Canim bende gecikme olmadi sadece regli gunum uzamisdi girer duzene daha yeni takdirmissin kendinimi kastin halbuki kolay oluyo takilmasi gerci herkezin ayni olmayabilir tabi
Ben en dogalıs sectım kadere 45 deyıp gerı cekme yontemı yapıyoruz . Bız 1,5 yıl boyunca oyle yaptık sonra cocuk ıstedık korunmadık ve oldu yıne gerı cekme yontemı ıle decam edıyok adam terd kose yapmadıgı surece sorun yok .![]()
Spiral de hormonlu malesef hormonsuz olanı var ama drlar koruma oranı daha yuksek diye hormonlu spiral takıyor ayrıca sprialle bircok hamile kalan kişi oldu etrafımda. Bir tanıdığımda iğne yontemi ile hormon alıyordu yinede hamile kaldı. Bana drumun önerdiği ise geri çekme yontemi. Hiçbir koruma %100 değildir zaten o yuzden çift koruma en iyisi hem kadının hemde erkeğin korunması yani en azından riski azaltır
3.dogumumdu tüpleri mi bağlattım
Spirali 7 Aralık’ta bakır spiral taktırdım ben de. 14 Aralık’ta 2. Kontrolune gideceğim. Takılma esnasinda sorun yaşamadım. Takıldıktan sonraki 10 gün hafif lekelenme ve kasık ağrısı oldu. Onun dışında bir sorun yaşamadım. Şimdi de 2. Adetimi tam zamanında oldum. Doktorum bakır spiralin adet gününü arttirabilecegini söylemişti. Galiba öyle olacak. Şu an çok yoğun adet görüyorum. Genel olarak ben spiralden memnun kaldım.
2.kontrolde ne yapildi acaba bir sorun var mi
Herhangi bir kayma durumu var mı diye kontrol etti doktorum. Bir sorun yoktu çok şükür
Iyi cok sükür suan hala memnun musunuz peki ![]()
Evet memnunum. Konuyu açtığım zaman da yazmıştım. Eşimle hormonlarımi etkileyecek bir yöntem istemiyorduk. O yüzden bakır spiralin bizim için en uygun olduğuna karar verdik. Takıldıktan sonra bir 10 gün kadar hafif lekelenme ve kasık ağrısı yaşadım o da vücut alıştığı içinmiş. Hatta 3 ay kadar sürebilir demişti doktorum. Sadece adet miktarim arttı. Onun dışında lekelenme yok bu ay. Galiba vücudum kabul etti uyum sağladi. Uyum sağlamasaydi başka yöntemlere yönelirdik tabi.
Çok teşekkür ederim bende taktircagim fikir almak istedim ![]()
Rica ederim. Merak ettiğiniz bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz ![]()
Merhaba ben 1 hafta önce taktırdım doktorum 15 gün kondom kullanın dedi size de denildi mi acaba
Merhaba. Hayır demedi. Takıldıktan 1 hafta sonraki kontrole kadar ilişki olmayacak demişti bize.
Beni kontrole çağırmadı
15 gün kondom kullanın dedi sadece neden acaba
Bir daha kontrole hiç çağırmadi mı ? Ben de şaşırdım ![]()
Hayır kontrol ile ilgili bir şey söylemedi hatta siz öyle diyince mesaj attım 6 ay sonra dedi
Ben de şaşırdım. Çünkü herhangi kayma var mı ya da vücut kabul etti mi diye mutlaka kontrole çağırirdi diye düşünüyorum. Özelde mi taktırdiniz ?
15 gün sonra tinede kontrole gidin normalde komtrole çağırıyorlar
Bende devlette takdirdim 15 gun sonra kontrole cagirdi iliskiyide bu surede kondomla yapin dedi spralin tutmama kayma riskinden dolayi kondom.ve kontrol oluyo
Ne zaman takdirdin cnm adet oldunmu bende takinmak istiyorum ama hastanede en az 4 ay bekle demişlerdi