Kaynanam elini değmiş hiç ovalamiyonmu şişmiş süt birikmiş kızın göğsüne dedi ovalanmalimi
Saol cnm takmış kafaya doğduğundan beridir aynı şeyi söylüyor eşimknde aklına girmiski lafı bakıyor kızın cicişleri şişik hicmi ovalamadim diyor bunları soyleyim bı daha demesin
Doktor demedi bunu benzer halk arasında derler ama yapılmamalı kesinlikle
Saol canım eskiler bilmişlik tasliyor işte
Bu yuzden kaynanam la kavga yapmıştım. .cekıp gıtmıstı evden ![]()
Ovalama canım. . Her hangı bır kotu koku olursa doktor syler zaten. Cok fazla şişlik varsa kontrollerde sorarsın doktora. ..
Ve birdahada gelmedi desen
tmam cnm sorarım ama fazla değil.bnce biraz sertlik var içinde tombik kizimin
Yenidogdugunda benim kızımda da olmuştu hem aile hekimine hemde cocuk doktoruna sormuştum kesinlikle ovalama dokunma kendisi zamanla gecer demişti ve gecti kusa sürede zaten.illa ovalamak istiyor sizi dinlemiyorsa doktora giderken gitsin bir de doktordan duysun kayınvalideniz bence
Yok canım kesinlikle ovalama benim kızım doğduğu kaynanam bakıyorum sürekli ovuyor masaj yapar tarzda hemen müdahale ederdim 3 4 gündür sonra eşimi tembihlemiş eşim yapıyordu ama öyle çok sık değil bi gördüm kızdım baya sonra zaten doktorda eşimin yanında demişti biraz şişlik var ovmayın ellemeyin annedeki hormonlar geçiyor diye sonra bu konu yüzünden tartıştım baya bi sonra oda annesini arayıp kızmıştı![]()
![]()
Anlaşılan bu şehir efsanesini ortaya atan kayinvalideler belli oldu hemen sanki kimse onlardan bilgili değil ve daha da önemlisi sanki çocuğu herkesten çok onlar düşünüyor imajı veriyolar
Yok ovalatmam artık kızarım
teşekkür ederim cnm
Teşekkür ederim cnm akşam bende söyledim eşime seslenmedi ama ovalamaz artık heralde ovalatmama zaten
Evet evet kendileri doğurmuş gibi tavır takiniyorlarya sinir oluyorum güya oğullarının çocukları oluyor 9ay taşiyanlar hamalmiş gibi davranıyorlar sinir oluyorum
Valla doktor yüzünede söylese eski nesiller amann doktor ne bilecek der yine bildiğini okurlar çünkü kendilerince doktordan daha bilgililer ![]()
Aynı şeyi kaynanamda söylemişti
zeytinyağıyla ovdu zorla çocuğu ben işe yaradığını düşünmüyorum. Ben de şuan düzenli olarak sırtına karnına losyonla masaj yapıyorum kolik bir bebek olduğu için rahatlatıyor da sende sadece öyle yapsan yeterli bence canım. Kaynanalar hep aynı bende cinnet geçirmiştim artık ilk doğdu mekonyum geliyo çocuk üşütmüş diyo sonra kakası hardala döndü yine üşütmüş diyo elleri ayakları soğuk diyo 3 4 kat giydiriyordu çocuğu zorla ben çıkartıyordum daha anlatamayacağım neler neler hiç dinleme bile sende eşim bile dayanamayıp kovdu en sonunda ![]()
Ya hangi losyon benim bebeğimde kolik sabahın 4unde yatırıyoruz sancidan duramiyor… Ayy bu Kaynanalar gerçekten çok tuhaf ilk aylar ille kundaga sar kalçası yerine oturmaz diye başladı sarmadim inat etri yinede sarmadim şükür biseyi cikmadi ses çıkaramadı.kucaga alistirmissin felan diyor sancılı kış bapayim aglasinmi yattığı yerde diyorum alıp tabiki sakinlestirecegim bir değişik bunlar gerçekten afferin kocana![]()
Ya hiç sorma kaynanalar bi tek psikoloji bozuyor başka bişey değil uzak tutabiliyorsan tut benimki allahtan şehir dışında yaşıyor yoksa kafayı yerdim sanırım
tabiki bebek öyle bırakılmaz bana da aynı şeyi diyorlardı çocuk kendini morartıyor ağlamaktan öksürük tutuyo nefesi kesiliyor bırakamıyorsun ki. Bu arada sebamedin vücut losyonunu sürüyorum canım ama çok bi etki bekleme bazen anlık rahatlatıyor bazen uzun süre çocuk ağlamaktan yoruluyor artık ondan da olabilir. Psikolojim alt üst oldu dün akşam 8 den gece 4 e kadar ağladı dünya kadar emzirdim mama içirdim altını değiştirdim gazını çıkardım gecenin 3 ünde bebek arabasıyla gezdirdik bile gezerken susuyor gelince tekrar ağlıyor kendini morartıyor. Bulduğum en etkili yöntem ılık duş aldırıp losyonla masaj yapıp Reflü yatağına yatırmak ama kolik bebekle başa çıkmak mümkün değil asla kalıcı bir çözümü yokmuş zaten ilk aylar hep böyleymiş atakları
bi ara doktora gidip gaz için damla falan istemeyi düşünüyorum siz götürdünüz mü doktora? Bu arada bebeğin ne kadar besleniyor benimkisi doymuyor her öğünde ortalama 10 15 dakika emziriyorum sonra 120-150 ml mama içiyo sonra bazen yetmiyor biraz daha emziiryorum 25 günlük bebek için çok fazla bence ama doymuyor vermezsem hiç durmuyor ![]()
Yaaa ilk aylar 2saate bir emiyordu bazen daha sık emdiği oluyor ama aciktigi için değil emerken ikinmak için emmek istiyordu benimkisi hala ayniyiz gündüz uykusu hiç yok gecede aynıyım sabahın 4de yatttik ama yatmak satılırsa sürekli ıkınma halinde bizim 13gunlukken başladı şua 4 ay 26gunluguz hala aynı belkide daha fazla ya 2gun öncede susturamadim o soğukta arabayi cikardi eşim araba ile uyudu hiç umutlu değilim artık ne zmaan düzelir bilmiyorum şimdi bile uykusu var ama uyuyamiyor sancidan yemek yaptığıma şükür calisiyorum onuda baya rezil halde doktoor gaz damlası önermişti aldık pek faydası yok
4,5aylik hafif biraz sertlik var normal degilmi oda yok yapmiyorum asla yaptirmamda artik
Çok teşekkür ederim cnm benim![]()