Kızlar fikrinizi yazar mısınız (1 yaş doğumgünü)

Merhaba kızlar. Bebeğimin doğum günü kutlamasında ortalama 20 kişi olucaz ve ben anısı olsun diye ve uğraşmak istediğim için doğum günü pastasını kendim yapmak istiyorum. Fakat pandispanya işine girmek istemiyorum. Bir defa yapmıştım ve çökmüştü. Pastayı normal kek tarifi ile yapsam nasıl olur. Sıvama kreması, iç krema ve şeker hamuru ile figürlü süsleme yapıcam yine ama pandispanya yerine kek olacak. Riske atıp malzeme ziyan etmek istemiyorum pandispanya için. Nasıl olur sizce. Normalde pofuduk bir kek tarifi ile ara kreması olan yaş pasta yapıyorum akşam çaylarına. Doğum günü pastasında da kullansam ne olur ki?

Olur hic bisey olmaz bir gun once yap buzdolabina at

1 Beğeni

Sanırım pandispanya daha hafif kek daha doyurucu fark bu olur ama lezzetli olur diye düşünüyorum.

Neden olmasın ki dediğiniz gibi kalabalıkta yazık malzeme ziyan olacagina kremasıyla gayet lezzetli bir şey çıkar ortaya güzel de bir suslerseniz icinize siner

1 Beğeni

Pandispanya keki ile bende çok pasta yaptım kelepçe kalıp ile ama sıkıldim normal kek ilede cok yaptım gayette çok güzel oluyor cnm bi fark yok bence :blush:

1 Beğeni

19 santim yaptirmisti hocam isin ustasi bayagi normal kek hamuru olur bol yumurta iyi bisey cikar merak etme

Yaptigi pastalardan ornek atiyim kendini bile yapti 3 d

1 Beğeni

Canim az isim var dana tarif atacam bende pandispanya yapamiyorum bunu dun denedim cok guzel oldu

1 Beğeni

https://youtu.be/NG2qkN6385c?si=W1loNgskq3mM1prs dun bu tarifi denedim yumurtayi falan ayri cirpmiyosun kek gibi sut ve yag yok sadece hafif lezzetli oluuo normal keke kalin geliyo bana hazir pasta kekleride oyle kalin agir gibi

1 Beğeni

Kremayi duzlestirmek istiyorsan puf nokta vermisti buyuk ekmek picagini sicak suda beklet boyle aksin dumduz oluyo istedigin sekli verirsin yada uzun bi spatula varsa.oda isini gorur.

1 Beğeni

Teşekkür ederim bakıyorum :heart_eyes:

1 Beğeni

Teşekkür ederim çok güzeller bunlar da​:heart_eyes:

1 Beğeni

https://youtube.com/shorts/fsI5ksNO0Go?si=J4QkeXuixZso5snA bak canim kolay olsun dersen pandispanyayla yaparsan bunu tavsiye ederim iki tepsi yapsan kocaman pasta olur yada iki katli yaparsin

1 Beğeni

Ben maket pasta yaptım böylece tüm gün fotoğrafları pastalı çıktı :grinning_face:

1 Beğeni

Ben kekini pastaneden aldım suslemesini kendim yaptım.

Forma gibi kes yada futbol topu gibi kes eger oglan cocugu ise ben oyle yapmistim galatasaray formasi yapmistim

1 Beğeni

Maket pastaları hiç beğenmiyordum ama bu gerçekten hoş olmuş :cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben de 2 hafta sonra kızımın doğum günü pastasını kendim yapmayı planlıyorum ama korkuyorum :face_with_hand_over_mouth:2 katlı olacak bir de bendeki ne cesaretse :face_with_hand_over_mouth: ben pandispanya yapmayı düşünmüştüm nasıl çöküyor ki?

1 Beğeni

Fırına verince çok güzel kabarıyor, tam çıkarmaya yakın fırın camından bir bakıyorum ortası içine çökmüş. Hani idareten yenecek gibi bile olmadı, doğrudan çöp, tüm malzeme ziyan. Böyle tarifler kimi insanin elinden çok iyi oluyor, ben tutturamıyorum. Oysa yaptığım kekler pamuk gibi olur. Ben de kek tarifi ya da yukarıda verilen rulo pasta tarifi ile yapıcam. Ben de iki katlı yapmak istiyorum :grinning_face_with_smiling_eyes: iri pipetlerle sabitliycem pastayı, inşallah sıkıntı çıkmaz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim resim ve heykel mezunuyum :folded_hands:t2::cherry_blossom:

1 Beğeni

Sanatçı elinden çıktığı için demekki​:heart_eyes:

1 Beğeni