Banada en az 4 ile 6 ay dedi
Süre konusunda her doktor farklı süre veriyor o zaman
Bide adet olmadan acır takılırken
Adetli olmak daha iyi
Doktorum da adetliyken ya da hemen adet bitiminde dedi. Adet döneminde taktıracağım ben de.
Ayy spiralllkorkulu rüyam doğumdan hemen sonra taktırdım kırkım çıktığı ilk hafta adet oldum takılırken öyle canım acıdı ki o acı tarif edilemez tansiyonum düştü çataldan 10 dakika inemedim o gün doğru düzgün kalkıp iş yapamadım bel ve kaşık ağrısından benim için travmataktırdıktan sonra 2. Adetim olucak fakat 7 gün geciktim daha adet olmadım biraz korkuyorum fakat adet olmadan 3 gün önce kan verdim birşey çıkmadı o yüzden içim rahat muhtemelen düzensizlik yaşıyorum normaldir diye düşünüyorum tahmini ne zaman düzene biniyor sipiralle
@Yasemin1
@Hüveydaa
Ben gecikme yaşamadım ama bana takan hemşire bir yıla kadar vududun kabul etmesini bekleriz bir sene düzensizlik olur demişti benim ara lekelenme oluyordu altı sene devam etti aldiridim ama gene takdircam mecbur emziren anneler iğne kullanılıyormu bilgisi olan varmi
Kullanılmıyor bende iğne istiyordum sağlık ocağı doktoru emziriyorsun olmaz diyip hap vermişti o da yan etki yaptı o yüzden spirale geçtim
Tmm teşekkür ederim
Spiral kullanan bı arkadaşım spıral kaydığı için hamile kaldığını soylemıstı .
Benim doktorumda emzırdıgın için suan en sağlıklı ve senın için en ıyı olan gerı cekılme yontemı dedı . Dıger korunma yontemlerını emzırme suresı bıtınce gel konuşalım dedı . Suan önermıyorum dedı . Ya prezervatif yada gerıcekilme yontemı suan için demıstı .
Canim bende gecikme olmadi sadece regli gunum uzamisdi girer duzene daha yeni takdirmissin kendinimi kastin halbuki kolay oluyo takilmasi gerci herkezin ayni olmayabilir tabi
Ben en dogalıs sectım kadere 45 deyıp gerı cekme yontemı yapıyoruz . Bız 1,5 yıl boyunca oyle yaptık sonra cocuk ıstedık korunmadık ve oldu yıne gerı cekme yontemı ıle decam edıyok adam terd kose yapmadıgı surece sorun yok .
Spiral de hormonlu malesef hormonsuz olanı var ama drlar koruma oranı daha yuksek diye hormonlu spiral takıyor ayrıca sprialle bircok hamile kalan kişi oldu etrafımda. Bir tanıdığımda iğne yontemi ile hormon alıyordu yinede hamile kaldı. Bana drumun önerdiği ise geri çekme yontemi. Hiçbir koruma %100 değildir zaten o yuzden çift koruma en iyisi hem kadının hemde erkeğin korunması yani en azından riski azaltır
3.dogumumdu tüpleri mi bağlattım
Spirali 7 Aralık’ta bakır spiral taktırdım ben de. 14 Aralık’ta 2. Kontrolune gideceğim. Takılma esnasinda sorun yaşamadım. Takıldıktan sonraki 10 gün hafif lekelenme ve kasık ağrısı oldu. Onun dışında bir sorun yaşamadım. Şimdi de 2. Adetimi tam zamanında oldum. Doktorum bakır spiralin adet gününü arttirabilecegini söylemişti. Galiba öyle olacak. Şu an çok yoğun adet görüyorum. Genel olarak ben spiralden memnun kaldım.