Kızlar bebeğim ilk ay 1300 kg ikinci ay 800 Gr Almıştı ama bu ay sade 500 Gr almış 5mart 4600 dü bugün kıyafeti düşünce 5100 Gr çok moralim bozuldu sadece anne sütü aliyor mama veriyim mi dedim daha çok küçük dedi
Bebeğiniz kaç aylık? Benim bebeğimin 4 ay kontrolünde sadece 300gr aldığını öğrendim ama doktorumuz sağlıklı dedi o yüzden çok fazla takılmak istemedim zaten 3 aydan sonra kilo alımları baya yavaşlarmış bence çok kendinizi üzmeyin sütünüzü de etkilemesin önemli olan sağlıklı olmaları
3 ay 8 günlük ben almadiginin farkındaydım elime çok hafif geliyordu eşime dediğimde elin alışmıştır ondan dedi ama gerçekten almamış insanların dedikleri beni pek ilgilendirmiyor ama 2500 doğdu bebeğim ben onu koltuğunun altında çıkarırım onu dogurmada ne var millet zaten bu kadar doğuruyor sen anca yeni böyle edebildin diyorlar etkilenmesemde bir değil iki değil ister istemez manipüle oluyorum
Onu diyenler halt etmiş sen sütü artırıcı şeyler ye vitamin haplarını 6 ay muhakkak kullan bol su iç canını da sıkma . Etrafı boşvermek zorundasın çünkü çocuğun senin yüzüne bakacak mutlu olcak onun günahına girme sağlığı olsun da yeter de geç
Bana da sütün gelmiyor gelmiyor dediler geldi sütüm bu sefer de ay az süt getirici şeyler ye dediler . Sonra yok bebekte gaz sancısı olur şunu şunu yeme dediler anlattım bendeki gaz bebeğe geçmez diye anlamadılar ee dediğim gibi de oldu yediler laflarını . En son şu 3. Ayımızda öğrendim ki boşvermek en iyisi ben bebeğimi tanıyorum o da bana yetiyor zaten gerisi umrumda değil bile artık
Yaa çok güzel yazmişsin banada dediler sütun yetmiyor mama ver sen cahilsin anlamazsın bilmezsin çocuk aç diye doğar doğmaz dediler hemde çook teşekkür ederim o kadar moral oldun ki bana
Ay inan bak üniversite okudum din kültürü öğretmeni oldum çıktım okulumdan ailem hep de araştırmaya sevk etti . Gurbete gelin geldim nasip tabi bir olayın hem dini yönünü hem de bilimsel makale taramasını . Doğru yanlış bilgiyi elhamdülillah ayırt ediyorum . Lohusalığımı rezil ettiler ama akıllandım ilk çocuk olunca tabi ondan oldu rezil ben güzelce uyardım lütfen bedenen ve ruhen iyi değilim diye adı bağırdın falan oldu . Bebeğini en iyi sen tanırsın her çocuk da tobiş tobiş olcak diye bir kaide yok kimisi metabolizma olarak yer ama yakar doktorun sana sorun yok diyosa kilo alımında boy kafa ölçümü varsa normalse gelişim var demektir . Onlara da he hu de bildiğini yap geç
Cahil insanla polemik bile batıyor biliyor musun anlatsam bile anlamıyolar o yüzden sen bebeğinin yüzündeki gülümseyi yakala ona nasıl güzel bakarım diye dertlen boşver. Elli alem konuşur durur sen kendi kervanını yürüt
Bir de bebek ağlıyorsa zaten ya gazı var ya karnı aç ya da uykusu var başka alternatif yok sütü veriyosan ki çocuklar da biz gibi tıka basa yiyim yok emmeyi kestiği an bırak
Bana doktorum demişti bebek ne kadar emmek isterse o kadar emer diye isterse saat başı olur isterse 2 3 saate bir yani nasıl isterse takip et çocuğunu gerisini boşver. Sen dinlenmeye bak içini rahatlat suyunu da almayı ihmal etme. Rızkı veren Allahtır biz aracı. Allah rezzak sıfatıyla versin bende yavruma vereyim diyorum kesiyolar seslerini polemiksiz hallet işini
Benim bebeğim 4. Aya geçerken sadece 150 gr almış. Sütüm yetiyordu emindim ama beslenmeme dikkat etmiyordum. İncir kuruyemiş dut kurusu muz hurma bunları öneririm sütün hem artar hem de yağlanır. Ben faydasını gördüm bebeğim kilo almaya başladı. Çevredeki insanlara kulaklarnı kapalı tutmaya çalış bana da çok şey dediler ama umrumda değil moralinizi bozmayınnn
Güzelim doktor kontrolünde bı sıkıntısı yoksa hiç gerek yok bence bizi zalim sağlık ocağı hemşiresi 2. Aya daha girmeden bu hafta az almış mama ver dedi pis kadın onun yüzünden tribe girip mama emzirme danışmanlığı stresderken hep kesildi sütüm . Doktoruna güven ilk ay fazla bile almış bak
5cm uzamış kafa çevresi 40 civarı tam hatırlamıyorum kiloya üzüldüm ya dış etkenler ister istemez canımı sıktı bayram da eşimin halasi diyor nişastadan mama yapak verelim yarar mama verecek olsam ben bilmiyo muyum vermeyi
Ya bir söz var çok severim 1 delil ile 40 alımı yendim 40 delil ile bir cahili yenemedim diye bunlar o hesap bende üni mezunuyum ama istersen prof ol calismadiktan eline para gecmedikteb sonra istiyorlar ki bende onlar gibi oluyum eski dusunuyum tamam diyim her elime geçeni sokuyum çocuğun ağzına yok diyince aşıyorlar suratlarini mesela eşimin kuzeni ile eşi gelmişti kendi 40 yaşlarında 3-4 yaşında bebeği var yolda gelene kadar içmişler ağzı leş alkol kokuyo çocuğu oğluma vurmaya kalkıyor dur demiyor benim bebeğim 1 aylık ya var ya yoktu bebege şekerli su vermek istedi hayır dedim sen nasıl annesin vicdanın nasıl rahat ediyor yazık çocuğa falan dedi benim çocuğum sarılık oldu bebektede sende de sarılık var dedi ki çok şükür hiç sarılık gecirmedik sonra eşini mutfağa çekti biseyler dedi çekip gitti
Sen yine kibar konuşmuşsun . Ben öyle surat assın asmasın pek önemli değil çünkü çocuğumdan mesulüm ben . Atanamadım diye hoca değilim bellemişler sanki ki evlenmeden önce çalışırdım . Boş okudun diyolar diyorum boş değil eğitimli anne farkı malum . Bizde çocuk büyüttük diyolar bende diyorum belli büyüttüğün onla da ben uğraşıyorum falan . Ya da su ver şunu yap açıklıyorum anne sğtü şu kadar şöyle böyle diye . Ama kulak tıkamak önemli çok güzel demişsin cahile laf anlatılmaz yani . Böyle sarılık konusu saçma batıl şeyler boşver sen kendin araştır bildiğini yap geç netice de sen de annesin ve hiç.bir anne bebeğinin kötüsünü istemez
Kendi yesin nisastadan mamayı için rahat olsun doktor müdahale eder zaten sorun olursa
Ayy gitsinler boşver zaten gelmeleri hata öyle tiplerin üzülme hiç gerçekten minicik bebeğin mükemmel bı dünya kurup hep mutlu olun
Zate ortalama kilo alımı normali 500 gr canım gayet normal kilo alımı yavaş değil bebeğin biraz küçük doğduğu için öyle görünüyo olabilir ama doğum kilosuna oranla gayet normal zaten 3. Aydan sonra daha az emmeye başlıyolar. Milletin ağzı torba değil ki büzesin hep boş konuşmalar. Ben hadsiz yorumlara hep ters tepki veriyorum açıkcası üstüne de gülüyorum iyice sinir oluyolar herkes doktor kesilmiş başımıza
Ayy sorma sorma biz 3-5 çocuk büyüttük bisey onadı derler isterse 100 tane büyütsün bana göre yanlışsa yanlıştır ona bişey olmadı diye benim bebeğimde olmiycak değil ya çok gogsuzler eşimin ailesi bildiğin anlamda dağ dan inmeler
O lafı diyenleri eline alacaksın.. bi o duvara bi bu duvara vuracaksın. Sabah sabah sinir bastı ya. Benim çocuğum 6. Aydan sonra neredeyse hiç kilo almadi. Çünkü nechastsliktsn ne diş derdinden kurtulamadık. Bana da bir ton şey dedi kaynanam. Birkaç kere sustum sonra bir güzel sıvadım sustu herkes. Çocuk sağlıklı olsun yeter ya. Burnu yanaklarının arasında kaybolunca sağlıklı mı olacak bebek.. Allah’ım ya.. böyle konuşanı yakacsksin
Ayy çok iyi dedin valla
Benim her ay 700 -600 cıvarı alıyo bana az geliyodu doktor normal bi sorun yok dedi çişli bez sayısını takip ediyorum ben strese girdikçe süt azalıyor zaten aç olsa uyumaz aç olsa durmaz çünkü acıkınca halini biliyorum ben yetmiyo mama veriyim dedikçe çok şükür çevremdekiler saçmalama yetiyo yetmese dururmu ağlarmı onlar beni motive etti kilo alımı hatrketlendikçe artıyor benimki tam ayıyla gidiyo mesela çocuk mutluysa uyuyo sa yetiyodur ha şuda var sürekli emmek istiyo diyorum gelmiyosa emmesiyle gelir zaten sukadr az almış şukadr fazla almış şu bunu demiş bu bunu demiş boşver doktorun eben ne diyosa ona bak