Ay evet öyle oluyor bende sahuru daha az önce topladım üşengeçlik diz boyu![]()
İnanki yatağı yeni topladım desem inanırmısın gün boyu bebiş durmuyor 2 gündür canım burnumda geziyorum ![]()
![]()
Valla artık fikir yok bende beyefendi de rahat vermiyi standart patates yemeği ile pilav yapcam oruç tutamıyorum bu sene daha küçük diye tutsam daha iyiydi karnım sırtıma yapıştı açlıktan
Oruçlu gibi oluyoruz resmen ya
Bugün tarhana çorbası pırasa yemeği bide spagetti yaptım
herkesin menüsü uyum doluyken benimkine bakın bide ![]()
Aynen öyle böyle aç kalcagima oruç tutsam içim yanmaz
Tavuklu nohutlu pilav, buğday çorbası , ssebzeli mantar sote salata
Eşim somon istedi yine. Somon yapicam yanına zeytinyağlı çanak enginar, çorba. Barbunyam vardı biraz, salata, kalburabasti tatlısı
Mercimek çorbası,
Hoşaf,
Fırında beşamel soslu brokoli+patates+ havuç graten.
Başka bir şeye gerek kalmıyor. Tavsiye ederim ![]()
Ay benim eşim brokoli yemez karnabahar yemez pırasa yemez bu tür sebzeler bizim evimize girmiyor bende yemiyorum çünkü hiç tadlarını bilmem bunların
bu tarz sebzelerde tek sevdiğimiz ıspanak hergün olsa hergün yeriz ![]()
Benim eşimde sebze hiç yemezdi brokoli kabak ıspanak pırasa aslanl yemezdi. Adanalı olduğu için et ağırlıklı yiyorlardı ama ben bütün sebzelere alistirdim yiyeceksin dedim
o da yedi. Artık her pazara gittiğinde gördüğü her sebzeyi alır. Sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu anlattım anladi şükür bende her gün et pişirmekten kurtuldum ![]()
![]()
Bebeğiniz küçük olduğu için yorgun düşüyorsunuz belki de biraz daha büyüsün sizde yaparsınız. Bebeğim ilk uykusunu 11.00 gibi uyur hemen o arada ana yemeği yaparım. Ezan yaklaşınca eşim gelirse bende pilav salata falan yapıyorum. Eşimin nöbetçi olduğu günlerde yemek yapmıyorum bir gün önceden kalan yemeği yiyorum ben
Yarın da kuru fasülye pilav salata bisküvili pasta yapacağım. Yeni bir şey keşfettim A101 de mozaik pasta için bisküvi var yuvarlak 4 lü paket ondan alıyorum aralara muzlu puding bir katına da muz koyuyorum üzerine de çikolata sosu yapıyorum güzel oluyor sizde deneyin bence
1kaşık kıyma çorbası youtubeden gördüm onu deneyeceğim
Çökertme kebabı
Bu kadar yeterliii![]()
Bir kaşık kıyma çorbasını denedim çok güzel oluyor sarimsakta ve az bişeyde tel şehriye ekliyorum çocuklar için falan çok besleyici ara ara yaparım hep
Ay benim eşimde çok etçi hergün olsa hergün yer ama bu saydığım sebzeleri bende sevmiyorum ya görüntüsü bile hoş değil yiyemem herhalde. Bu tarz takıntılarım var mesela zeytin asla ağzıma süremem önümde durmasına tahammülüm yok
Bugün menüde neler var kızlar
Bnm ki mercimek çorbası içli köfte salata
Sebzeli kemik haslama
Eriste yaglicam
Salata
Yesil fasulye yemegi
Mercimek pırasa salata yoğurt gitcem
Bugün menü de ezogelin çorbası kıymalı makarna salata var