuzun üstüne tutun gazı çıksın.Gün içinde de yüzü üste tutmaya çalışın karnının üstüne gazına çok faydalı. eğer siz süt veriyorsanız rezene çayı içe bilirsiniz
Maalesef bircogumuzun yasadigi bir durum masaj ve gaz damlasi uygulayin onun disinda ilik dus yaptirin suyun icinde bekletin suda rahat cikartiyorlar gazlarini kuveti doldurun azcik orda oyalayin
Bebek daha 1 aylık diye gaz sancısı yaşması normal , 3 ayına kadar gaz sancısı yaşanıyor ,kimisinde daha geç,kimisinde 3 aydan erken bitiyor.
Benim bebeğiminde gaz sancısı çoktu ,butün gaz damlalarını denedik ama en son Alvumrelax şurup iyi geldi, hatta 1 tane almıştık onu kullanmadık bile, şükür.
O şurupu biz 4,5 ayında bulmuştuk 5 ayımızda bitdi gaz sancısı,sizde deneyin sizede iyi gelir belki
Kızlar selam bebeğin gaz sancıları için neler yapıyorsunuz?
Ben çok çektim gazdan ağladıkça ben de kötü oluyodjm. Kolik suyu ve gaz damlası işe yaramadı
İşe yarayan
Ayağını ve göbeğini sıcak tutmak
ILU masajı
Ve doktorun önerisiyle probiyotik oldu.
Zaten merak etmeyin hareketlendikçe bitiyor biz üç aylık olduk yaklaşık 10 gündür ne masaj yapıyorum ne de probiyotik veriyorum kendi yapıyor
Probiyetik ,masaj,çocugu ılık suyun içinde bekletmek