Kızlarrrr yardım

Oğluşum 6,5 aylık şuan son 10 gündür mama alımı azaldı geceleri de artık çok az emiyor uykuda beslenmek istemiyor uyanıkken de günlük en fazla 500 CC kadar mama alıyor. Emziriyorum ama sütüm az zaten öyle pek bir sütüm yok birde ek gıda veriyorum ama yani günlük en en fazla yediği 2 yemek kaşığıdır idrarında hafif azalma var geceden taktığım bez mesela normalde dolu olurdu son günlerde dolmuyor bile ve günde 2 kere bazen 3 kaka yapar ek gıdaya geçince bu tür durumları yaşayanlarınız oldu mu birde kızlar son 2.5 aydır 1 kg almış sadece 3 haftadır sabit kilosu hiç bir değişiklik yok kilo takıntım yokta acaba yetersiz mi besliyorum ya da çok fazla hareketlendi bu son ayda ondan mı oluyor anlamadım

Ek gıdaya geçince benzer bir durum yaşadım, mama reddi de oldu yeni lezzetler tadinca haliyle mamanın tadını beğenmedi kilo alimimiz da yavaşladı..O dönemde ben ocean markasının iştah açıcı çinko şurubunu vermeye başladım, mamayı teklif etmeyi hiç bırakmadım bu arada ana öğün çünkü mamaydi bildiğiniz gibi…Cisli bez sayısı günde 6-7 olsun diyorlar hani doyduğunu anlamak için azalma varsa bende direk doymuyor diye yorardim, biberon başlığında +6 aya geçtiniz mi bu arada, geçtiniz ve içmiyorsa komple biberon ve mama markasını değiştirin derim.Gecici bir süreçtir diye düşünüyorum ek gıdaya geçince eskisi gibi düzenli aylık belli bir kilo alımı olmuyor, bazen az bazen çok seyrediyor..Bir süre daha gözlemleyin eğer devam ediyorsa gelişimsel pediatri bölümüne basvurun, ek gıda hakkında güzel bilgilendiriyor, bu bölüm için doktor kons atabilir bilginiz olsun.

Biberonu +3 ay canım onda bile bazen ağzından akıtıyor meme reddinden korktuğum için +6 ya geçmedim henüz bu ek gıda sürecimizde maalesef baya bir zorlu geçti kaşık reddi yaşamıştık birkaç tanıdığım normal dedi mama alımı azalıyor diye ama ek gıda da öyle çok almıyor yani sebze ve yoğurt ağırlıklı ilerliyorum teşekkür ederim bilgilendirme için devam ederse dediğin şekilde yaparım ama gece beslenmek istememesi beni korkuttu seninki de gece beslenmeyi reddetmiş miydi

Bizde de ek gıdaya baslar baslamaz bir haftada formul mamayı bıraktı ne yaptıysam içiremedim. Anne sütü ek gıda seklinde ilerledik. Ek gıda tabi o aylar için az tuketmesi normal. Püre seklinde irmikli veya pirinc unlu mama yapın sebze meyve mamaları onlar iştahı acar kilo yapar. Bu aylardan sonra kilo alımı yavaşlıyor. İçinize cok sinmezse aile hekimine veya cocuk drunuza götürün boy kilo olcumu yapılıyor. Düşük cıkarsa dr un onerileri ile devam edersiniz. Demir vitamini kullanıyorsunuz değil mi? Kansızlık oldugu zamanda iştahsızlık oluyor cunku. Duzenli olarak kullanın. Çişli bez sayısı onemli idrar yolu enf olmaması için. Her beslenmeden sonra su teklif edin. Ek gıdaya baslar baslamaz duzenli su içmesi gerekiyor cunku.

Sabırsız oluyorlar çok yavaş akisliysa uğraşmak istemiyor olabilir çocuklar sürekli değişim halinde yani sorunun çözümü basitte olabilir karmasikta bilemiyorum o yüzden..Ben gece beslenmesini 5.5 aylıkken kestim, gece uykuları duzenliydi dolayısıyla mama vs vermedim..Ek gıda şuan tadımlık gidiyor doyumluk değil haliyle kiloyu da mama ve anne sütünden alması lazim, ayda 350 gram ve üstü normal karşılanıyor o aylarda, bana göre son 2.5 ayda 1 kilo alması normal geldi alt sınırdan almış olsa da tabloya bakınca bir kilo alımı var, son 3 hafta kilo alımı durdu diyorsunuz biraz gözlemleyn sonra uzman görüşü almak her zaman faydalı olacaktr, sürekli bizlerde birşeyler ogreniyorz belki doktorun soyledikleri bebise kilo konusunda yol gösterici olacaktır.

Su sürekli teklif ediyorum ama maalesef günde 10 CC bile içmiyor diyebilirim kan ilacı oceon microfer kullanıyorum 1 aydır sebze pürelerini irmikli yapıyorum bazen şuan ailemin yanındayım evime dönünce sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum evde metre ile boyunu ölçmeyi denedim 4 aylıkken 64 cm di şuan 68 69 cm çıktı biberon ve mamaya zor alıştık zaten aylar sürdü kaç mama denedim en son bebelac içti 2 aydır onunla devam ediyorum

Biberon başlığını bir deneyeyim canım çok sağol kilo alımı çok önemli değilde çişli bez sayısının düşmesi biraz beni korkutuyor sadece onun için de takip edip bir doktora görünecem devam ederse gece beslenmesi de doktorlar hep 1 yaşından önce kesmeyin dediği için kafam karıştı ay başına geldi mi insan bildiği herşeyi unutuyor :joy:

Kilo alımının aşırı hareketlenmesiden dolayı yavaşladığını düşünüyorum ondan önemli değil diyorum yoksa tabiki önemli bir konu oda

Hep yüz üstü dönüp dizlerinin üstünde sallanıyor hep hareket halinde emeklemek istiyor ama emekleyemedikçe daha da çabalıyor

Ek gıdaya geçene kadar kilo alımı iyiydi uyku düzenini vs oturtmustum, uykusu benim için beslenmeden daha önemliydi :grinning_face:aç olsa uyanır bir şekilde zaten kendini belli ederdi ama rahatca uyuyordu şükür, belki de erken diş çıkaracaktır iştahı azalmış kilo alımı durmus olabilir ilerleyen zamanda daha iyi anlasilir ama üzülmeyin yani, keyfi yerindeyse saglikliysa bir anda düzelecektir Allah can sağlığı versin :slightly_smiling_face:

Benimkide öyle 6 aylıktan beri mama yiyimi azaldı. İyice iştahsızlaştı. Canımı sıkıyor bu durum. Geceleri kolaylıkla uyurken 180 içen bebek 90 zor içiyor. Gündüz desen ayrı terane. Napcaz biz

Mantıken konuşuyorum simdi kilo alımının yavaşlamasını hareketlenmesine yorabiliriz ama kilo alımının tamamen durmasına yormamak lazım gibime geliyor

Evet annem de dişten kaynaklı olabilir dedi kakası çünkü ishal gibi değil ama cıvık biraz çişini oda etkiliyor olabilir dedi çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için diş süreci de ayrı zor hiç belirti yok diş etlerinde şuan ama dediğin gibi belki de erken belirtisi olabilir bunlar :heart:

Benim bebeğimde su içmiyordu hatta konu acmıstım çeşit çeşit alıstırma sulugu aldım içmedi. Kaşıkla su içiyordu sadece :slightly_smiling_face:o da çay kasıgı üç dört kasık anca. 11 aylık olunca sulukla içmeye basladı. Dra sormustum o kdr içiyorsa yetiyordur çişli bez sayısı iyiyse sorun yok demişti. Anne sütüm benimde az. Geceleri de en basından beri anne sütü veriyorum. Şuan 16 aylıgız sadece bir yasından sonra geceleri bir biberon süt içiriyordum acıktıgı için. Şimdi onuda istemiyor sadece anne sütü alıyor yine. Her bebek farklıdır gece emdiği halde uykuya dalamıyorsa mama vermek gerekiyor olabilir.Benim bebegim uykuya geri donebildiği için emzirmem yeterli geliyor. Geçtigimiz aylarda yeterli gelmiyordu süt veriyordum. Uyumadan once de muhakkak muhallebi yada yemek yedirip uyutuyorum bu sekilde gece aclıgını onlemiş oluyorum.

Doğru evet tek tesellim 2.5 ayda az da olsa 1 kg alması 3 haftadır durdu senin bebiş kaç aylık

7 aylıkken dış cikartanda çok olabilir benim kızımın dişi 9 aylıkken çıktı, pazartesi 9. Ay kontrolu vardı hatta hiç unutamıyorum doktora sordum diş belirtisi var mı vs işte hevesle bekliyoruz ne zaman çıkar dedim, ağzına baktık ve yakın zamanda çıkmaz kabarıklık bile yok dedi :grinning_face::grinning_face::grinning_face: cuma günü oldu bir baktım ağzında iki diş şok yaşamıştık resmen :grinning_face: hala dışı çıkarken kabarıklık vs olmuyor, 14,5 aylık oldu teyzesi üst dişlerden bir eksik kaldı, altta ise bir kaç eksiği var sadece çok hızlı çıktı hepsi maşallah ama canımı da okudu

Ayy şimdiki bebeler hep böyle demek benimde öyle uykuda rahat 120 CC içerdi reflüsü var diye 120 den fazla vermezdim şimdi gece içmiyor bir kere emiyor ama sütüm yok denecek kadar az sabahta uyanınca 90 CC bile zor bitiyor bende taktım böyle olmasına gündüz dediğin gibi mamasını bitirmez asla içtiğini de zorla şarkılar söyleyerek 15 dk Kadar sürede içer

Şuan hangi suluğu kullanıyorsın canım benimki suluğu tutuyor ama dişlerini kaşımak için :joy::joy: işte ısırınca ağzına birkaç damla su geliyor bırakıyor hemen bende daha 10 gün öncesine kadar emzirirdim sık sık ve muhakkak gece 120 CC mama içerdi bıraktı zorla 1 kere emziriyorum mama hiç içmiyor ağzını sıkı sıkı kapatıyor uykulu haliyle çişli bez sayısı azaldı benim ondan korktum ama annem az önce dedi hafif ishal gibi yani kakası normalden daha cıvık bir haftadır ondan da kaynaklanıyor belki sıvı kaybı öyle de oluyor bazen dedi bu bebeler birşeye alıştı mı hep diğerini reddiyor ya

Maşallah :heart_eyes: kalanları da kolaylıkla çıkarır inşallah. Benimki de öyle mi olur bilemem diş etlerinde dediğin gibi hiçbir kabarıklık yok ama annem hep süpheli günlerdir kontrol ediyor çıkaracak diyor :joy::joy: kabarıklık olmayınca bende hep imkansız şuan çıkmaz diyorum anneme ama demek ki çıkaran varmış ilk defa duydum

Anneniz biliyor bu işi boşuna bakmiyormus :grinning_face: doktor bakmasa ve kizimda tecrübe etmesem bende evet en kötü bir kabarıklık belirtisi beklerdim fakat düşününce o hafta bizim uyku düzenimiz ilk kez bozulmuştu demek ki diştenmis, diş çıkınca anladım başka belrtimiz olmamisti dediğim gibi, inşallah sizin bebisinde sıkıntısı neyse en kısa zamanda çözülür :slightly_smiling_face:

Amin inşallah Allah razı olsun canım :heart::heart: