Kızlarr hadi iftara neler yapıyorsunuz konuşalım herkese de fikir olmuş olur🫶🏻
Ayy valla ne pisireceksiniz aklimda salata disinda hic bisey yok
Ahaha benimde ya daha 3. Günden beynim eror verdi benim
Dün sulu köfte pilavım vardı pilav bitti köfte kaldı yanına ne yapsam diye düşünüyorum sabahtan beri
Fırında tavuk patates yapcam yanına da ayran çorba köfte de var yeter herhalde salata vs
Herkes buraya o gün ne pişireceğini yazsa da herkese de fikir olsa ne güzel
Genelde bızde tarhana corbası sabıt olur . Annem hep oyle yapardı ve hıc usanmadan yerdık eşimın tarafı da hergun keşkek yapıyor burda keşkek mesur ramazan ayı herkes keşkek yapar.
Bnm menu sabıt oluyor o yuzden tarhana corbası salata keskek tabı usanırsak farklı yemekler de yapılır . Ama cogunlukla usanmadan yenılıyor
Çok mantıklı insanın aklına bişey gelmiyor. Dün tavuk dünyası menüsü yaptım ardına da gelin tatlısı yaptım. bugün çorba biber dolması yanına da yoğurtlu meze yapıyım diyorum tatlı zaten var. Ben oruç tutmuyor emzirdigim için ama eşim tutuyor sanki bende tutuyormusum gibi o heyecanla yaşıyorum ramazani
Ay yok ben tutuyorum ya rabbim kabul etsin inşallah. Ama yemek olayı hergün sıkıntı ya
Özellikle etli yemeklerde. Akşamdan ayarlamadın mı ne yapacağını gündüz dolaptan eti çıkardın mı bi zaman açılmıyor. Ben mikrodalga kullanmıyorum. Kaç saat da bekliyorsun ki et açılsın.
Sulu koften varsa bidaha niye et turu yapiyon yarin yap firinda tavugu sulu koftenin yanina bi sebzeli bulgur pilavi yap bi cacik yap oh
Tarhana bizdede hergun olur annem hergun yapar ama ben yapmiyom hergun evdekiler corba sevmiyo iyce bikmasinlar diye cesit yapiyom ama 2 gundur tarhana vardin
Fırında patlıcan kıyma yemeği fikir olsun güzel oluyor kıyma az olsa bile yetiyor
Eti çıkarınca üzerine büyük ağır bir tencereye ılık su doldurup koyarsanız hızlıca çözülür. Yani don etin üstüne ağırlık koymak gerek. Ben hep böyle yapıyorum
Valla bnde cok sevıyom 1 hafta yemeyınce agzım sulanıyırama esım hergun yer mı bılmıyom
yarımdan ıtıbaren oruc tutmuycam bugun annemgıle godıyok dıy tutum
sutumde baya azalma oldu ara ara tutmayı dusunuyom .ya bnm gobı cımtı olan var mı ?hersey cok pahalı bn fe cok sevıyom cesıt cesot yemekler olsun tatlılar olsun yapmayı hıc bıl edıgım borseyı bıle ımt bakınca yapaboluyom yanı heç olmuyor . Ama. Malzemeleri gerceten cok pahalı ya off ıcım gıdıyor bazen
esım de tam tersı alur yer
Karnabahar corbasi salata yesil fasulye kavurcam turşu
Eşime kemikli et haslama
Kendime ve kızıma sulu köfte
Sumakli salata
Az bisi de pilavım vardı
Yaaa ne güzel bir fikir müsait oldukça yazalım
Ben de bugün youtubede gördüğüm bir tarifi deneyeceğim. krepli tavuk sarma pirinç pilavı salata dünden de domates çorbam var iki günlük yapmayı düşünüyorum yemeklerimi
Sen arada degisik corba yapta adami bikdirma bari kiz. Zaten mama destegi veriyon sutun azaliyosa tutma canim benim pavlik badaj kullanmaya basladik gece 1 kere yarim yamalak emiyodu bandaj kullanali onuda emmiyo bacaklari acik durdugu icin emzirme pozisyonuna gelemiyo. Kesildi sutumde heralde. Bacim bi tatli yapmaya kaliyon sutuydu sekeriydi malzemeleri derken tatlidan daha pahaliya geliyo valla hersey ates pahasi
Krepi fazla yap icine kasar rendele sar zarf gibi gece sahurda azcik yagda ters duz cevir mis gibi oluyo valla
Yayla çorbası Arap tava yoğurtlu roka salatası herkesin şeylerden az az yaptım