Herkese merhaba Bilindiği üzere doğum yapıp bebeği olan her çift, doğum sonrası kendilerine en uygun korunma yöntemini seçiyor. Ve bu konuda maalesef ki pek paylaşım yapılıp, tecrübelerin paylaşılmadıgıni fark ettim. Ben de doğum yapalı 53 gün oldu. Biz de bir seçim aşamasındayız. Doktorum korunma yöntemi olarak deri altı implant ve spirali öneriyor. Spiralin kayma ihtimali olduğu için deri altı implanti daha çok öneriyorum dedi. Biz çift olarak benim hormonlarını etkileyecek yumurtalarımi bastıracak bir yöntemi kullanmak istemiyoruz. Hal böyle olunca da bize en sağlıklı yöntem spiral geliyor. Daha önceden spiral kullanan arkadaşlar olumlu olumsuz tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Sadece yöntem olarak spiral ile ilgili değil tüm yöntemler hakkında gelin bu başlık altında konuşalım. Birbirimizle fikir alışverişinde bulunarak kendimiz için en uygun yönteme karar vermeye yardımcı olalım
Valla biz prezervatif ile devam ediyoruz bilmiyorum ne kadar koruyucu ama her ay acaba fikri yoruyor.Spiral kullanan tanıdığım var uzun yıllardır bir problem yaşamadı
Spiral galiba düzenli kontrolleri yapıldığı sürece uzun süreli ve hormonları etkilemeyen bir korunma yöntemi. Biz de çift olarak prezervatifi kullanmak istemiyoruz. Öyle olunca tek seçenek spiral kalıyor. Tabi spiral kullanıp hamile kaldım diyeni de okudum forumlarda. O yüzden biraz kararsız kaldim. Ama normalde de hiçbir yöntemin %100 koruma sağlamadığı da söyleniliyor
Evet evet yani doğum kontrol hapı kullanıp hamile kalan bile var o yüzden umarım istediğin sonucu alırsın spiral de
İnşallah. Yorumun için teşekkür ederim
Rica ederim
Spiralle 6 sene korumdum altı ayda bir kontollere gittim kanama yaptı bana şuan gene mecbur altı ay sinra sprail takıncam çünkü prazevatifle hamile kaldım yirtildi
Ara lekelenme diisnda baskanyan etkisi olmadi bazılarına hiç yan etki yapmiyormusta
6 sene uzun ve güvenilir bir koruma olmuş . Takılma süresi ne kadar sürdü ya da ağrınız sanciniz oldu mu ? Bakır mi hormonlu spiral mi kullandiniz ?
2 sene spiral kullandim sadece kanama fazla ve adet gunu uzun suruyo onun diisnda kayma falan olmadi benimkinin ipi erimis enfeksiyondan dolayi ona ragmen kayma falan yapmadi tekrar takdiricam.yeni dogum yaptim ha bu arada kayma yaparsa kanamaniz oluyo farkedersiniz tabi bazen olmayada biliyo bikera kayarsa zaten hep kayiyo vucut kabul etmiyo sanirim
Peki takma anında ya da sonrasında ağrınız oldu mu ? Bir de spiralin de çeşitleri varmış. Hormonlu ve bakır. Hangisini kullandınız ? Kanama kayma durumunu belli ediyor o zaman bunu ilk defa öğrendim teşekkür ederim
Hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 koruyucu değil zaten. İçlerinde bana da bu en sağlıklı ve yan etkisiz geliyor. 3 sene böyle korundum, yine aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Vücudumu etkileyecek bir yöntem istemiyorum, o kadar fedakar değilim
Ağrı anlık oluyor inanın hani şu elle doktorlar bakiyor lar ya doğum da açıklık kontörolu ondan bile basit sadece belin agriyor anlık geçiyor bide adetlerimde ağrılı oluyor ilk üç ay
Bakirdi sanırım hormonlu herkese takmiyorlar
Benim şöyle oluyordu adetim ilk gün az ikinci ve üçüncü günü yoğun dörtten sonra leke seklinde on gün sürüyordu sonra 15 gün sonra tekrar kekeme başlıyordu takı adetime kadar bu şekilde idare ettim 6 sene ama mecbur gene takıncam bide 6 ay geçmesi lazım sezaryan dan sonra
Spirali taktırmak bile bir fedakarlık bence bizim için Evet bana da en sağlıklı yöntem bu geliyor. Teşekkür ederim
Takarken cok kolay oldu kendini kasma yeterki cikartirken zor oldu enfeksiyon vardi bende spiralin ipi erimis miyom ameliyatina giricekdim parca alinirken spiralide almaya calisdi parca alan doktor cok zor oldu alamadi aile planlamaya yonlendirdi inan 10 sn icinde aldi hissetmedim bile herkez kendi isini yaparsa cok kolay. Kayma durumunuda gorumcenden ve teyzemden biliyorum onlarda kayma oldu kanamayla birlikde fazla durmadi zaten ikisindede hemen kaydi. Bana bakir takdilar elerinde o varmis
Doktorum bana 6 ay demedi. Ben de sezeryan ile doğum yaptım. Düşünürseniz bir sonraki adetinde ya adet bitiminde takabiliriz dedi.
Ben de bakır taktirmayi düşünüyorum. Teşekkür ederim
6 sene kullandım adet uzaması ve kanama fazla oluyordu ben artık ayda 2 defa olunca çıkardım ve 3. Hamile kaldım en kısa sürede tekrar takmayı düşünüyorum