Lohusa depresyonuna girmeme az kaldı

Evet kızlar tam anlamıyla az kaldı sorun ne bebeğim ne eşim ne de evime yetişememe gerçekten eşimle uyumlu şekilde bebeğimizi paslaşarak büyütmeye çalışıyoruz daha 22 günlüğüz ama çoğu şeyi kavradık sorun kaynanam benim doğumumda annem yanımdaydı 20 gün boyunca o kadar güzeldi ki herşey annem sütümü arşa çıkardı gitti öyle söyleyeyim sonra mal kaynanam geldi evet tam anlamıyla mal 2 gündür burda ve evimde o kadar kısıtlandım ki yatak odası mahremiyetim kalmadı sütüm kurumaya durdu adam akıllı dinlenip beslenemediğim için ben kaynanamın yanında göğsümü açmak istemediğim için odama gittim koşarak peşimden geldi ama kapı çalma falan hak getire sanki salona tuvalete giriyor dan diye daldı eşime rahatsız olduğumu söyledim ikinciye kapıdan seslendi eşim işe gittikten sonra emzirmeye gittim gene koşarak geldi odamı incelemeye başladı saçma sapan şeyler anlatıyor tek kelime etmedim defolsun diye hala devam ediyor geldiğinden beri uyuyor kanepemin içinden geçti ve emin olun bunları 0 şakayla anlatıyorum tam bi köşe yastığı gibi oturuyor sabah Müge anlı sonra sana değer diye bi program sonra gelinevi sonrada Esra Erol peşpeşe soluksuz izliyor sabah eşime evi süpüreceğim canım dedim ben yapayım sen dinlen dedi eşim,kaynanam da oğlum sen süpür diye tekmil veriyor ben süpürürüm sen paspas at dedim eşime oturdu bizi izledi hele akşam sinir krizine girdim yorgun argın uykusuz şekilde yemek hazırladım çocuk kucağımda kızım ben yapayım ya da ver çocuğu tutayım demiyor annesi senin kokunu çok seviyor diyip beni delirtti eşim geç geldi yemek yemeye duracaktık bu sefer bebeğim hopladı ben yemek yiyemedim eşimle kaynanama başbaşa yemeleri için yemek hazırladım resmen kaynanam sofrayı bile toplamadan koltuğa geçip uyuyakaldı kızım toplamadım sen yemedin diye diyor bi de kendi yediğinizi toplasaydınız en azından dedim gülüyor şimdi yine aynı oturdu tv izliyor sabah gözünü açıyor tv akşam kapatıyor tv evimde karabasan gibi hissediyorum kadının varlığını suratım istem dışı 5 karış tek kelime edecek mecalim yok arayana gelinim bana bakıyor çok iyi diye dalga geçiyor bi de gerçekten delirmemek elde değil , dün kimsenin çenesi gelmesin, oraya gittim kucağıma bile almadım demesin diye yanına bıraktım bebeğim yuvarlanmış gidiyor kaynanamda gülüyor annesi yuvarlandı bak diye eşim hopladı yakaladı çocuğu anne napıyorsun tutsana diye kızdı ona da gülüyor bu kadın 5 çocuğu nasıl büyütmüş ben bilmiyorum bebeğim banyoyu sevsin diye bi de çok kaka yaptığı için 2 günde bir yıkıyoruz biz normalde , geldi sırf kendi bi tarafını kımıldatmamak için çok yıkamayın haftada bir yeter diyor kendisi gibi koksun istiyor bebeğim zaten istesede asla verip yıkattırmam gerçekten nefret geldi moralim çok bozuk içimi buraya döktüm uzun oldu okur musunuz bilmiyorum ama yazmak iyi geldi eşimede 1 şey diyorsam 2 . Yi diyemiyorum annesi sonuçta o da görüyor herşeyi benim annem geldiğinde annem eşimin yanına yollamadı beni ki senin elin alışsın öğren bebeğinin huyunu sonra siz tek kalınca sen napacağını bilirsin hem çocuk işe gidiyor uyanmasın dedi iyi ki de öyle yapmış şimdi bebeğim kudurunca ben eşime böyle yap şöyle yap diyorum bebeğimi rahatlatıyoruz kaynanamda sabah kalkmış çocuk çok ağlıyor ya sütün yetmiyor galiba uykumdan uyandırdı dedi gerçekten cevap bile vermedim ona sadece o ile başlayan o küfürü etmek istiyorum ama buraya yazamam onu

1 Beğeni

Allah sabır versin okurken ben bile kaç kere sinir krizi geçirdim, hiçbirşeye yardımcı olmazken emzirirken tepende dikilmesine hiç anlam veremedim neyi merak ediyor acaba. Bence eşine ben iyiyim kendim ilgilenebiliyorum diyip gönder kaynanı zaten lohusalık çok zor birde böyle sinir bir durumla iç içesin, benim lohusayken hiç kimseye tahammülüm yoktu. Koltuk içine çöktü falan demişsin gözümün önüne geldi sinir kere sinir oldum

2 Beğeni

Off okurken içim daraldı. ALLAH size yardım etsin.
Fazla bile taviz vermişsiniz. Kayınvalidenizi bu konuda uyarmazsanız veya sınır çizmezseniz maalesef ileride haddi olmayan birçok konuya el atacaktır. Bu da eşinizle aranızın açılmasına sebep olabilir.

1 Beğeni

Bi de sen benim yerimde olsan gerçekten sabır meleklerim bile çatladı sinirden ve emin olun 0 şaka 0 abartı sende yat boşver diye bana akıl veriyor bi de çocuk zırlasın ben uyuyayım olur

1 Beğeni

Aynısından yaşadık. Sözde yardıma geliyor. Kanepeden en son çat diye ses geldi oturduğu yerde. Kırıldı yani :joy: Aman oğlum diyor eşime düşecektim neredeyse :joy: bir güldüm bir güldüm şaka gibiler. Ben en son cinnet geçirdim öyle gitti. Baktım yerinden anca tuvaleti için kalkiyor. Yemek falan da yapmadım çok nadir yaptım bulaşığını da bıraktım. Kendim ekmek arası yapıp yedim ayak üstü. Yapamadım edemedim dedim bebeğim uyurken hep uyudum yoksa mahvolmuştum. Kalkıp bir çorba yapayım demedi saat 8- 9a kadar yemek olmadı bazen. Umrunda olmadı ya. Evi eşimle gece topladık ya da bebeğim uyurken topladım. Evi süpürürken ayağını bile zor kaldırdı oturduğu yerde düşün yani. Yerini bile değiştirmedi maazallah soğur falan :joy: Allah ıslah etsin. Sonra da bana niye anne demiyor niye sarılmıyor niye elimi öpmüyor neden acaba? Kızın olsa böyle mi yapardın yani? Kızın gibi gör demiyoruz zaten bekleyemeyiz o kadar da ya insan olarak gör bari. Uyuyamamistir yorgundur de sütü kesilir belki ağzımı tutayım de. Bir hoşaf bir yemek yapayım de . Yok yani hiç yok. Afedersiniz asalak gibi yasamayi bilirler oğullarının evlerinde. Eşime 3 aydır birbirimizi özlemedik mi diye sora sora zemin hazırladım artık çünkü adam mutlu yani annesi yanında yiyor içiyor uyuyor mis gibi. Ağladığımı görüyordu annem sana napıyor diye beni suçluyordu bir de sinirime sinirime. Ya ben de kaynana olacagim yemin ederim çocuklarım rahat etmeden ben uyuyamam ya. Gelini el görmeyi seçtiysen yaşlılığını da hesaba katacaksin beddua ediyor mu diye de düşüneceksin valla. Allah’tan korkuları yok hiç. Sen de odana çekil ben çareyi öyle buldum gördükçe fenalık geliyordu çünkü.

1 Beğeni

Eşime söyledim onunla yüzyüze gelmek istemiyorum bile ama laftan anlamıyor hiç umurumda mı dünya Allah böyle kaynanalardan uzak tutsun tüm gelinleri , tek şansım aynı ilde değiliz 2 3 gün daha durup gidecek inşallah tek hayalim o ona ettiğim muameleyi duvara yapsan duvar yıkılır en son eşimi karşıma alıp ağlıcam bomba gibi patlıcam az kaldı

1 Beğeni

Sen ne yaşıyorsan aynısını yaşıyorum sadece eşim anlayış gösteriyor yaşlı diyor bişey yapmadığını görüyor ama o da bişey diyemiyor gelse bi türlü gelmese bi türlü sen yine odana gidince rahat ediyormuşsun benimki peşimden geliyor han kapısı açar gibi bi de dan diye kapıyı çarpmaz mı uyuz karı

Geldikçe bana bir müsade eder misin işim var diyordum ben baktım anlamıyor kapıyı kilitle gitsin. Müsait değilim de gelirse de. Böyle ısrarla devam et anlar umarım.

Herkesin kaderi aynı demeki sizi COk iyi anlıyorum rabbim sabır versin annem varken o kadar rahattımki bnde kendi annen bi baska oluyo

Ayy tövbeler tövbesii :roll_eyes: Bizimki de yemek yapmamak için yerlerini bilmiyorum demiş eşime o geldi aklıma :joy:

Ayy Allah sabır versin canım valla okurken sinir krizi geçirdim , eşine de kayınvalide ne de söyle ben tek hallediyorum sen gidebilirsin diye valla tek başına daha rahat edersin

Şu mübarek günde dua ettim sana gidene kadarda Allah bol sabır versin :sweat_smile:

2 -3 güne gidecekse bu durumu eşine hiç yansıtma bence. Erkekler her şeyi görür ama eşlerinden anneleri için kötü söylemler duymak istemezler. Kayınvaliden gittikten sonra birde bu durum için eşinle aranı hiç açma. Farklı illerde olduğunuz için araya mesafe koymak daha kolay olur. Eski düzeninize tekrardan dönersiniz İNŞALLAH

Öyle yaptım bu sefer onun derdi odamı incelemekti girdi inceledi ben çocuk emziricem diyince çıktı bizde çok ayıp mahrem ya yatak odası kendi annem 20 gün durdu bana sormadan girmedi bile girdiği de katladığı çamaşırları götürmek için o kadar buna gel kanepede rahat edemiyorsun yatağa uzan desem yok demez

1 Beğeni

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın gerçekten kapasite meselesi bu , benim Annenem kayınvalidemle akran yengemle aynı ay doğum yaptık o da oraya yardım gitti 1 kez gelinine iş yaptırırken görmedim bi çocuğu emzirmediği kaldı kadının

Arayan mevlasını da bulur belasını da,şimdi bilmediğin birinin mutfağına girsen aşağı yukarı herşeyin yeri aynıdır başka bahane bulamamış mı kaynanan ama bizimki daha iyi bahanesi uyku ağır bastı sizin kanepe uyutuyor dedi ya utanmaz

1 Beğeni

Zaten öyle olacak ki evimin işini ben görüp çoçuğu ben pişpişledikten sonra 2. Birine ne gerek var şu kadının gitmesini iple çekiyorum resmen

1 Beğeni

Allah razı olsun canım en çok ihtiyacım olan şey bir duaya ortak olmak , Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın

2 Beğeni

Amin amin herkse aynı degıl işte iyiler düşünceliler de var biraz düşünce biraz anlayış lazım herkes den beklentimiz bu bizlerin

1 Beğeni

Ah ah cogu kaynana oyle tek sende yok emın ol cogu kısı kaynanasından sıkayetcıdır. Bende sevmıyorum yatak odama ben olmadan gırılmesınj ve bebegım 3 gunlukken bız hastaneye gıtık kaynanam bizim yatak odasını toplamıs ben sınırlendım neden cunku orası bnm mahremiyetim ben uygun gormuyorum. Benım kaynanam ıslerı tutardı ama bnm tutulacak bır ısım yoktu . Benımkı sozlerı ıtıcıydı . En sonunda kendı ıstedıgını yapmayınca gıtmıstı . :joy:sen kendı bıldıgını yap . Benım kaynana bebege aldıgım ana kucagını begenmezdı bu neymıs yok pusetı begenmez bu neymıs kırmızı battanıye ortuyom bunu ortme cırkın bu ortulöez baska bı renk ort . Yok bebegın memesını sıkar ,yok yazmasını bebegın butun bedenıne kapatır yok bana kotu ınek der yok bebegın 40 cokmadan tırnagınj kesme doger ogularıyla konusurken oglu sorar bu bebegı de emzırdın mı der oda ooo 2 kere emzordım der ben 4 gınde 6 kılo borden verdım ama ben kendı bıldıgımj yaptım sonra kaynanam coktı gıtı . Esımle de kavga yaptık . Sonra 40 cokmasına 3 gun kala annemgıle gıtım yardıma tabı annemle kaynanam komsu esımde bebegıme babaneye de godek fln doye soylenırken bende gıdemeyız boze yaptıgı saygızlıgı unutmadım dedım kıyamet koptu​:joy:esım bebegı arabayala goturdu annemgıle ben yuruyerek gıtım annemgıle ama ınat bebegı goturmedım o hun kaynamgıle konusmadım bıle dune kadar da gıtmedık . Kızım 5 gun sonra 2 aylık olacak dun gıtık hocbırsey olmamıs gıbı davrandım kaynatam ıcın dı adam hasta kanser aramıs gelın demıs yıne bnm vıcdanıma kalmıstı . Tabı sunu sakın unutman erkekler annesıne babasına ıyı davranınca bızlere bır tık da olsa daha ılgılı oluyorlar en azından benım esım oyle dun valla elınden gelse ayakkabımı gıydırecektı :joy:ama kaynanamon yuzdunden esımle 15 gun kus kaldım kus de demeyım de kankı olduk . Yenı yenı aramız duzelıyor . Lohusa depresyon a ben gırecektım ama gırmedım kendımı zor toparladım