İlk ek gıda

Dr bana aç karnına ver dedi öyke yaptım ama senin dwdiğin gibi aç karnına tahammülü yok ek gıdaya. Birde benimki memeyi artık şekerleme olrak kullanıyor çok meme içmiyor. Anca gece biraz içiyo ö gündüz çoğunlukla mama veriyorum

2 Beğeni

Evet canım bende aç karnına denediğimde 3-4 kaşık yiyip sinirlendi araştırdım böyle yazıyordu gerçekten doğruymuş.

Az önce elma haşladım içine bir kaşık irmik sonra blenderdan geçirdim. İnanamadım ne kadar beğendi bu kasenin yarısını bitirdi ve elleriyle masaya vuruyordu kaşık ağzına gidene kadar​:smiling_face:

2 Beğeni

Aa iyi fikir bende öyle yapayım. Senin bebişle benimki aynı yaşıt diymi nekadarlıktı seninki 6 aya 4 gün var bizim

1 Beğeni

İçine cevizi baya toz haline getirip ekleyip verebilrsin oda çok faydalı oluyo bnm oğlum öyle çok sevdi hem cevizin faydası da var :smiling_face:

1 Beğeni

Aralarında birgün vardı sanıyorum seninki 1 gün büyük bizden. İçine azıcıkta pekmez ekleyebilirsin piştikten sonra.

1 Beğeni

Evet cevizle daha güzel olur ama kuruyemişlerin alerji oluşturma riski var o yüzden temkinliyim. Bi süre daha meyve sebze ağırlıklı gidip sonrasında kuruyemişleri deniycem :smiling_face:

1 Beğeni

Evet canım denicem o tarifi yine birbirimize yaptığımız tarifleri paylaşalm

2 Beğeni

Bugün patates havuç pirinç haşlayıp püre yaptım. Elma püresi kadar beğenmedi ama yinede reddetmedi güzel yedi. Bide üzerine güzel uyudu tok tutuyor baya. Şimdi yarın ne denesem diye düşünüyorum varmı bi fikrin :smiling_face:

1 Beğeni

Canım bende şuanlık haşlamalardan gidiyorum. Meyveleri tattırıyorum elma armut falan. Fikrim çorbalara başlayablirmiyiz acaba :slight_smile:

1 Beğeni

Yoğurt çorbası tarhana ve sebze çorbası uygun bu aylar için içine ilik suyuda koyabilirsin. Bende yapıcam ama ilik suyu kaynatmayı unutuyorum ne zamandır aklıma gelmişken bugün yapayım onuda.

1 Beğeni

Mama mı aliyor emziryormusunz bebegnzi acaba

2 Beğeni

Sadece gece uyumadan önce 120 ml mama alıyor onun dışında gündüzleri hep emiyor.

Hangı mamadan ıcıyo farklımı oluyo mamaları ogrenmek ıstıyorum sımdıden ama henuz ıkı aylık ztn ama ozamanlar hangı mamayı yıyolae

1 Beğeni

Yok canım farklı değil Aptamil formül mama kullanıyoruz. 1 ay kadar daha kullanıcam evde bir paket daha var çünkü ondan sonra formül mama almam artık. Geceleri uyumadan önce kaşık mamaları var aptamilin hipp’in onlardan vericem hem tok tutuyor hemde tadı güzel. Alternatif olarak pirinç unuyla muhallebi de yapılabilir. Henüz başlamadık ama çok güzel uyuyor bebekler bunları yerse.

1 Beğeni

Bak bu mesela kıvamını biraz ince yapıp biberonla da verebiliyorsun.

Canım sana bişey daha sorucam ek gıdaya geçtikten beri çok katı yapıyor kakasını. Koyu yeşil ve püredende katı çıkıyor bu normalmi senin bebişin kakası nasıl?

1 Beğeni

Keşke çıksada rengini şeklini söyleyebilsem. Bugün 3 gün oldu kaka yapmıyor. Normalda günde bir veya iki yapardı. Az önce zeytinyağına batırdım pamuğu biraz değirdim poposuna belki yapar diye ama yok. Ama katı yapması normal artık sadece süt içmiyor. Formül mama veriyordun sen mama oranını düşür suyunu fazla koy ben öyle yapıcam şimdi.

150 ml e 4 bçuk koyuyorum kaç koyayım bide sulu olursa doyarmı

150 nin ölçüsü 5 kaşık normalde arada bir 3 kaşık koy sen daha çabuk acıkır sadece sonra bi kere daha yaparsın mama. Böylece daha çok su almış olur her zaman değil ama bi kere sulu ver bi kere normal ver mamayı. Bide artık suda vermen gerekiyor su içiyormu bebeğin. Bizimki su içmiyor bi türlü belki ondan böyle kabız oldu

Aptamil mamalri yasina kdar devm edyor nedeb kasik mamasina geciyorsnz o dhami iyi oluyor acaba

1 Beğeni