Korunma yönteminiz nedir?

Arkadaşlar selam post açmıştım daha önce ben cevaplayamadan sizi tartışma çıkmış kapatılmış şaka gibi :sweat_smile:

neyse doktora gittim spiral takalım dedi ama ben korkumdan taktıramam dedim impilantında takması kolay ama çıkarması zahmetli olduğunu söyledi, impilantda hormonlu hap da hormonlu ,
hapı kullanmamı önerdi diana reçete etti yarın kullanmaya başlayacağım kullanan var mı aranızda yan etki yaptı mı tüylenme kilo alımı vs

Neden illa sen bişey yapmak zorundasın ki ben hiç hap kullanma taraftarı değilim eşin korunsun

Ben dianayida kullandım oda malesef vucütta su tutuyor ve kilo yapıyor yazz isimli doğum kontrol hapini kullaniyorum uzun zamandır onda hiç bir sorun yaşamadim

Ben uzun zamandır spiral kullanıyorum. Takması yada çıkarması zor değil hatta ikinci spirali takarken anlamadım bile. Doktorum bitti kalkabilirsin dediğinde şok olmuştum. Bir dönem yazz doğum kontrol hapını kullandım kilo vs hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama ben kullanmayı bıraktığımda 300 TL’ye yakın bir fiyatı vardı. Fiyatlar günümüzde eminim daha çoktur.

Merakımdan şimdi baktım :joy: 430 ila 580 TL arası fiyat oynuyor

Ben doktoruma zamanında sormuştum sen neden korunuyorsun eşin korunsun dedı :face_with_hand_over_mouth: zaten 1 cocuk yaptım bağlattım korkudan

Teşekkür ederim sen eşin korundun demesen asla aklımıza gelmezdi bu mümkün olmuyor bu olsaydı uygulardık

Kilo problemim var zaten bunun için tedirgin oluyordum kullanmak istemem öyleyse

Ya Duygu bebişi ileride bir kardeş isteyecek emin olabilirsin o zaman çok zor olmaz mı canım benim de ikinci çocuktan sonra düşündüğüm yöntem bu :revolving_hearts: @Duygu28

Diane için iyi şeyler duymadim sahsi fikrim farklı bir marka kullanman

Spirali neden istemiyorsun bakırlı düşünüyorum ben de hormonlusundan ziyade

Yazdığımız şeyler hoşuna gitmiyorsa sormayım ben sizin sağlığınız açısından söyledim yıllarca bu şekilde korundummm bizzz fikir veririz uygulayıp uygulamamak size kalmış

Bende öyle dedim ben niye eziyeti çekiyorum o korunsun ama nasıl korundu 11 haftalık hamileyim​:person_facepalming:

Canım çok afedersin sorcam ama prezervatife rağmen mi kaldın @Talham

Doğru diyorsunuz amaa benim çok tanıfığım spirale rağmen de hamile kaldı bence o biraz nasip işi hiçbir korunma yüzde yüzz etki etmiypr ki ve her işlem her ilacın etkisi var ben bu yüzden söyledim

Ben geç evlendim 42 yasında doğum yaptım ıkıncı cocuk düşünsem 2 yıl gecmesı lazım sezeryan oldum yaşım neredeyse olucak 45 :face_with_hand_over_mouth: hem beden olarak hem psikolojik olarak benı cok yorardı kardeş evet kesınlıkle gerek bencede dedıgım gıbı yaşım erken olsaydı 2 tane yapardım :blush:

Korkuyorum açıkçası çatı muanesine karşıda bi korkum vardı

Bugün içmem gerekiyordu hapı ama kilo problemim var zaten ekstra 2 kilo bile fazla benim için yazz kullananlar yorum yapmıştı onu alıcam internetten de baktım hormonsuz yazıyor

İnşallah gönlünce olsun canım çok haklısın vücut zor toparlanıyor malesef doğum sonrası @Duygu28

Yazz beni de çok etkilemisti ya, evlenmeden önce başlamıştım kullanmaya. Bıraktıktan sonra yaşadığım sorunların ilaçtan olduğunu anladım.

Ben istedim 2. Doğumda bağlatmak ama doktorum yapmam daha gençsin başka yöntemle korun dedi 30 35 den önce bağlamak istemiyorlar. Ben daha 28 im eşimde bende 3. Çocuğu düşünmüyoruz ama malesef herşey doktorun elinde işlemi yapan o olduğu için yaptıramadık.