Bebegim 18 gunluk oldu gogusumu tutamıyor diye gogus ucu aldim . Bir kac kere denedim ama emmiyir mememi tutamiyir sonrada ciyak cıyak otuyor nasil mememi tutacak bu bebebek
Minik minik keserek bırakma yöntemi var canım onu bi arastir istersen .
Biz 1 aylıkken bıraktık ara ara göğsümü vermeyi denedim 1 2 emdi sonra yine ağzından düştü ara ara kendi göğsünü vermeyi dene zamanla tutacaktır
Arastirayim.
Bugun cok fazla denedim .bir iki kere tutu emdi sonra agladi durdu . Cenesi cok cabuk yorulyor bide benim gogusumun ucunu tutamiyir o yizddn cok fazla hırçın .
Canım ben kullanıyodum brnim göğüs ucum hiç yoktu ve direk yara da olunca dayanamadım göğüs ucu ile emzirdim sonra çok pişman oldum bıraktırmaya çalıştım ama kesinlikle kendi mememi tutmadı. Kırkımız çıktıktan sonra denedim bıraktırmayı yanlış hatırlamıyorsam 45. Gününde falam aniden kendi bıraktı mememi verdim direk tuttu sonradan silikonu tutmadı. Yanii hiç kasma bebek memeyi seni tanıdıkça onu tutmak istemiyor aniden kendi bırakıyor zaten. Biraz daha sabret bırakacaktır mutlaka
Benim kızım da doğduğunda direk mememi tutamadı, meme ucu ile emziriyordum kabus gibiydi tam 40. Güne kadar onunla gezdik tabi ara ara deniyorum almıyordu. Ta ki bir gün bebeğimi yatağa yatırdım üstüne çıktım yani gögsümü ağzına doğru salladım böylelikle tuttu bir 20 dk öyle durdum o gün alıştı bir dene bence belki alır
O zaman cok kasmadan ara ara deneyim ben ama cok da zorlamayim . Birdensey var 18 gunluk bebegime 2 saate bazen 3 saate bazen de 1,5saate mama ve anne sutu veriyom sutum yetmiyor . 30ml den 60ml ciktim . Ama 60ml iciyor beni emiyor daha hala ac bu normal mi 18 gunluk bbeege kac ml vermeliyim . Kizimin kilosu gecen hafta 3.900 du . Sarilik oldugu icin cok emzirmeye calisyom gece uyumasina izin veriyom gunfuz de uzerine cok dusuyom. Sizler be kadar verdiniz bu haftalrda
Saat bası emzirmelisin gecede gündüzde
Hem emziriyorsanız 18 günlük bebeğe 60 cc bence çok fazla sık sık emzirin 30 cc mama verin bence. Doktorunuz daha iyi bilgi verecektir
Sarılık varsa size tavsiyem bol bol yedirin ne kadar isterse verin yesin bol bol emzirin benim kızımda sarılık geçirdi 45 gün sürdü sarılığımız erken doğmuştu birde kızımla benim aramda kan uyuşmazlığından dolayı olmuştu doktor 30 cc dediği için öyle veriyordum 2 saatte bir emziriyordum yetmiyordu sonra başka doktora gittim bol bol mama yesin bol bol emsin dedi doktor birde temiz havaya çıkarın güneş bulunmaz artık ama uyumasın uykuda sarılıktan ben çok zor zamanlar geçirdim okuyunca bildiklerimi aktarmak istedim rabbim şifa versin
Cok tsk ederim bnm kizimda kan uyusmazligi ve cok ac kalmatan sarilik olmustu. Ilk zamanlar adam akilli bebegimle ilgilenemedim . Bebegimle yanliz kalinca daha cok ilgilendim . 2 saate 1 saatr bazen 3 saati de buluyordu ama emziriyir ustunr hemen mama veriyordum Allha sukur sarilgimiz azaldi . Suan hastaneden yaziym . Bebegimin kuyruk sokumunun oldugu yerde bir nokta var . Popo kismi gamzeli ve asiri killi diye gonderdiler buyuk ihtimal kuyruk sokumunun oldugu yer iyi ce olmamis tam yerlesmemis mi deyim ne deyim bilmiyorum .hastanede yatiyruz ne diyecekler bilmiyrum ama kakasini yapamiyr cok zirlaniyr .
30 cc veriyordum yetmiyor gogusumdeki sut az geliyr kizima suan 4 kg bence kg gore uygun .
Benim kızımında kuyruk sokumunda bir nokta var bu beni şimdi korkuttu
Benimki soyle tam makat bolgesinin ustu kuyruk sokumun baslanigicinin oldugu yer elinle acmaxunca poposunu goremiyorsun . Nokta da soyle tarif edeyim. Kulagini delersin de bi kucuk cukur okusur ya oyle birse var kizimda . Bugun emar cekindik insAllh temiz cikar .eger ona benzer birsey varsa cocuk dok. Gitigin zaman danis.
Bence ne kadar isterse ver çünkü benim bebeğim de iyi ilk doğduğunda yoğun bakımdaydı ben emziriyordum yoğun bakımdayken bir taraftan da mama veriyorlardı 60 CC veriyoruz demişlerdi yani yeni doğan bebeğe veriyorlarsa 18 günlük bebekte de normal bence
Benimkinin tam kuyruk sokumunda siyahımsı morumsu nokta
Gecen 60 ml gecirdim hazimsizlik yapti 4 saat boyunca agladi .
Bozim bebekte dogustan gelen sakral gamze varmis int. Bakabilirsin .