İştahsızlık

Hanımlar bebeğim 16 aylık beslrnmede sorun yaşıyoruz herkes diyir Birak kendi Yesin ama bırakınca sadece bir kaşık alıp birakiyir asla yemiyir ben yedirincede istemeye isteme ağzından defelarca geri çıkarıyor çok yoruldum artık sizde durumlar nasıl ne önerirsiniz cildiricam artık bağıra çağıra ağlamak istiyorum.agzini seve seve açtığı tek şey yoğurt onun dışında kafa ceviriyir geri cikariyor

Bir yol gosterin akıl verin lütfen şu yapay zekaya soruyorum çocuk günde bir öğün yiyor yarım yamalak ona bile normal dedi açlıktan olcek normal diyor sana gibi ona da bir güzel saydım :rofl::rofl::rofl:tüm hıncımi ondan çıkardım ç

1 Beğeni

Neler yediriyorsunuz? Aynı şeyleri yemekten de sıkılıyorlar biz gibi belki öyle bir durum vardır. İştah açıcı takviyeler varmış doktorunuza bir sorun bence belki önerir.

1 Beğeni

Biz bugün gastroenterolojiye gittik, kilosu alt sınırda olduğu için yönlendirmişti doktor. Neyse gittiğimizde içeriye girmeden önce dışarda bir çocukta çubuk kraker görünce istedi, onlar da verdiler iki tane. İçeri girdiğimizde doktor dedi ki hep böyle çubuk kraker veriyor musunuz, bakın onu nasıl da kıtır kıtır yiyo. Bu çocuk yemeyen yemeği reddeden bir çocuk olsa onu da reddederdi dedi. Bu sebeple asla paketli gıda, hazır yiyecek vermeyeceksiniz bebe bisküvisini bile evde kendiniz yapacaksınız dedi. Her şeyi hep saatli olacak, hep aynı saatlerde kahvaltıyı, ana öğünü ara öğünlerini yiyecek ve asla her istediğinde emmeyecek. Sadece saati geldiyse emmesine izin vereceksin dedi. Gece gündüz emme sayısı mama sayısı ve zamanı hep aynı olacak dedi. Mama miktarını artır dedi. Tabi çok güzel söylüyor doktor ara öğünde irmik hazırla içine elma koy mamasından koy vs, her şeyi denedim böyle mamaları asla yemiyor ki.. yine de saatlere uyarak ısrarla deneyeceğim, bir de mesela kahvaltısını yapmadı diyelim başka bir şey verme aradan zaman geçince yeniden ver mecbur kalıp yiyecek dedi. Bunları yazıyorum ama sizin bebeğinizde mama/meme düzeni nasıl bilmiyorum tabi sizin de bu şekildeyse siz de paketli gıdaları tamamen kesip saatlerini düzenlemeyi deneyebilirsiniz

1 Beğeni

Şeyma çok geçmiş olsun inşallah düzene girer bir an önce herşey, saat olayına katılıyorum bebekler düzeni seviyor emin ol bir saatten sonra sana uyum sağlayacak doktorun dediği bu noktada doğru, yemeyi reddetseydi paketli gıda yemezdi olayı kulağa doğru gelmiyor ama çok alakasız, misal çocuk çikolatayı iştahla yiyebilir ama yemeğe gelince burun kivirabilir örneği de çok fazla

1 Beğeni

Çok teşekkür ederiz, çok zor bir gün geçirdim gerçekten kan alındı iki kolundan da almaya çalıştılar o kadar ağladı ki çok üzüldüm keşke iştahlı olsaydı kilosu yerinde olsaydı. Onunla beraber ben de ağladım hep. Doktorun söylediklerinin bir kısmı bana da garip geldi.. tabi ki paketli gıdaları çok sevip yumurta sevmeyip reddetmesi doğal bir şey bence de. Çubuğu o kadar istemesinin sebebi de arabada yolda gelirken kusmuş olmasıydı midesini tamamen boşalttı o kadar çok kustu ki. İlk defa öyle kustu ben de çok panikledim hasta oldu sandım ama sanırım araba midesini bulandırdı. Çok aç olduğu için de çubuk krakeri kıtır kıtır yedi doktorun karşısında, normalde bir saatte yiyodu o çubukları :joy: Yine de uyacağım paketli gıda zaten çok tüketmiyorduk ama ben organik bisküvilerden alıyordum dışarda onları yiyordu. Sağlıklı cipslerden veriyorduk biz cips yerken de mesela. Ama o organikler de yasak dedi. Saatler için önce düzgün bir plan yapacağım umarım uyabilirim :pleading_face:

Allah yardımcınız olsun saatlere katılıyorum bebekler biz gibi değiller ki bence bizimde ogunumuz saati değiştiği zaman felegimiz şaşıyor onlar düzen sever uykuya geçişte ortamın uygun hale getirilmesi her gün aynı saatte yeme içmesi düzenli olunca en azindan neden olup olmadığını bulmanızı daha kolay olur insallah

1 Beğeni

Aynı seykeri veriyorum çünkü başka bişey yemiyor ama srtik aynı şeyleride yemek istemiyor.

Teşekkürler ederim..yoğurt ayran çorbası tavuk suyuna şehriye çorbası makarna pilav yiyor .köfte tavuk ey çok az yiyor o u da ben yediriyorum yani .ama mercimek çorbasini nohut kuru vasulye falan yada brokoli karnabahar havc falan gemiyor.donatese salatalığa bayılır kadar bir parmak büyüklüğünde yiyor zeytin bir yada iki tane yiyor ama bana çok az geliyor mesela sabah kek yaptım bir dilim yedi sadece başka bişey yemefi

Aşırı da yemeyen bir bebek değilmiş bence. Yemediği şeyleri farklı şekilde sunabilirsiniz. Mercimek köftesi gibi. Kizartilandan da olabilir. Nohutu da yoğurt çorbası içinde arada ezerek vermeye çalışın belki yer.

Ezdim geri çıkardı .az önce bir dilim kek iki dilim salatalık bir parmak kadar bir zeytin yedi mesela

Ama şöyle düşünün öyle iştahla yiyen bir bebek değil kırk takla atıyorum onları yemesi için ellikere ağzından çıkarıyor.onunr koyuyorum kendi Yesin diyorum ama sadece bir kaşık alıp bırakıyor.

Sizce 16 aylık bebek için yeterli kilosu da 10

Anladım bizimki de kendi çok yemiyor ben çok vermediğimden kaşığı. O sorun bizde de var. Ama önce su ve yoğurtla oynattim kaşıkla içme , oyuncaklara yedirme gibi oyunlar oynadık. Sonra onun ağzına sonra benim ağzıma baya güle oynaya yedirmeye çalışıyor o zaman. Abartılı gülüyorum alkışlıyorum kendi yiyince ya da yedirince​:grin: daha tam kendi istekleriyle yeme zamanlari değil bence. Aç bile olsa zorlanıyor çünkü sürekli. Biz de 16 aylığız 11,5 kilo. Doktor normal dediyse sıkıntı yapmayın

Normal dedi evet.ama böyle devam ederse düşecek kilodan

Benimde oğlum 10 aylık inanın bebeklere ozel yapılan yemekleri asla sevmiyor mesela dun pirzola aldım ona gore pısırdım bu ınternetlerde bebekler kendileri yiyor ya deneyim dedım asla ağzına bıle götürmedi her bebek aynı degıl benımkı de kıymalı karnabahar cok seviyor yogurt delısı her sabah 1 yumurta yedırıyorum bır sekılde ama yağda sevmiyor kayısı kıvamında haşlayıp tahin pekmez cevız ve cıcıbebe bisküvi ıle karıştırıp verdıgımde yiyor bebekler genelde yayla corbasını severler dikkatimi ceken bızım yemeklerımızden verdıgımde gayet guzel yiyor tatsız tuzsuz yemeklerı reddediyor :see_no_evil_monkey: bende eskı usule döndüm az da olsa tuz atıyorum ona özel tuz aldım zararı bır tık daha azdır dıye kilosu 10.5 boyu 77 cm bu ay kontrolumuz var bakalım doktorumuz ne dıcek en son gittiğimde hersey ver dedı hatta İlk ek gıdaya basladıgımız da 3 gun kuralı da uygulatmadı yumurtanın beyazı sarısı beraber ver demıstı bende dedıgını uyguluyorum

1 Beğeni

Bizimkinin gelişimi hep öndeydi hamileliğimde de. Persentili normalse iyidir yani bence.

Haşlama yumurtayı bende her sabah ezip veriyordum sanırım bıktı yemek istemiyor

Yumurtayı ya irmikle ya da yulafla pişirin belki de sıkılmıştır evet farklı yemek istiyodur

Evet öyle gerçekten, ben de elimden geldiği kadar dikkat ediyorum ama işte doktorun tüm söylediklerini de yapabilmem mümkün değil. İnsanın yanında bi yardımcısı filan olması gerekiyor yani bunlar için

1 Beğeni