İlk ek gıda

Kızlar daha erken ama 3.5 aylık olduk ama merak ediyorum bebeğinize ilk ek gıdaya nasıl alistirdiniz veya neyle başladınız biraz bilgi verir misiniz

1 Beğeni

Bende burada bekleyeyim herkes 4 ayindan itibaren ufak ufak tadimlar yaptir diyor. Benim kizcede yemek yerken bizi izliyor agzimiza bakiyor ne yapiyoruz diye

1 Beğeni

Tadım başladım ben şimdiden ama yiyecek ne verdiniz çorba puremi

Ben dun mini minacik agzina patates degdirdim bir yalaniyor sok oldum :smiley:

1 Beğeni

Şimdiki çocuklar bizi koysan bizi yiyecek

Bnm yaptığım hatayi sakın siz yapmayın hele üç buçuk ay çok erkn doktor bile onermez bebeğiniz icn en az bes ay bekleyin yoksa kabız oluyolar ve sonu felaket ağrı sancı oluyor bağırsak sorunları oluyo patates ztn kabızlığın başı beşinci ayda kabak haşlayıp üstüne zeytin yağı ekleyip verirsiniz avakadoyu ezip üstüne aynı şekilde zeytinyağı bide armut bunları çocuk gastroenteroloji doktorunun verdikleri bebek ztb yenilir yenilmez herşeyi ister istemez ağzına götürüyor oyuncagida versen ağzına götürür yemeği de verseniz ağzına götürür beni yanlış anlamanızı hiç istemiyorum özür de diliyorum sizden ama gerçekten sağlıkları için sorun oluyor başladığınız zmn üç gün kuraliyla verirseniz o çocuk herşeyi yer sağlıkla buyutmeniz dileğiyle :smiling_face::heart::rose::smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom:

7 Beğeni

Tecrübeni bizle paylaştığın için teşekkürler

1 Beğeni

Kızlar dün başladım 6 ayına 5 gün var. Patates haşlama ile başladım. Bikaç kaşık yedi. Sabah yumurta sarı lor peynir verdim. Pek sevmedi. Sonra onlara bebek bisküvisi ezince biraz yedi. Dr 3 gün kuralı gitmicez bgün 1 tat yarın farklı tat yapblirsin dedi. Verip veremiceğim şeyleri söyledi. Miktarı bebek nekadar isterse dedi . Ancak bi çay bardağı kadar yerse bebek doyar mamaya gerek kalmaz dedi. Ama ne verdiysem öyle aman aman yemiyo bikaç kaşık alıyo sadece. Nie bende anlamadım. Gittikçe yediği kaşık sayısı fazlalaşır diymi yoksa yaptıklarımımı beğenmedi

2 Beğeni

Bende 3-4 gündür yoğurt muz yumurta sarısı bide peynir verdim. Sadece yoğurt ve muzu sevdi. Aslında bebeğim çok tombik bide hep yemeklere ilgiliydi ben çok güzel yer diye düşündüm ama öyle olmadı sevdiği şeyi bile çok az yiyor. Haftaya bizde tam olarak başlıycaz ek gıdaya çorba meyve püreleri vs. Maksadım doyması değil tatması 2 aya kadarda alışır inşallah.

2 Beğeni

Evet bende yemk için can atar sandım ama pek oralı olmadı yine aklı formül mamada . Gerçi amaç doyması değil tatması dediğin gibi. Valla ilk çocuğumdan herşyi unutmuşum sabki ilk defa bebek yediriyorum yada ilki usluydu zorlaanmıyordum.

2 Beğeni

Her çocuk farklı benim ilk çocuğum bişey yemezdi hala yemiyor o yüzden uğraşmayı bırakmıştım. İkinci çocuğum herşeyi yerdi onda hiç zorlanmadım. Bende senin gibiyim aynı herşeyi unutmuşum şimdi yavaş yavaş tekrar öğreniyorum

2 Beğeni

Aynen canım bakalım inşallah yerler

Kızlar ne verirseniz bize de deyin bizde sizlerden öğrenelim

Kahvaltıya yumurta sarısı vericem yine. Ara öğünde avakado muz vercem. Havuç tattırmak istiyorum bide.

1 Beğeni

Mamayla ek gida arasina nasil ayarlyorsnz bende bnu merk edyrm dusundryo beni

Bende emzirme sırasında ek gıdayı nasıl ayarlıyorulsunuz onu merak ediyorum

Mesela 180 yaptım dielim ek gıda verince 150 sini içtiyse bidaha hep 150 veriyorum

Bildiğin sabah aç karnına öbce yumurta sarısı içine muz bebek büsküvisi yada hepsini sade olarakta tattırablirsin. Sonra mama. Sonra uyku. Sonra uyanınca ara öğün meyve püresi. Sonra mama sonra yine uyku. Uyancak havuç püre patates vs ne tattırmak isterswn. Mama gece uykusu bu şekilde geçiuor. Arada delikli emziğe üzüm veriyorum onu emiyor

1 Beğeni

Internette bebek emdikten 1.5-2 saat sonra ek gıda verin diyor yani ne aç ne tok olacak. Çünkü bebeğin karnı aç olduğunda kaşıkla beslenmeye tahammülü olmaz huysuzluk yapar. Mesela ilk uyandığında emzirir yada formül mama verirsin sonra 1.5 saat sonra ek gıda. Zaten 8 aya kadar 1 veya iki öğün yeterli. Ek gıda hiç bi zaman sütten daha fazla olmamalı.

2 Beğeni