Geceye bir not bırak

Bir anne olarak çocuğuna vermen gereken yegane şey sevgi. Diğer her şey ikinci sirada. Bu yüzden sevgi ve herhangi başka bir şey karşı karşıya geldiğinde (sevgi riske girer gibi olduğunda) sevgiyi tercih et. Bu sey ne olursa olsun. Her şey daha sonra da sağlanabilir gerekliyse.
Bunu unutacaksın. Hayat sana bunu unutturacak. Okula yetişilmesi gereken sabahlarda bunu unutacaksın. Kardeş kavgalarında bunu unutacaksın. Etraftan gelen şikayetlerde bunu unutacaksın. Akşam yemeklerinde bunu unutacaksın. Ama yeniden hatırladığında toparlama gücüne sahipsin. Her şey için çok geç demeye çok uzun yillar var.
Bazı ekler:
⁃ Çok çok üzgünüm ama kendinde olmayan bir şeyi vermen mümkün değil. Ebeveynlik kitapları sana bunu kesinlikle sağlamayacak. Vaktin kısıtlıysa herhangi bir ebeveynlik kitabına günde yarım saatini ayırmandansa ıık bir duş alman, saçlarını nazikçe taraman, cilt bakımı yapman, ellerine güzel kremler sürmen, kendine güzel bir kahvaltı hazırlaman, sicak bir çorba içmen içindeki şşefkat kaynağını ortaya çıkarmada çok daha etkilidir. Kendine iyi davranmadığında çocuğuna iyi davranamayacaksın. Bu kadar net çok az şey var ebeveynlikte.
⁃ Nefsini eğitmen gerekiyor. Çocuğun senin yaptıklarını takdir etmesini bekleyen bir taraf var içinde. Özellikle de tek başina ebeveynlik yapıyorsan (evli, bekar fark etmez.) Yaşadığınız zorlukları paylaşan bir kişi daha evde yoksa (gerçekten yok veya var ama yok, müsavi) çocuk görsün istiyorsun. İçinde çocuktan takdir bekleyen bu tarafı görmezsen, varlığını tanımaz ve onu eğitmezsen bir firsatinı bulup cümlelerine sızıveriyor.
⁃ Bir çuval inciri berbat etmiş gibi hissettiğinde yeni bir çuval incir daha alabilirsin.
⁃ Çocuktan gelen ağir cümleler için kulaklarının hemen arkasında bir cümle dönüştürücün olsun.
⁃ Kolay çocuklar var. Zor çocuklar var. Zor çocuk sahibiysen kolay çocuğu olan kimselere genellikle söylediklerin anlamsız veya abartı gelecek, umursamamayı öğren.

Alıntıdır.

11 Beğeni

Çok güzel başlık

Beni de dün okuduğumda etkileyen bir hadisi yazmak isterim

Her bir müminin tesellisi bu hadis olsun..

Resûlullah sav: “Beni görüp iman edene müjdeler olsun” sözünü 1 kez

“Beni görmeden iman edene müjdeler olsun” sözünü 7 kez tekrar etti.

|| Hadis, Müsned, 22138

8 Beğeni

Bir ayet var, her okuduğumda haddimi bildiren,
”Yoksa insan, her istediğini elde edeceğini mi sanır ? "

/Necm, 24

7 Beğeni

“ Neyi seversen, o olursun. ” der Osho ve ekler “ sevgi simyadır. Asla yanlış şeyi sevme çünkü seni dönüştürecektir. Hiçbir şey sevgi kadar dönüştürücü değildir. Seni daha yükseklere, doruklara çıkarabilecek bir şeyi sev. Senin ötende bir şeyi sev. ”

8 Beğeni

Farklılıklar hayata renk katar. Senin farkların seni sen yapar​:tulip:

6 Beğeni

:pushpin:Rızkın da ömrün de yazılıdır telaş etme​:pushpin:

6 Beğeni

:sparkles::sparkles::sparkles:

-İnanç, insanları sadece cennete götürür sanılıyor.

Halbuki inanç en çok dünyada iken mental sağlığımızı korur.

Allahla konuşmayan

Allah’a emanet etmeyen

Allah’a sığınmayan

insanlar ciddi yalnız kalır , bocalar.

Çaresiz hisseder başka yollara başvurur…

En kritik köklenme Allahla olan köklenmedir.

Sadece ahiret için değil

Sadece cennet hayali için değil…

Zannedilenin aksine dünya için…

Bu dünya ile Allahsız başedilemez…

:lotus::lotus::lotus:

8 Beğeni

Çok güzel, çok doğru . Yaradanın bizim inancımıza ihtiyacı yok, inanmaya bizim ihtiyacımız var​:relieved_face:

2 Beğeni

Aksi çekilir gibi değil :face_holding_back_tears::palms_up_together:

1 Beğeni

Keşke birgün bu ekip komple umre grubu olsa ben buraya girince mutlu oluyorum kıskançlık yok kendilerını övmek yok sanki herkes yıllardır birbirini tanıyor gibi bide en güzeli erkek yok :rofl:

7 Beğeni

Evet ya keşke yakın olsak da ayda yılda bir bile olsa toplanıp sohbet etsek, bebişleri sevsek :heart_eyes:

5 Beğeni

Az önce youtubeda gezinirken bi videoya denk geldim. Kızın biri Kabe’de dua ediyor ,kabul oluyor. Yorumlarda da benzer hikayeler vardı. Dedim Allah’ım ne güzel bir yer bana da nasip etsen diye sonra bu yorumu gördüm . Ay inşallah diyelim :palms_up_together:

3 Beğeni

Amin İNŞALLAH ALLAH nasip ederse neden olmasınkı

1 Beğeni

Ayyy Allah im aminnn, iki gün önce rüyamda bende bebem kocam gidiyordum Allah kısmet etcek en kısa zamanda inanıyorum :palms_up_together::heart::heart:

4 Beğeni

“Zamanla neyi kafaya takacağımız konusunda daha seçici oluruz. Bu umursamazlık değil aklın berraklaşmasıdır.” :writing_hand:t2:

4 Beğeni

Her okuduğumda herşeyin geçici olduğunu tekrar tekrar hatırlatan bir kelime dizisi…

5 Beğeni

Demi ne güzel olurdu nasıp kısmet

1 Beğeni

İNŞALLAH ALLAH nasıp etsin :rose:

Annem babam abim ablam kardeşim eşim ve canım oğlumu düşündükçe hep bu Mevlana’nın şiiri geliyor aklıma :frowning:

Allah der ki “Kimi benden çok seversen onu senden alırım

”Ve ekler: “Onsuz yaşayamam” deme,seni onsuz da yaşatırım.

Ve mevsim geçer,gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,

canından saydığın yar bile bir gün el olur,aklın şaşar.

Dostun düşmana dönüşür,düşman kalkar dost olur,öyle garip bir dunya .

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur

“Düşmem” dersin düşersin,”Şaşmam” dersin şaşarsın.

En garibi de budur ya “Öldüm” der,yine de “yaşarsın.

MEVLANA

4 Beğeni

Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,

Kendi yolunu izleyen hayatın oğulları ve kızları onlar.

Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler

Ve sizinle birlikte olsalar da size ait değiller.

Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.

Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.

Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.

Çünkü ruhlar yarındadır,

Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.

Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları

Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.

Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.

Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.

Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür

Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.

Okçunun önünde saygıyla eğilin

Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar

Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.

HALİL CİBRAN

3 Beğeni