Kendinize ait kurallar ve rutinler var mi?

Eşim mutfak tuvalet haric odalarda sigara icmiyir .
Esim bnm tuvaleti kullanmiyor bende onun tuvaletini kullanmiyom.:joy::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:
En buyuk kural benim iznim olmadan bna sormadan eve kimseyi cagramaz .
En dikkat etgim sey ise esim aksam disari cikarsa bana saat kacta gelecgini soylemeli 9 dediyse 9 da gelcek 10 dediyse 10 da gelcek . Eger dedigi saati gecirirse ariyom yada 1 saat daha bekliyom gelince de yuzune vuruyom hemen .:zany_face:
Esim yataga girerken beni opup oyle uyuycak yoksa ertesi gun bni niye opmedin diyom​:face_with_hand_over_mouth::joy::face_with_hand_over_mouth::joy::face_with_hand_over_mouth::joy:
Bende yataktan kalinca onu opuyom .

Rutinlerim de var
Hergun yuzumu jel ile temizlemek.
Diş fircalama
Mutfagi supurmek .
1 lt su icmek
1000 zikir cekmek
Kurani kerim meali okumak
Kitap okumak
Gunluk tutmak
Arada meditasyon yapmak
Son birsey daha var oda kizimi uyutuktan sonra oturma odasini fln toplar oyle yatarim.
Telefonu yatmaya gidereken sosyal medyaya girmmemek . Bunlari yeni olusturdum ..ve yapmaya calisiyom bir kacini yapiyordum ama dimdi daha dikkatli olmaya calisiyom ..21 gun boyunca eksiksiz yaparsam bir tık daha ekleme yapacagim yavas yavas adimlar atiyorym pes etmemek icin . Mesla gunde 3 bardak su iciyordum . Simdi 1 lt iciyom ilerleyen zamanlarda 2 lt cikartacagim . Oyle oyle kat kat gidecegim .
Sonra spor da eklerim rutinlerime oyle oyle gunumu degerlendirecegim ..sizin var mi boyle kural ve rutinleriniz .

2 Beğeni

Ay bende yazmak istiyorum yaaaa nerden baslasam bilemedimkiiiiiiiiiii

1 Beğeni

Evet geldim simdi yazayim sevgili arkadasim habis senin bu detayli herseyden haberdar olma özelliğini cok beğeniyorum sık sık post acıyor sun okuyorum bazen cok gülümsüyorum rabbim kızını bağışlasın sana. Rutine gelirsek ben çalışıyorum yarim gün kamu da suan ici sut izni diye gece yatmaz gunduz kalkmaz biriyim ama kizim 3 sinifa gececk nasipse prensesim icin sabah 10 da kalkıyorum yedir icir beslenme ders servisi okul onu öpücük lere bogduktan sonra sonra kucuk minik surat uyaniyor onunla 2 saat aynı şekilde doyur sev dayilari teyzleinara ara l resimler at vs tv de gundeme bakıyor um merak var siyasi vs dunya haber yazar dinlerim sonra namaz aksmaa yapilacak yemeklik disari cikar cozulsun sut sagar hop teyzeye bırakır ise giderim 5bsaat sonra ev kizim okul donusu yemek bulaşık camasir ders minik uyku ek gida biraz tv sonra esim cay corba hop uykus sasti arada gezme misafir gitme gelme agirlama vs bilmiyorum sana nasil geldi bu yazdıklarım ama elhamdülillah ben seviyorum hafizim bu arada ezbere ayeti kerimeler yasini serif okurum annemi cok ozledim genc yasta rahmetli oldu hayat kisa benn gulmeyi ani seviyorum biraz panik atak manyak huylarimda var ikizler burcuyum gelmem derim giderim esim dalga gecer gecsin bence benim le yasmaak keyifli ha oz bakil ay onlari sorma dis fircalama abdes yetiyor yoruluyorum tembellik basiyor oyle sade guler yüzlü yasini göstermeyen gulmeyi kitap okumayi muzik dinlemeyi seven simsicak kanli bir anneyim şükürler olsun rutin nimettir vesselam

1 Beğeni

Kurallarımida yarin yazayim ins hayırlı geceler

1 Beğeni

5 aylık bi kızım var rutinlerim anca oturuyor en önemlisi inciyi uyuttuktan sonra eşimle salonu ve mutfağı toparlayıp öyle uyuyoruz evm açık mutfak gün içerisinde en çok burada vakit geçiriyoruz kızımla sabah uyaninca toplu bir eve uyanmak zinde hissettiriyor.
Çamaşır biriktirmemeye çalışıyorum makineye ve kurutmaya azda olsa atıyorum yıkama+kurutma totalde 3 saat sürüyor hemen katliyorum vaktim varsa hemen yerleştiriyorum yoksa eşim gelince yapıyor.
kızım uyanıkken yapabileceğim her işi yapıyorum o uyuyunca dinlenmeye süt sagmaya vaktim kalsın diye
yapamadigim şeyleri çok kafama takardım geçen aylarda ama şuan takmamayi ogrendim çünkü zaten aksama kadar evdeyiz sinir stres çocuk iş güç bedenimiz yoruluyor birde mental olarak yorulunca insan perişan oluyor.
Her gün bir Türk kahvesi içiyorum 3-4 gibi bana iyi geliyor içine birazda tarçın atıyorum şekerimi dengeliyor.
Her gün fantomla salonu ve mutfağı süpürmeye çalışıyorum bu henüz oturmadı ama supurunce ev daha çabuk toparlaniyor gibi hissediyorum

1 Beğeni

Kız valla maşallah benim de kurallarım var ama rutin falan oluşturamıyorum evi supursem şükür ediyorum o derece mecalim yok hiçbirşeye kocam oruç olmasa yemek bile yapamıycam

1 Beğeni

Hepsini okudum ve düşündüm benim hiç rutinim yok​:joy::joy: bebeğim gece uyumaz sabaha karşı 5-6 gbi uyur ekstra 4. Ay atağı falan öğlen 2-3 anca uyanırız ikimizde çünkü gece perişan oluyoruz hem uykusuzluk hem vakit geçirmeye çalışma derken :roll_eyes: uykusunu sürekli düzeltmeye çalışmaktan çok yoruldum erken kaldırıyorum yine de aynı saatlerde uyuyor :roll_eyes: ne zaman fırsat bulursam kahvaltı yapıyorum diş fırçalıyorum 0 düzenle yuvarlana yuvarlana gidiyoruz :joy: eşimle olan hayatıma gelince zavallı kocam bensiz dışarı çıkmayı sevmiyor zaten çocuktan fırsat buldukçada öpüp koklaşıyoruz anca öyle :joy: Bursada hava hep soğuk o yüzden ısınmasını bekliyorum her gün düzenli dışarı çıkınca daha rahat uyur geceleri diye düşünüyorum o zaman rutinim olabilir.

1 Beğeni

Aylar sonra senden uzun bi yorum ahh gozlerim yaşardı :face_holding_back_tears:
Ayyy bu ara şu emojiye kafayi taktim cok komik duruyor. :shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face::shaking_face:

1 Beğeni

Ay bende hep mutfagi supurmeyi unutuyom :face_with_hand_over_mouth::joy:ben mutfagi elektirikli supurge ile supurmuyom gozum kesmiy. Normal el supurgesi ile supuruyom .unutugum ocin bazi rutinleri bir kagida yazip gunun sonunda onlara +atmak bni mutlu ediyor.

Hahahahaha ben onu da cozdum bi ymk yapiyom 2 gun rahat yiyok :joy::joy:

Valla gicimmmm donuy kar yagyor corumda :joy:tam herseyi planladim kizimla gezecektik hava sicakti tisort giyitdum evin icinde mont fln almiyordum disari cikarken kizimla bi plan kurdum ertesi gun bi firtina bi kar aman Allahim dedim :joy::shaking_face:

1 Beğeni

Ay valla yaz gelsede kurtulsak evden sıkıldık bunaldık

2 Beğeni

Valla bide bna sor . En buyuk terapim sua ayin 15 kocam maasi alinca disari cikip 4,5 binlik alisveris yapmak birde ben stok kadiniyim . Asiri bagliyim 1 yillik erzak aliyom resmen birde ara ara onlari sayip hesap yapiyom​:joy::joy::joy:mesla 7 tane yumusatici aliyom diyorum ki bu bize 12 ay yeter tabi tarihlerine bakiyom. Olursem fln kilerimdeki erzaklar kocama 2 yil yeter :joy::joy::face_with_hand_over_mouth:ay ay o yuzden biri bni disari cikartmali . Kiz stok yapin valla cok iyi oluy . Hatta benim bebek olmadan once kocam kızıyor diye sakli sakli alip birde onlarin evin 4 bir köşesine sakliyordum.:joy::joy::joy::joy:her alisveris yaptigimizdada evde hic yok gibi aliyirdum kocam diyordu evde var mi bundan ben bitti diyordum​:joy::joy::joy:

1 Beğeni

Kiz sen bnm gozumde cok gizemli bir kadinsin :shushing_face::face_with_hand_over_mouth:çok oturakli duruyon . Ayrica ben cok eglenceli biri oldugum kadar cok sinirli biriyim de bir anda parlayabilirim. Her ortama uyum saglarim .Sadece cok zengin bir ortama uyum sagliyamiyom boyle kibar kibar birseyler yiyolar ya çok sinir oluyom neden cunku bn oyle degilim :joy:bizim evde bicak kullanilmazz..sofralara bicak koyan yerlerden kacmak isterim hic beceremiyom o kadar kibar olamiyom. Elime yakismiyor kibarlik​:joy::joy:ben cok dogal bir insanim . Evet ayrinti konusuna geleyim yazi yazmayi sevdigim icin ayrıntıyi seviyom. hatta kucuk bir hik. Yazmistim dur bir yerlere kaydetmistim atayim da oku . Cok gizemli yanlarim da var yazar olmk istemem ama yazi yazmak bni mutlu ediyor hatta ben aylik(1 ay boyunca neler yaptim nasil bir aydi bnm icin ) da yazi yazarim gunluk de yazarim 1 aylik da plan defterim var.

1 Beğeni

BIR DAL SİGARA​:rose:
Bir dal sigara olarak adlandirim.Benim. icin anlamlı masal gibi yazmak istiyorum. basi aklima gelmedi .

Bir varmis. bir yokmus. evvel zamn icinde
kalbur zamn icinde. Çaresiz bir genç yolda tek başına yururmus. Herseyden bıkmış perişan bi vaziyetteymis . kimse ile konusmak. dertleşmek istemiyormuş . herkesten kaciyormus . Taki karşısına. guzel hos tatli. bir. kiz çıkana kadar o kız öyle bi kızmış ki o gencin bütün yaralarini kapatmaya yetmis. kimsede göremediği ilgiyi şefkati onda görmüş gerçek mutluluğu onda tatmis hatta o kiz ölen ailesini bile unuturmuş .Gencin hayatindaki tek olumlu şey bu hoş bakımlı kızmış . Genc bu kiza o kadar cok bağlanmış hala şasiriyormus kendine nasil o karamsarliktan, o çaresizlikten cikabildigine . Genc, o kizin degerini bilmiş. Onun icin çalışmış cabalamis aradan 3,4 yil gecmis hala ilk günkü gibi kiza asik gozlerle bakıyormuş. Taki. o ruyayi gorene kadar . Genc , birgun ruyasinda sevdiği kizin otobüs altında kaldigini ve kollarında can verdiğini gormus. . Bu ruya bu genci günlerce yer bitirirmis . Birgun kendi başına bi karar alip her saniye sevdiği kadının yanında durabilmek için onu herseyden koruyabilmk icin isini bile birakmis. her saniyesini sevdiği kadınla geçirmek istesede sevdiğine hic birsey demezmis . Kiz ise merak eder hep kafasinda soru isareti ile gezermiş . Acaba neden böyle davranıyor diye düşünür dururmuş . Aradan zaman geçmiş genc o ruyadan cikamiyormus hala birgun onsuz kalirsa ne olur bunu. dusunmek bile istemiyormuş . Birgun sevdigi kadin ile disari gezmeye cikmislar bir bankta oturuken ufak bi tartisma cikmis kiz,gencin neyi oldugunu sorduğunda kiza hep yok birsey. diyormus . Kizda artik bnmle birsey paylasmiyorsun bni eskisi kadar seviyorsun deyip yanindan aglayarak . uzaklasmis. . genc arkasindan kosmus. aslinda onu ne kadar cok sevdigini boye bi. kabus gordugunu anlatmk istesede artik hersey cok gecmis …
ISTE GENC, gordugu ruyayi yasiyordu . sevdigi kadin otobüsün altında can veriyordu. NE yapsalarda da hic bi doktor sevdigi kadini kurtaramadi sevdigi kadini kendi elleri ile. karatopraga vermisti . ARTIK hersey eskiye donmustu ,. yine. genc cok çaresiz bi genc olmus acisi 10 kat daha artmisti. Gencin o an aklindaki tek sey ölümdü . Bi ucurumun kenarina gidip olmk istiyordu kendini atip. aciarinin son bulmasini istiyordu . Ve yavas yavas en yusek yere cikti Genc tam. kendini atacakken arkadan bi ses duydu . DUR EVLAT. diyen oralarda hayvan otlatan yasli bi adam ..Genc ilk bas sen karışma diyip terslesede . yasli adam. pes etmek istememiş . gencte. yasli adamdan inatmis gözlerini kapamış tam kendini atacağı zamn yaşlı adam bağırmış. peki evlat at kendini ama ilk önce sana birsry diyeceğim onu uygula sonra atabilirsin kendini .Genç yaşlı adamın dediklerinden birsey anlamasada yaşlı adami dinlemiş . Yanina gitmis. ve yaşlı adamın dediğini tek tek uygulamış . ILK ONCE SIGARAYI AL ELINE .GENC, BN SIGARA İÇMEM KI DEMİŞ . YASLI ADAM KIZMIŞ SEN DEDİĞİMİ YAP DIYE. GENC HALA ANLAM VEREMESEDE DEDİĞİNİ YAPMIŞ. ALMIŞ ELINE. . YASLI ADAM. O SİGARAYI SONUNA KADAR IC SONRA IZMARITINI DE AVCUNUN İÇİNDE SONDUR SONRA DA ONU YERE AT DEMİŞ . GENC. YASLI ADAMIN DEDIGINI. YAPMIŞ AVUCUNUN ICI. NE KADARDA ACISA DA HERSEYI. UYGULAMIŞ . SONRA. YASLI ADAMA DONMUŞ BAKMIS .

YASLI ADAM: BAK GENC . O ELINDEKI SIGARA SENDIN . SİGARAYI İÇTİĞİNDE ACILARIN BAŞLIYOR. SIGARA. BITI DEGIL MI BİRGÜN SENIN ÖMRÜN DE BITECEK YAVAŞ YAVAŞ AZALACAKSIN. AVUCUNUN ICINDE. IZMARITINI SONDURDUGUNDE. NE KADAR CANIN YANMIŞTI DEMI . ISTE ODA GERIYE BIRAKTIKLARININ. ACISI SENI SEVENLERIN. FERYADI ACISI AMA GENÇ SUNU SAKIN UNUTMA. BIRGUN. O AVUCUNDAKI IZ YOK OLACAK DEMI. YAVAŞ YAVAS. O IZ KAYBOLACAK DEGIL MI ISTE GENÇ SEVDIKLERIN DE BOYE. YAVAŞ YAVAŞ SENI UNUTACAKLAR. ADINI SORDUKLARINDA. KIMI HATIRLAMAYACAK BILE TIBKI AVUCUNDAKI. IZ GIBI. YOK. OLACAKSIN. ZAMANLA O ACI. GECECEK. SON OLARAK. SIGARAYI. YERE ATIN DEMI O SIGARA O GUN GÖZE BATSADA BIRGUN. ÇÖPÇÜ GELECEK O SİGARAYI COPE ATACAK DEGIL MI ARTIK KIMSENIN GÖZÜNE BATMAYACAK DEGIL MI . ZAMANINDA. PARA VERIP ALINAN SIGARA. ÇOK DEĞERLİYDİ DEGILMI. SIMDI ISE. COPTE. ÇOK DEĞERSİZ ÇÜNKÜ ARTIK ISE YARAMIYOR BAK. GÜZEL INSAN. BİRGÜN SENDE BÖYLE OLACAKSIN ZAMANLA DEGERSIZLESECEKSIN KIMSE SENIN. İÇİN GÖZ YASI DÖKMEYECEK KIMSE UZULMUYECEK O YUZDEN. KENDINI. DEGERSIZLESTIRME. SEN INTIHAR ETMIYIRSUN. KENDINI BIR COPE ATIYORSUN SADECE O ÇÖPLERİN ICINDE. KOKMAK YERINE. HAYATA DON BAH. YAŞADIKLARINDAN DERS CIKART. NE OLURSA OLSUN ACINI DEŞME. O GÜNDEN SONRA. GENC. YASLI ADAMA HAK VERIP. OLEN AİLESİNDEN BILE. TATMADIGI SEVGIYI. O YASLI ADAMDA TATMIŞ YASLI ADAMDA ONU OĞLU GIBI SEVMİŞ GÜL GIBI YAŞAYIP GITMISLER. MUTLU SON :woman_tipping_hand::blush::rose: @Zeytül bunu 19 yasinda yazmistim daha guzeldi ama aklimda kalanlari yazmistim önceden . O zaman ilahmi ineklerden aliyirdum ve ses bombam vardi fon muzigi acar inek otlatirken boyle birsey gelmusti aklima.

2 Beğeni

Ay tövbe de kız boşver o kadarı ne yapacaksın bende indirim olduğunda yedekli alıyorum ama çok değil yani zaten evde yer yok :joy: ama benimde şu an avm falan gezebiliyoeum en fazla o da bir iki saat :joy: oturup kafelerde keyifle kahve içmeyi özledim valla​:joy:

1 Beğeni

Herkesin bebeği yaşantısı karakteristik özellikleri farklı rutin diyoruj ama haftanın 4-5 günü yapıyorsan 2-3 günü tüm gün bebeğimle birlikte yatıp yuvarlanıyorum. Begenmedigim bazı özelliklerim var mesela onları yazayım farklilik olsun :joy::joy:
Elim yavaş detaylara takılıyorum bulaşıkları makineye koyup cikicam mesela 10 kez bangoyu siliyorum vsvs
Yapmam gereken bir iş varsa ve acilse asla yapmam içimden gelmiyo acele iş yapmak
Bebeğim uyurken telefonda vakit geçirmek yerine kitap okuyabilirim boyama yapabilirim ama yapmıyorum sosyal medya çekici geliyor
Dayaniksizim çabuk sinirleniyorum çabuk üzülüp ağlıyorum dirayetli değilim
Yani biz kadınlar iyi yonlerimizi konuşmayı yaristirmayi severiz ama işin gerçeğine bakarsak hepimizin güçsüz olduğu halsiz olduğu hiç bir iş yapmadığı yemek yapmadığı bebeğine yetemediğini düşündüğü zamanlar gerçekten oluyor. Çocuk ilerde evin dağınıklığıni hatirlamicak annem ya da annem hem bana baktı hemde çeşit çeşit yemek yaptı evimizde tertemizdi demicek ama biz sacimizi süpürge edip kendimizden alıp onlara verip sorunlu anneler olursak ömür boyu o çocuk buna maruz kalıcak bu şekilde psikolojik şiddetle büyüdük çoğumuz. Kendini paralayan ve bunu sürekli söyleyen bı anne olmayalim​:blue_heart:

4 Beğeni

Kiz cok iyi oluyor sonra 12 ay boyunca ilac derdim fln olmuyor. Oyle dusun baska masraflara harciyok o parayi :upside_down_face:

1 Beğeni

Ay masallah sana keske okusaymissinz nasip değilmiş hünerli akilli bir annesin maşallah sana iyi geliyor sa yazmaya devam et bende okumayi seviyorum

1 Beğeni