Spirale guvenemedim ,hapi da cok unutkan olduuum icin unuturum dedim ,esim korunurdu ama prezervatiflere de guvenemedim o yuzden deri alti implant taktirtim
Ben korunmuyorum canim dikkat ediyorum sonra gebe kalamam diye korkuyorum
Canim şey sorim sana regl oluyormusun implantta regl olunmuyor diye duydum öylemi
Deri altı dediğin nedir ilk defa duydum spirel gibi bişi mi
Kolun iç karnina deri altina yerleştiriyorlar,anesteziyle yapiliyor 2-3 dakkalik bir prosedür,1-2 hafta sonra rahatlikla korunmadan iliskiye girile biliniyor,3 yıl boyunca %99 koruyor,bende 1 hafta oldu koyali,sadece fazla akinti yapa biliyor,adet geciktire biliyor,benim adetimden şua an 4 gun geçti olmuyorum.Doktora sordum gecikmeler olucak dedi,bazem hic olmaya bilirsin akinti kimi azicik adet gore bilirsin dedi,her şeye rağmen benim için en uygunu implant oldu,Diğerlerinin riskli olduğunu dusunuyorum.Benimki en çok zorunlu oldu,ameliyyat yerim tam iyileşmediği için eğer hamile kalirsan toktor bebeği almak sorunda kalicak,ama sezeryan yeri iyilesmediği için kürtaj yapmakda tehlikeli,o yuzden doktor implanti önerdi
Deri altı implantları, kadınların gebeliği önlemek için kullandığı uzun etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Bu implantlar, genellikle kolu iç kısmına yerleştirilen küçük, esnek çubuklardır. Çubuklar cilt altına yerleştirildiğinde, vücutlarına sürekli olarak düşük dozda hormon salgılarlar.
8 ay oldu regl olmuyorum dr zaten ya leke seklinde olursun ya da olmazsin demişti
5 gun gecikmem oldu ama dün regl oldum.Bende isterdim bendede olmasin ama oldu
Normal sekildd mi lekelenme gibi mi
Normal şekilde oldum
Eee kilo aldırır ya o yöntem hormonların bozulur
Kızlar doktorlar regl olmadan spiral takar mı
Regl bittiğinde ilişkiye girmemen gerek, sonra doktora gidiyorsun öyle takıyor @deniza_012024
Yakin arkadaslarim yaptirdi,kilo problemi yaşamadilar,doktorumda oyle sey olmuyacak dedi
Zamanla goeumem bana nasil etki etdiğini
Kg aldirmak degilde aclik hissi veriyor her ac hissettiginde dolaba kosarsan alirsun benim gibi bogazu bir tutsam guzel olcak
Hapla korunmustum ama sütten bebeğe geçiyor mu bilmiyorum ki
Ben hep âçim zatenağzimin çalişmadiği anda bişey eksikmis gibi geliyor,Kolay kolay kilo alan biri degilim,hayatim boyuk iki kez kilo aldim,her ikisi emzirme doneninde,haraketsiz anca bebekle ilgilen,tikilip kalmisdim evde,orda baya kilo almisdi,cok şukur diyete girib sporla beraber verdim kiloları,bebeğim 11 aylik şu an 8 aylıkken sudum azaldi bende diyete girdim,58 kilodan 53 kiloya duşdum,şimdi mesela normal yemek yesemde kilo almiyorum çunki iki çocukla aşiri haraket ediyorum
@Tuğba bu konudan takip ede bilirsjn canım
Emzirme döneminde takikiyor mu peki
Evet takiliyor ben 40. Günümde taktirdim zaten takmak icin 40 cikmasini oneriyor dr