Arkadaşlar selam post açmıştım daha önce ben cevaplayamadan sizi tartışma çıkmış kapatılmış şaka gibi
neyse doktora gittim spiral takalım dedi ama ben korkumdan taktıramam dedim impilantında takması kolay ama çıkarması zahmetli olduğunu söyledi, impilantda hormonlu hap da hormonlu ,
hapı kullanmamı önerdi diana reçete etti yarın kullanmaya başlayacağım kullanan var mı aranızda yan etki yaptı mı tüylenme kilo alımı vs
Ben dianayida kullandım oda malesef vucütta su tutuyor ve kilo yapıyor yazz isimli doğum kontrol hapini kullaniyorum uzun zamandır onda hiç bir sorun yaşamadim
Ben uzun zamandır spiral kullanıyorum. Takması yada çıkarması zor değil hatta ikinci spirali takarken anlamadım bile. Doktorum bitti kalkabilirsin dediğinde şok olmuştum. Bir dönem yazz doğum kontrol hapını kullandım kilo vs hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama ben kullanmayı bıraktığımda 300 TL’ye yakın bir fiyatı vardı. Fiyatlar günümüzde eminim daha çoktur.
Ya Duygu bebişi ileride bir kardeş isteyecek emin olabilirsin o zaman çok zor olmaz mı canım benim de ikinci çocuktan sonra düşündüğüm yöntem bu @Duygu28
Yazdığımız şeyler hoşuna gitmiyorsa sormayım ben sizin sağlığınız açısından söyledim yıllarca bu şekilde korundummm bizzz fikir veririz uygulayıp uygulamamak size kalmış
Doğru diyorsunuz amaa benim çok tanıfığım spirale rağmen de hamile kaldı bence o biraz nasip işi hiçbir korunma yüzde yüzz etki etmiypr ki ve her işlem her ilacın etkisi var ben bu yüzden söyledim
Ben geç evlendim 42 yasında doğum yaptım ıkıncı cocuk düşünsem 2 yıl gecmesı lazım sezeryan oldum yaşım neredeyse olucak 45 hem beden olarak hem psikolojik olarak benı cok yorardı kardeş evet kesınlıkle gerek bencede dedıgım gıbı yaşım erken olsaydı 2 tane yapardım
Bugün içmem gerekiyordu hapı ama kilo problemim var zaten ekstra 2 kilo bile fazla benim için yazz kullananlar yorum yapmıştı onu alıcam internetten de baktım hormonsuz yazıyor
Ben istedim 2. Doğumda bağlatmak ama doktorum yapmam daha gençsin başka yöntemle korun dedi 30 35 den önce bağlamak istemiyorlar. Ben daha 28 im eşimde bende 3. Çocuğu düşünmüyoruz ama malesef herşey doktorun elinde işlemi yapan o olduğu için yaptıramadık.