Tabi yaşına kadar değil daha uzun sürede kullanılır daha öncede söylemiştim ben günde bi kere mama veriyorum yatarken gündüzleri hep emiyor. Gece yatarken kaşık mamalar daha iyi oluyor artık büyüdü süt eskisi kadar tok tutmuyor daha sık uyanıyor. Eğer beni emmeseydi gündüzleri formül mama geceleri kaşık maması verirdim. Ama gündüz emiyor ek gıdayada geçtik formül mamaya ihtiyacımız kalmadı.
İçiyior su ama çok değil. Ara ara az az içiyoe
Kaşık maması nasıl oluyor
Formül mama gibi hazırlanıyor kaynayıp ılıtılmış su ve mamayı karıştırıyirsun. Pişirmeye gerek yok. Katı yapıp kaşıklada yedirebilirsin ince yapıp biberonlada verebilirsin. Her markette var Aptamil hipp Bebelac herobaby markalarında. Bide arı mama var muhallebi gibi onu suyla pişirerek yapılıyor. Ama kızlarım onun tadını pek sevmemişti bide fazla şekerliydi. Oğluma daha almadım dışarı çıkarsam bi kaç çeşit alıcam pratik oluyor hem.
Hippin mamasını alıp denedim az önce şekeri oldukça az beğenirmi acaba dedim ama çok güzel yedi. Bide tuvaletini yaptı sonunda ilk defa böyle katı yaptı ama yeşil değildi.
Benimki neden yeşil acaba birde bekadar katı sizin bizimki kil gibi
Yani normale göre baya katıydı ama kabızlık olur ya onun gibide sert değildi. Yeşil yapraklı bişeylermi yedirdin sen yada brokoli?
Yok canım yedirmedim sadexe püreler patates vs. Bide meyveler okadar. Kakası kahvengi karışık yeşile döndü şimdi. Birde seninki huzursuzmu. Oğlum kaç gündğr gece gündüz durmuyor ağlıyo ıkınıyo. Kabızlıktanmı acaba senin bebiş nasıl
Yok cnm 4 gün yapmamasına rağmen normalinden farklı bi huysuzluğu olmadı. Seninki hem mama içiyor hem katı gıdaya geçince kabız olmuş oda gaz yapmış demek. Mamada gaz yapan bişey zaten. Bizimkinde 1 aydan beri üst gaz problemi var önceden gazını çıkartmadan uyuturdum şimdi memedeyken Bianda kendini sıkıyor ayaklarını oynatıyor kaldırıp sırtına vuruyorum geğiriyor sonra tekrar emmeye devam ediyor gazını almadan uyumuyor uyuduysada uyanıyor kaldırıyorum yatağından hemen geğiriyor. Önceden hiç gaz problemi yaşamadık şuan neden böyle anlamıyorum
Bizim çocuk doktorumuz ek gıda için, 6. Ayda bebeği ek gıda ile doyurma bir anda kabızlık sindirim problemi olur dedi. Belli bir miktar vermemi önerdi.
1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı bu şekilde 3 gün kuralını uygula dedi. Yani belki ek gıdanın miktarını azaltabilirsiniz
Evet bende biliyorum aslında az vermek gerek ilk zaman ama bebiş beğenince yemek isteyince dayanamıyoruz hoşumuza gidiyor yemesi. Bide ben pek bi kurallı gidemedim armut muz elma patates havuç yoğurt hepsini denedim bu hafta içinde. 3.kez anne olunca böyle oluyor galiba amaan diyorsun çok şükür alerji oluşmadı eğer olsa tekrar başa dönüp tek tek deneyecektim hangisi alerji yaptı diye.
Şimdi kakası normale döncü biraz daha cıvjklaştı ama arada huysuz oluyor hayla benimkide gazlı sanırım nezaman geçer acaba
Hım sanırım ben biraz fazla veriyoru ek gıdayı. Bende istiyorumki şu mamadan bian önce kurtulayım ama benim doktorda ne kadar yerse verwblirsin dedi bana
Evet haklısın canım, yaşayarak tecrübe etmişsin durumu. Benimkide devam etmek istiyor ama zaten 4 ay gaz problemi olan bir bebekti ben o yüzden küçük küçük gidiyorum.
🩵
Bilemiyorum ki canım, ben biraz tedirginim hani birden bünyeye ek gıda ağır gelir diye düşünüyorum zamanla artırsam da 15 gün sürer mesela porsiyonların artması.
Çok verip bu 15 günü ona daha çokta kendime zehir etmek istemedim.
İyi yaptın canım bnde azaltayım biraz
Herhalde bugün ek gıdanın zamanını ayarlayamadım yemek istemedi.