Kpss yi hayatından çıkaramayanlar 📚

Merhaba güzel anneler. Ben artık özel sektörde çalışmaktan yoruldum, sıkıldım ve uzun bir aradan sonra yeniden kpss çalışmaya karar verdim. Benim gibi olan var mı aranızda? Kpss li anneler hangi yayınları aldınız, hangi hocaları dinliyorsunuz, hangi derste hangi konudasınız paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Sadece kpss değil başka sınavlara çalışan anneler de varsa bu başlık bize motivasyon olsun. Günlük çalışmalarımızı ilerlemelerimizi burada paylaşalım :smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom:

Bende bekleyeyim yanıtları :joy::folded_hands: kpss düşünüyorum tekrardan ama olur mu bilemiyorum kızım 10 aylık çalışıp çalışmama konusunda da tereddütlerim var ama evde çok boğuyor beni bilemiyorum cevapları bende bekleyim

1 Beğeni

Kpssye hazırlandığım dönem derece yapanlar nasıl çalışmış diye araştırmıştım. Ve karşıma ne çıktı biliyormusunuz, derece yapanların çoğunluğu bebekli ve iki çocuklu kadınlardı. Hatta twitterda esprisi çok dönüyordu “çocuklu kadınlar derece yapıyor diye komşudan ödünç çocuk aldım” gibisinden :grinning_face_with_smiling_eyes: sebebini de şuna bağlıyorum, anne olan biri bulduğu her fırsatta dersin başına oturur. Plan program çok takılmaz. Videoları izlerken düşüncelere dalmaz pür dikkat en iyi şekilde anlamaya çalışır. ×2 hızda dinler. Ne öğrensem kâr diye bakar, aman şu konu kaldı bu konu bitmedi oyalanmaz. Ben de o kadınları dinleyerek, dediklerini uyguladım ve derece sayılabilecek bir sıralama yaptım. Benim dinlediğim 2. 5. filan olmuştu, ben 200lerdeydim. Bu kadınların ders çalışma şeklini dinlemeden önce defalarca ders çalışma programı yapar uyamazdım. Masa başında sıkılırdım. Onlar da plan yapmamışlar zaten, direkt dalmışlar konulara​:grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Bence neyden kaynaklı biliyor musun bu küçük insanlarla uğraşmaktan kpss çocuk oyuncağı geldi ve “hey gidi.heeeey bizdeki güç kimde var “ diye aydınlanma yaşadılar ve kazandılar :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: çünkü boşluk bi fırsat bulsam kafamı koyup uyuyacağım, derse bakmadan :sweat_smile: şuan 32 yaşındayım desem bebeğim 4 yaşına gelene kadar beklesem 37 yaşında atanabilir miyim acaba . Şuan kazayla atansam bebeğimi kime bırakacağım düşüncesiyle çalışasım yok.

4 Beğeni

Ben o işleri bıraktim .

Ama önerebileceğim hocalar var. ..

Coğrafya :BAYRAM MERAL

TARIH:SADETIN AKYAYLA DAHA DERIN ISTIYORSAN BI TANE TOMBIS HOCA VARDI DA UNUTUM ADINI​:joy::joy:

TURKCE :YKS VAR AMA KPSS ANLATIYOR MU BILMIYORUM KADIR GÜMÜŞ.

BIR KAC HOCA DAHA BILIYOM DA ISMLERI TAM AKLIMDA DEGIL..

ILYAS GUNES

KADIR GUMUS

BAYRAM MERAL

CELAL HOCA …TARIH

YKS OLANLAR DA VAR ICINDE. KPSS YAPIYOR MU HATIRLAMIYIRUM.

1 Beğeni

Bende çalışmaya çalışıyorum ama tam bir düzen hala tutturamadım. Bebeğim daha 2.5 aylık biraz zorlanıyorum, ama ilçede yaşıyoruz burada iş imkanı asla yok, merkezde özel sektörde de beğendiğim bir yer yok ki özel kurumların şartlarını da az çok tahmin edebiliyorum.

Aslında sizde isterseniz birlikte ilerleyebiliriz birbirimizi motive ederiz. Başka çalışan anneler varsa birlikte grup da kurabiliriz belki topluca derece yaparız :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Tarihi celal hocadan başkası güzel anlatamaz :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: adam çok komik . Zevkle tarih çalışırsınız

2 Beğeni

Evet cok komik ama ben tarihi sevmiyorym​:woman_facepalming::rofl:

2 Beğeni

Bende sevmiyordum da onla sevdim zevkliymiş tarih ya dedim :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Bende sadettin AKYAYLA var onu seviyorum .onla az cok sevdım. Celal hoca çok hızlı konusuyor​:rofl::rofl:

2 Beğeni

Evet bazen anlamak için iki üç kere geri sarıyorum bende :grinning_face_with_smiling_eyes: bebeğimle bu yılı atlatalım da bende bi dahaki sene hazırlancam. O hocaya da bakarım

2 Beğeni

Bak canım o özet gibi cıkartıyor daha anlaşılır. .

2 Beğeni

evet bencede evlenip cocuklar olduktan sonra daha cok anliyorhz ekonomik ozgurlugun ne jadar onemli oldugunu o yuzden.

3 Beğeni

Kafamda olan bir konuya deyinmişsin. Bende çalışıp atanmak isteyenlerdenim. Özel zor insan onu anlayınca daha çok atanmak istiyor​:hugs:
Türkçe =Aker Kartal
Matematik =İlyas güneş
Vatandaşlık =Emrah vahap ozkaraca\Esra
Coğrafya =Engin Eraydın
Tarih =Ramazan yetkin
Bunları dinleyebilirsiniz ve kitapları da vardı.
Ortaöğretim seviyesi bunlar.

2 Beğeni

Ben tarihten ramazan yetgin, matematikte ilyas güneş, coğrafyada mehmet eğit, vatandaşlık emrah vahap özkaraca, türkçede öznur saat yıldırım aldım yavaştan dinlemeye başladım. Engin eraydın, mehmet bilge yıldız ve esra ozkan karaoğluda dikkatimi çekiyor. Eğer konuları bitirip ikinci tura dönebilirsem onları da ×2 hızda tekrar niyetiyle dinlerim diye düşünüyorum.
Asil gündüz iki saat uyuyor. Eğer eşim nöbetçiyse yemek yapmıyorum. O süreyi ders çalışarak değerlendiriyorum. Akşama hemen pratik bir şeyler hazırlıyorum çorba makarna pilav gibi. Eşim istirahat günündeyse yemeği o yapıyor.
Gece uyuduktan sonra bir dersten bir konu bitirip soru çözümü yapıp yatıyorum.
Sabah 8 gibi uyanıyor ben 6 da uyanıp biraz çalışıyorum.

Bu hocaların kitaplarına ek olarak pegemin ezberbozan soru bankasını aldım. Sıfır risk paragraf aldım. Bir de bıyıklı matematik var onu da alacağım.
Bunlar bitince de çıkmış sorular almayı düşünüyorum. Yine her ders için denemeler alacağım.
Plan program yok her bulduğum boşlukta kahvemi suyumu alıp masamın başına oturuyorum.
Taktik maktik yok bam bam bam :grinning_face_with_smiling_eyes:

Bölümleriniz ne
Ben iktisat ve adalet mezunuyum. Lisans kpss ye gireceğim.
Bir aklım ya düz memurluk ya da zabıt katipliğine hazırlan diyor bir aklım da ags yle meslek liselerine alan dersleri için öğretmenliğe hazırlan diyor. Sonra da geri kendi kendime ben zaten muhasebe maliyeyi sevmiyorum bir de öğretmekle uğrşamam sevmediğim bir şeyi deyip zabıt katipliğine dönüyorum.
Oturup adam akıllı çalışmadım ama 3 dakikada şu anlık 120-130 civarı yazıyorum. Biraz çalışsam hızlanırım.

Kurabiliriz tabi ki güzel olur

Bak tamda benim çalıştığım hocalari demisin​:joy::joy: ama ben yks çalışıyordum bunlarla​:see_no_evil_monkey::rofl:

3 Beğeni