Kızlar kızım şu anda 13 aylık hala emziriyorum sezeryan ile doğum yaptım.ikinci çocuğu düşünüyorum açıkçası ama sezeryanın sırt ağrısı beni mahvetti halada çekiyorum ikinci çocukta normal doğum istiyorum ama etrafımdakiler sezeryanla devam et diyorlar çektiğim o sırt ağrısını herkes sanki hafif sanıyor anlamsızca normal doğum sezeryan sonrası yapanınız var mı arada. Kaç yıl geçti iki sezeryan arası en az iki yıl biliyorum ama normal doğum ilkinde nasip olmadı ilk evladım acemiydik belkide bu konu hakkında fikri olan var mı kadın doğuma gidip danışmayı düşünüyorum zaten
En guzeli normal dogum derim normal dogum gibisi yok sen etrafindakilere ne bakiyosun doguran sensn karar wercek sensn milletin lafina bakma elalem herseye maydanoz olmayi pek sewer zten
Sezeryanla normal doğum arasında baya yıl farkı olmalı diye biliyorum. Açıkcası sezeryanın peşine hemen vajinal doğum yapılabilse hiç düşünmeden yapardım ama yanlış hatırlamıyosam arada en az 5 yıl olmalıymış diye duymuştum net bilgim yok araştırayım bende
Edit: 18-24 ay geçtikten sonra yapılabiliyormuş çok iyiymiş ya.
Eger devlet hastanesinde dogum yapacaksan tekrar sezeryan yapiyolar ben 10 yil sonra ikinci dogumuda sezeryan oldum normal olurmu diye sordum hayir sezeryan dedi ilk cocugumda 38+3 de sancim gelmişdi ikincidede 39 da gun verdi ben ilkinde sancimin erken geldigini soyleyince 38 de aldilar yani ugrasmak istemiyolar
Belin icin gittinmi hic doktora
Benimki de yaşına girmek üzere ama belim kopuyor çocuğu bile zar zor tutuyorum 5 dk falan . Bu aralar devlet sezeryandan sonra da normal doğum gibi bir kampanya yapacaktı sanırım reklamlarda haberlerde görmüştüm de o kadar bilgim var ona özel bölümler falan diyorlardı
Yani benim başlarda belim öyle ağırırdı ki kendini kasar vicudun yürüyemez bir anda oturakalırdım 2 aylık olana kadar böyle oldu. Sonra geçti şimdi tabi yine ayakta uzun süre dursam muhteşem bir ağrım oluyor . Sizin ondan mı olur bilemem ama olabiliyor bünyeden bünyeye de değişiyor ben çok ağır bir lohusalık atlattım şişlik de çokça vardı bel ağrısı da hala yaşıyorumkızım yaşına girince kontrole götüreceğim orda kendim de görüneceğim belime çünkğ baya dert oluyor artık bana
O bahsettiğiniz ağrı bende yıllardır var doğumdan önce de çok olurdu. Yer süpürsem biraz fazla yorulsam sonrasında bi uzanayım desem yerimden kalkamıyorum tutulup kalıyorum sanki. Bende skolyoz var, o yüzden de oluyor büyük ihtimalle. İsterseniz bi ortopediye de baktırın skolyoz da olabilir.
Bende de skolyoz var hamilelikten armağan. Her sabah belimin orta yerinde ağrıyla uyanıyorum desteksiz kalkamıyorum canım çok acıyo. Gün içinde olmuyor sadece sabahları. 7 aydır fırsat bulup gidemedim doktora. Neden oluyor anlamıyorum ![]()
Bulunduğun yerde ozellere sor devlete de sor 2 yıl arayla olsun diyorlar zaten gebelik 9 ay ama özelde parası sezeryandan fazla bide Instagram’da sezaryan sonrası vajinal doğum diye sayfalar var ssvd yani bak vanm takip et belki bulunduğun şehirde destekleyen doktorları bulursun sayfada
Sadece sabahları oluyorsa yatakla ilgili de olabilir mi diye düşündüm aslında
skolyoz çok yavaş ilerliyor çünkü, bende 11 yıldır var. 11 yıl önce farkettim daha doğrusu belki de daha eskiden beri vardı da farketmedik. Ben doktora yer süpürdüğümde sırtım çok ağrıyor demiştim de gülmüştü bana
onun skolyozla ilgisi yok herkesin sırtı ağrıyo yer süpürünce dedi. Ama benimki gibi bi ağrı olmuyordu yani başkasında. Bi de benim eğriliğim fazla aslında %33 tü en son, ama garip şekilde dışardan bakıldığında hiç anlaşılmıyor. Senede bir kontrole gitmem gerek ama ben de uzun zamandır gitmedim 2 3 sene oldu galiba
ihmal etmemek lazım da çocuktan sonra daha da zor valla
Yatağı da yeni değiştik ağrılara iyi gelen orta sert yatak aldık. Yine de ağrıyor . Acı içinde uyanıyorum . Dışardan benim farkedilmeye başladı. Aletli platese yazılmam lazım da işte çocukla insan tuvalete zor gidiyor. Biraz daha büyümesini bekliyorum. Sen de ihmal etme doktorunu . Gidebilirsin sende platese yazıl ağrıları da geçiriyor
Ben bir dönem yüzdüm, o kadar iyi geldi ki. 2 buçuk yıl kadar hiç bırakmadan gittim yüzmeye, sadece sırt üstü veya düz kulaç atıyordum tabi o da bana çok iyi gelmişti. Pilatesi hiç düşünmedim o da güzel olabilir aslında bi araştırayım ben de. Dediğin gibi gidecek zaman da yok da
yine de uğraşıcam, eşimin iş yeri birazcık daha yakınımıza gelme ihtimali var öyle olursa valla hemen bulucam bişeyler
o işten gelince haftada bir gün de olsa 2 saatliğine bir yere kaçmak istiyorum. Yüzmeye başlarım diyordum ama pilatesi de araştırayım.
Evet kuzenim yüzme de önerdi bana da. O da aklımda brnim. Ama aletli platesle tüm vücut tipin güzelleşiyor duruşun dikleşiyor. Ağrıların gidiyor. Bi ara gitmiştim düğünden önce çok iyi geldi. Bırakınca tekrar bozulduk tabi. Araştır bence de biraz pahalı ama imkan varsa gidilmeli
Oo vücut güzelleşiyorsa süpermiş o zaman
mutlaka bakıcam ben de
Güzelleşiyor benim 3 ayda çok değişmişti ![]()
Süper süper
ihtiyacımız var valla, insanın hemen modu yükseliyor azıcık kilo verince bile
Evet ben kilo almak için gitmiştim
44 kiloydum o zamanlar. Gelinlikte güzel durayım diye 48 kiloyla evlendim
vücut kasta kazandı tabi biçimli olmuştu. Bi kere en önemlisi duruşun çok iyi oluyor. Ve gerçekten aşırı zinde oluyosun enerjik , ağrılar yok . Şahane birşey ya
Ne güzel yaa heveslendim vallahi
inşallah vardır yakınımda.
Vardır mutlaka ![]()