Merhaba Anneler bilen arkadaşlar var kalça gelişim geriligimiz var aparat kullaniyoruz bugun kontrolumuz vardi ne yazikki hiç duzelme olmamiş 1 ay daha kullanicaz sonra tekrar bakilicak hiç cikarmadan gece gunduz takili durucak 5 ay 7 gunluk kizim tam hareketli zamanlari ama ne yazikki aksama kadar put gibi yatiyo bi bayramda cikarttim aparatini tekrar takinca çok agladi çok huysuz mutsuz. Bizim moralimiz bozuk üzülüyorum ana kucaginda yatiyo surekli burda bi kaç kişiden duydum degerleri bizden düşük yada ayni olmalarina ragmen çift bezle duzelir demis doktorlari ben çift bez ve aparat kullanmama ragmen duzelme yok. Kaç doktora goturdum tedaviyi birakirsaniz 13.14 yaslarinda kalca agrisi cok olur en fazla 30 yasina kadar durur en son platin takilir kalcasina diyolar. Yani eger yeni dogan bebegi olan arkadaslar icin soyluyorum boyle bisey basiniza gelirse lutfen cift bezle gecer diye ihmal etmeyin her ay usg kontrolunu yaptirin ileride skntiyi yavrularimiz cekmesin ilk gittigimizdede bize gecer 1 ay sonra gelin dediler ama gecmemis ortopedi doktoruda kizdi 1 ay acigimiz var ilk geldiginizde bana yonlendirilmeliydiniz tedaviye baslamaliydik dediler nekadar kucukse tedavi okdar cabuk yanit veriyomus neyse cok uzattim kusura bakmayin birazda icim dolmus dokmek istedim
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim tatlı prensesin şifasını versin Allah’ın izniyle inşallah en kısa sürede tedaviniz olumlu yönde ilerler. Anne yüreği, konu evlatlarımız olunca çok hassasız
Benim bebeğim de bazı sıkıntılardan dolayı küvezde kaldı. Sonra herhangi bir sorun var mı diye birçok bölüme görünmek durumunda kaldık. Anne yüreği hep pır pır. Sizi çok iyi anlıyorum. Bu zor günler de geçecek düşüncesiyle moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Sağlıklı günler sizinle olsun inşallah
Ah canim benim neguzel yazmissin ne guzel moral oldun Allah razi olsun gecicek elbet kendimizi yiprattigimizla kaliyoruz Rabbim baska dert vermesin ama ana yuregi iste ister istemez takiyoruz.
Rabbim evlatlarimizi bizlere bagislasin
Amin inşallah Bizim de bebeğimiz doğar doğmaz küveze girdi sonra kardiyoloji, nöroloji, alerji , detaylı işitme testi , fizyoterapi, hemotoloji gibi bir çok bölüme çıktık. Haftanın neredeyse 3 günü hastanede olduğumuz oldu. Yeri geldi çok canımızı sıktık , ağladık. Çünkü bebeğimizin doğumundan, evde aile olmaktan hiçbir şey anlayamadık. Şimdi ne durumdasınız diye sorarsanız çok şükür ki zor dönemlerin hepsi geçti gitti. 6. Ayını doldurmak üzere olan miniğimle her gün yeni yeni şeyler keşfetmenin tadını çıkarıyoruz
Unutmayın biz anneyiz ve biz anneler çok güçlüyüz
Bende aynı durumu yaşıyorum daha öncede değerleri hakkında yazmıştım 10 unda kontrole götüreceğim de siz kaç aylıkken öğrendiniz durumu birde kalça çıkıklığıyla kalça gelişimi aynı şey mi
Massallah ona rabbim bidaha gostermesin canim insan yipraniyo gercekden gecmiycekmi duzelmiycekmi herseyden geri kaliyo vs vs iste
2 aylikken ilk kalca usgsi cekiliyo ya ben 2 ayin sinunda gittim 3 aylik ilmusdu yani ozamanki degerimiz 57 ydi 1 ay sonra gel dediler 4 aylikken 58 le aparat takildi 1 ay acigimiz oldu yani canim cikikla gelisim geriligi ayni sey degil cikik daha zor tedavisiz duzelmiyo topallik bile yspiyo tedavi olmazsa. Gelisim geriligide kalca tam yuvasina yerlesmemis oluyo hastaneye gidince haber verin sonucu olurmy
Ben bir ay 5 günlükten beri 3 bez kullanıyorum biraz erken farkedilmişti şimdi bir haftaya 5 aylık olacağız inşallah bakalım şimdi ne diyecek doktorumuz tabi yazarım yine sonucu
Simdiye kadar bi bandaj uygulamasi yapilsaydi duzelirdi canim ben hem cift bez hem aparat kullandim bir ay hic duzelmemis nekadar erken tedavi okadar cabuk iyilesir dedi doktor 6 aydan sonra bandaj zaten takilmiyo cikiksa eger ameliyat yada alciya aliniyo bacaklar amann rabbim gostermesin
Daha önce konuşmuştuk sizinle, sizi çok iyi anlıyorum… düzenli kullanın Rabbim kolaylıkla atlatmayı nasip etsin. 58’den bişey kalmamış düzelir insallah çabucak.
İnsallah canim insallah bisey kalmadi ama 1 aydir hic degisme olmamis okadarda duzenli kullandimki yani cocugun tam hareketli donemi ama hic bisey yapamiyo yatiyo surekli bunada cok uzuluyorum iyi olsunda gec emekler gec yurur artik ona raziyim
Bir videoda aparat takılı iken bebeğin bacaklarını aşağı yukarı haraket ettirmesi yuvaya oturmasını sağlıyor demisti bir doktor. Hareket ettiriyor mu bacaklarını
Evet bacaklarini hareket ettiriyo bende cok yazi okudum video izledim hepsi birbirinden bagimsiz nerdeyse neye inansam sasiridm
Sizin yazdıklarınızdan sonra korktum bugün götürdüm ve korktuğum başıma geldi hiçbir gelişme yok,54 olan değer 36 olmuş çok saçma değil mi ilerleme olmasa bile okadar nasıl düşebilir başka bir doktor çekti usgyi, kendi doktorumuzda keşke aynı kişiye çektirseydiniz dedi başka hastaneye yönlendirdi ordada alçı yada korse derler büyük ihtimalle sorumsuz bir prof yüzünden bir aylıkken öğrendiğim çıkık 5 aylık olacaz hala iyileşmedi gözümde damla yaş kalmadı bugünden beri alçıyla tedavi olan varsa yazabilir mi kaç ayda fln iyileşiyor
Canim okadar dusse degeri anlarsin bacaklari yan yana getirince biri kisa biri uzun olur cunki cok fark var arada ya. Ben sirf bi doktor yuznden 1 ay acigimiz var diye 4 doktora daha gosterdim ayri 2 yerde usg rontgen cekdirdim sen bide rontgen cekdir muhakkak isinde uzman bi doktor ben ultrasyona guvenip is yapmam dedi rontgen cekdi gecen ay . 5 aylik oldigimuz icin bu ayda hem rontgen hem ultrasyon cekildi . 6 aydan sonra alet takmiyolar alci ve ameliyat diyolar malesef 1 ayin daha var en azindan bi aparat takdir muhakkak canim aglama seni cok iyi anliyorum ama bi cozumune bak lutfen hemen en azindan 1 ay aparat takdir.
2 aylıkken benim kizima da dediler kalça gelisim geriliği var diye hemde iki bacağında birden ben hiç inanmadım ama çünkü öncesinde çok araştırmıştım vs bir gariplik yoktu bana göre..Neyse ertesi günü radyoloji konusunda uzman bir doçente götürdüm ve değerleri gayet iyi çıktı, görüntü ve raporları da bize verdi kim aksini söylerse göster dedi..İlk ultrasonu devlet hastanesinde çekilmişti, ertesi gün hasta haklarına direk şikayete gittim, o gün benim sağlıklı kızımla beraber kaç çocuğa belki yanlış ölçüm yapıldı, yanlış teşhis yanlış tedaviyi de beraberinde getiriyor malesef..Kısacasi bir kaç doktora daha götürün derim…Bunu genel bir bilgilendirme olarak yazmak istedim Huveyda çok uzuluyorum senin bebeğini gördükçe yani insanın içi gidiyor, inşallah bir an önce düzelir o aparattan kurtulursunuz.
Cok sukur canin iyiki tek doktorla.kalmamissin inan bende tek doktorla kalmadim ama sonuc ayni. Ben ilk gittigimde her bebege nerdeyse aparat takdilar orda hemen elimize kagit verip bu numarayi arayin aparti getirirler takariz hemen dediler hastane icinde satiyolar ben ondanda supelenip baksa hastanede goturdum. En son pazartesi gittik usgyle bakan doktor baya ugrasdi cocukda durmadi sola kaç dediler dedi 58 dedi masa basindaki kiz 58 yazdirdi tekrar solu hic sormada 5 sn bakdi onada onceki olculerinden daha dusuk yazmislar yani islerini okadar sacma yapip bu cocuklarin hayatiyla oyunuyolarki durumu doktora anlattim oda rontgen istedi sag gayet normal sol ayni dedi. İsimiz boyle isini adam gibi yapmayanlarin eline kaldi. İnan bende cok uzuluyorum cocuk durmuyo artik hareket etmek istiyo napicam sasiridm tek umudum bidaki kontrole duzelmis olmasi Allah razi olsun
Canım en kısa zamanda tekrar çektirip tedaviye başlarlar, aparat ile 1 ayda düzelme gözlemlenirse devam edilir inşallah alçıya da gerek kalmaz inşallaah. Dua edin üzülmeyin diyemiyorum ama Allah’ın izniyle düzeleceğine inanın
Sende çok haklısın, kızında çok haklı tam hareket edip yeni şeyler keşfetme merakında, çok çabuk sıkılıp, ilgileri çok dağılıyor çok haklısınız. İnşallah bu son olur biran önce iyileşirsiniz dua ediyorum sizin için. Hiç korkma çok akıllı, çok yetenekliler hemen öğrenir emeklemeyide, yürümeyide
Birkaç doktora daha götürdüm 5 aylık olacak neredeyse aparat yüzde 50 iyileştime yapabilir bunun için 3 4 hafta beklemek gerekir gözlem için dediler alçı daha kısa sürede daha garanti iyileştirir dediler bugün aparat taktırdım ama bu şekil çok zor hareket ettiriyor kendi büyüdükce alçıda durma süreside tedaviside uzar bir an önce alçıya aldıracağım galiba, daha önce alçıya aldıran yada tanıdığı aldıran var mı süreç nasıl