Gelin korunma yöntemleri ile ilgili konuşalım 🌸

Yok canim ilk takdirdigim zamani yazmisdim bidaki ay regli olunca gidicem bakalim 3 ayin icinde oluyoz ozaman takarlar belki

1 Beğeni

Bende 6 ay geçince olmuştum bunda bakalım ne zaman olursa

Evet özelde doğumu yaptıran doktorum taktı takınca da şak diye oturdu dedi vücut kabul etmezse düşer zaten dedi mesaj attığımda

Vücut kabul etmediğinde bazen düşme durumu oluyormuş evet. Ama kullananların yorumlarında hiçbir belirti yaşamadan kaydığını söyleyenler de okumuştum. Nasılsa özelde taktırmışsiniz. İlk 15 gün dolunca bir kontrole gitmenizi öneririm.

Kızlar merhabalar 4 buçuk aylik bebeğim var doğumdan sonra hapla korunuyorum ama çok lekelenme yapıyo bazen adetin son günleri gibi oluyor günler sürüyor bu da sıkıntı oluyor benim için ne ile korunuyorsunuz aynı şeyleri yaşayan var mı ya da kondomla uzun vadeli korunan var mı güvenilir mi

Biz kondom ile korunma yapıyoruz su an kızım 5 aylık bebekten önce de 6 ay öyle korunmuştuk herhangi bi risk olmamıştı

1 Beğeni

Bir anda ilacı bıraksam yan etkisi olur mu acaba

Merhabalar. 4 yıllık evliyim. Doğum kontrol hapını ilk yıl kullandım. Kesin bebek istemediğimiz için. Yan etkileri artmiştı her gün düzenli içmek de sürekli almak da ayrı bir sorundu zaten. Sonra prezervatife geçtik 3 yıl hiçbir sorun yaşamadık. Bebek istediğimiz zaman kullanmadık sadece kısa bir süre. İyi bilinen bir marka kullanmalı mutlaka.

2 Beğeni

Azaltarak bırakılan bir şey değil zaten bu ilac. Bıraktıktan sonra hemen korunmaya devam etmelisiniz. Öyle koruma etkisi aylarca sürer de bebek olmaz diye bir şey yok.

Yan etkisi olur mu lekelenme gibi

Olabilir evet sorun değil ki

Kızlar dogum yapalı 2 ay oldu ve korunma yöntemi olarak spiral düşünüyorum sizler nasıl korundunuz ??

Merhaba :cherry_blossom: 2024 Ekim’de doğum yaptım. 7 Aralık’ta spiral taktırdım. Takıldıktan sonra bir hafta ve bir ay olmak üzere kontrole gittim. Bir sonraki kontrol Haziran ayında olacak. Biz memnun kaldık. Hormonları etkileyecek bir korunma yöntemi istemiyorduk. O yüzden spiral seçtik. Takma işlemi çok kolay ve süresi çok kısa. Ben bakır spiral taktırdım. Doktorum adet süresini ve miktarını arttırabilir demisti. Öyle de oldu. Miktar ve süresi arttı. Ama bu son ay normal düzende geldi. Araştırıp eşinizle ona göre karar verirsiniz. Zaten vücut kabul etmezse şikayetlerinize göre doktor çıkartmayı öneriyor .

Bende doğum yapalı 2 ay oluyor spiral düşünüyorum bende o yüzden hormonsuz 10 yıllık olanı düşünüyorum sizinki de o şekilde mi acaba

Ne zaman duzene giryor peki

Evet bakır spiral 10 yıl.

Bende öyle 3 yıldır evliyim baştan beri hep prezervatifle korunduk bebek istedigimizde kullanmadık şuan 7 aylık olacak bebeğim hala prezervatif kullanıyoruz doğum kontrol hapı da aldım ama daha kullanmaya cesaret edemedim cerazette adı yan etki felan olur diye ikili korunalim diye düşündüm hem hap hem prezervatif yan etki gören var mı bu haptan

Siz bilirsiniz ama ben hap kullanmam bir daha. Sıkıntılı ya unutuyordum bir de. En iyisi eşin tam korunması.

1 Beğeni

Mrb sizin sipaliniz modeli neydi acaba t seklindi yoksa dahami farklı idi

Merhaba, t şeklinde bakır spiral takıldı. Doktorum da göstermişti takmadan önce epey baktım inceledim. Rengi sarımsıydı zaten.

1 Beğeni