Seninki de benimkinin yan versiyonuymuş akşam oturdum ağladım eşim noldu diyor ama elimde değil ki ağlaya ağlaya uyudum bebeğimi akşam emzirip yatıracaktım sütüm ilk defa bitti sıkıyorum damla düşmüyor mama hazırladım bebeğim onu içince dellendim daha 1 damla mama içmemiş bebekti eşim bebek memeyi bıraktı mamaya sarıldı ben ona ağlıyorum zannediyor altında neler yatıyor halbuki , sütüm az diyorum öğlen yemek yemiyorsun diyor eşim önüme koyan mı var ben çocukla iki kap yemek hazırlasam oturur kaynanam yer onu da ,akşam eşim işten gelecek yemek falan hazırlamadım o yapacak mı acaba diye aman çay yapar içeriz olur mu öyle aç gelecek çocuk diyorum aman olur olur kahvaltılık koyar yeriz diyor eşim geldi dışardan söyledi hapur hupur yedi onu ,bi de bana akıl veriyor kaynanam olacak şahsiyet bunlar süt yapmaz ki bulgur pilavı yapar diyor elin bi tarafını kaşıyarak oturacağına kalk yap desen olmuyor ah ah onu Allah’a havale ediyorum asla hakkımı helal etmiyorum evime son gelişi olur inşallah varlığı beni boğmuyormuş gibi gecenin üçünde evi inleten horultusunu dinliyorum , hele ben akşam emzirmeye çalışırken ettiği odamda eşimle bebekle cebelleşiyoruz elinde telefon daldı göğsüm açık bak bak kocanın çocukluğunu buldum bebeğin aynı ona benziyor dedi emziriyorum sonra bakarım diyorum bak bak diyor eşime döndüm hadi çık çık dedi öyle çıktı kadın bi de yatağıma afedersiniz resmen köpek pozisyonu alarak ellerini yasladı öyle gösteriyor öyle midem bulandı ki o kadından yüzüne dahi bakmak istemiyorum
Ne kadar tanıdık bir an ben mi yazdım acaba dedim. Valla ben artık şahsen kendi kaynanamın zihinsel bir problemi olduğunu düşünüyorum. Sanırım sizinkide zekasal bi sorun yaşıyor. Kaynana tamam ama beyin problemi yaşayan kaynana gerçekten dehşet korkunç Allah yardımcın olsun.
Allah yardımcımız olsun ben asla böyle bir kaynana olmayacağım benim büyük ninem girdiği evin sahibinin yüzüne bakarmış ufak bi asıklık görsün kaçar gidermiş rahatları bozulmasın diye kaynanam daha da keyifleniyor ben surat astıkça ve herkese de gelin çok sakin konuşmaz pek gülmez diye anlatıyor halbuki herkes beni neşemle tanır bi bendeki böyle sanıyordum ama herkesin kanayan yarası kaynana belası
Çok iyi anlıyorum seni. Eksiği yok fazlası var anlattıklarının benim de hayatımda. Allah seninde yardımcın olsun. Ben artık kavga etme seviyesine geçtim çünkü bunların sabırlı olmaktan anladıkları çok farklı bişey. İç huzurum kaçınca bende huzur kaçırmaya başladım. Bunların anladığı dil bu çünkü. Ben neler neler yaşadım hamilelikte, hızını alamadı lohusalığımında içine etti. İnşallah şeninde evinden afedersin defolur gider sende bir nefes alırsın.
İnşallah dediğin gibi olur çünkü eşimle aram soğudu bugün beni anneme şehir dışına götür dicem otursun o burda oğluyla
Sunu unutma bunları yasıyorsan esının yuzunden yasıyorsun bendekı mantık bu benım odama da gırdı kaynanam bız uyurken bebek aglıyor dıye aldı gıtı yanımızdan dedım gırmesın bırdahakıne gırmedı bırdaha benek aglsada gırmedı neden esım guzelce annesını uyardı. Esın annesıne yuz vermese bır sınır koymasa daha kaynanan cok seyler yapar . Yanı kaynananı sakın suclama en buyuk suc swnın esınde senı dusunse annesını eve yollar zaten
Ayy öyle bi dönemden bende geçtim benim ki iş yapıyordu ama yine de her hareketi her sözü delirtiyordu beni neyse bi gün dedimki kimsenin yanımda kalmasına gerek yok ben kendim hallederim yoook olmaz korkarsın psikolojin bozulur mırın kırın etti dedim asıl biraz daha yanlız kalmazsam psikolojim bozulucak beni kendimle ve çocuğumla başbaşa bırakın yoksa iyi hissedemicem deyip gönderdim bi kaç defa bebeğimi yıkamama zorla müdahil oldu onuda kestim
Allah yardimciniz olsun kizlar ama esim icin bile cekmem vallaha kizlar sanki anasina iyi davraninca aferimmi diycek beni yukseltecekmi yok.
Guya adi yardim etmek icin geliyolar oturmaktan baska bi halt etmezler ya bir biberon ya bir bez en fazla yaptiklari e onu bende yaparim ha bi eksik ha bi fazla.
En azindan gelmezlerse daha iyi misafir gibi oluyolar
Git yemek yap git git sunu yap bunu yap.kendin oldugun zaman bir bardaga cay bile sallasan yetiyo bir biskuvi.
Yirmi dort saat nobet bunye diye bisey kalmiyo zaten yeni dogum yapmissin uzerinden kamyon gecmis gibi sin yorgun hissediyorsun.
Bide ayaklarina ozel hizmetcimi olucam hic kusura bakmasin.
Sen annen niye geliyo dedi en sonunda
En azindan benim annemin faydasi vardi dedim.en azindan
Uyku yuzu gordum aylar sonra.
Hem kendileri geliyolardi cok lazimmis gibi
Arkalarindan kuyruklari da geliyordu.
Allahtan cok devam etmedi.
Surat ifadem ve konusmamdan anladilar sukur.
Çok doğru söylüyorsun suç eşimde salaklık bende oturup tek tek anlatmam lazım rahatsız olduğum şeyi ama kimsenin çenesi gelsin istemiyorum annesi 20 gün kaldı ben 1 hafta duramadım diye sağda solda anlatır salak kadın
Niye bişey olsun duanı edip beslemeni çekersen hiçbirşey olmaz bende yalnız kalmayı evimin işini görüp temizce oturmayı bebeğimle tek başıma ilgilenmeyi iple çekiyorum çünkü kaynanamın elinden bi bardak su içilmez , bu kaynanam olacak şahıs gelmeden önce sahile gittik hava aldık hava çok güzeldi kaynanam gelince görümcem aradı görüntülü kırklı çocuk dışarı çıkmaz odadan odaya bile geçmez diye söylendi zaten ben değil kardeşin çıkalım diye ısrar etti hem hastaneye giderken çıkmıyor mu bu çocuk dışarı dedim o başka diyor işte cahil cühela kaynanam gitsin hava güzel olunca yine çıkacağım onlara mı sorayım
Benimki suratımdanda anlamıyor canım yüzüne tükürsem yarabbi şükür der dün anneme anlattım olanları kaynanamı aradı kızımın yemek yapmaya mecali yok hemde boğazı da yok sen yap önüne koy yesin süt olsun diyor kaynanamda aynı kaynanası gibi pek boğazı yok gelinimin diyip gülüyor salak köyden bi peynir getirmiş parayla satın almış onu geldiğinden beri yedirmeye çalışıyor süt yapar yağlı peynir diye başka bildiği bişey yok peyniri övüp duruyor sanki kendi yaptı
Haklısınız gerçekten insan asla rahat edemiyor bende doğum yaptğmda kayınvalidem ve görümce üç gün bende kaldılar kız kardeşim de yanımdaydı iki defa banyosunu yaptı sezeryanlı olduğu için ben yapamıyorum diye o kadar görümcemde bebeğin üstünü bezini vs değiştiriyordu bnm yemeğimle ev temzliği ile de kardeşim yardım ediyordu kardeşim yanımda olduğu için kayınvalidemi bende istemedim şöyle böyle yap demesinden skldığım için ama yine de bnm için geldi diye saygıda kusur etmedim ztn iki gün sonra grip oldu oda da yok bende bi yatak odası bide oturma odası var yatak odasnda eşim oturma odasında ben bebek kardeşim ve görümcem uyuduk bebğe bulaşmasın diye kayınvalidem mutfakta yatak serdik orda uyudu mecbur sabahta grip olduğum için yaklaşamıyorum diyip evine gitti o da görümcemde arada bi gelip bakıp evine giidyorlardı şimdi de öyle evet insan rahat edemiyo emzirirken bile çok çekiniyordum tabi ki bide doğumdan sonra afedersiniz bi hafta on gün çok şiddetli gaz sorunum oldu bnm bağırsaklarım yerinden çikacak gibi oluyordu afedersiniz sesde çıkıyordu ben utanıyordm ama kayınvalidem diyordu hiç. Çekinme diye ona iyidi Allah razı olsun ama öyle yada böyle yardım etti biraz sağolsun arada çok kırıcı lafları oluyo ama büyüğümdür diye ses çıkarmıyorum kendi içinzde ne yaşadığınızı elbette bilemem ama ne olursa olsun siizn büyüğünüz. Sevdiğinz. Adamın annesi hakaret etmeyin arkasından bu çok yanlış bana göre anneniz nasıl birisi olursa olsun sizin annenzin gelini kalkıp arkasından hakaret etse sizin hoşunuza gidermi bence sizde yapmayın neticede kalıcı değil sabredin gider elbette orda sonsuza kadar kalack değil ya kalp kırmaya gerek yok
Hiç kimse kusura bakmasın o döneminde burnumdan geldi . Kocamnın anası benim annem değil saygısızlık asla ama sevgi hizmet kimsr beklemesin . Sanki mükemmel oğulları varda hatırları için analarına katlanalım. Benim annem yaşlı 68yaşında o yaşta elinden geleni yaptı damadı rahatsız etmiyim diye bir hafta kaldı akşamları yok oluyordu çocugu alıp rahat edin diye. Kaynanam anca hop hop atıyor kızımı kocamı alıp doktor doktor gezmeler hasta olduğu için değil ha. Yazarken sinirlendim en iyi kaynana toprakta olan kimse kınamasın o dönemimi zehir ettiler hakkımı asla helal etmem özellikle kocama
Bebimkide bebek ağlarken bazen kucagımdan alıyor alma dedikçe … sen misin annesi anlamadım miğdem almıyor
Bazilarida oyle iste canim yuzsuzun teki
Gecer gecer de iste zamana ihtiyacin var.bir zaman sonra inan hic arayip sormuyolar.
Arti ben kimseye saygisizlik yapmam ama onunda anlamasi lazim.
Bende esıme anlatamıyorum kavga edınce WhatsApp guzelce yazıyorum nesaj yoluyla bna yaptıklarını anlatıyomyan yana konusunca aglıyom sonra sınırlenıyom ıcımı dokemıyom bende cozumu boyke buldum.
Zaten anlatsak da eşkerimiz bişey demiyor ki
Çok haklısın canım çok güzel anlattın bazen bende vicdanıma yenik düşüyorum sesimi çıkarmıyorum ama Allah görüyor ben lohusayım yardıma ihtiyacım var birinin önünde dönüp hizmet etmeye değil böyle düşünüp sinirleniyorum
Ben kaynanamı çoktan Allah’a havale ettim bile çok güzel söyledin en iyi kaynana toprağın altındaki
Benimki uyuyan çocuğun beşiğini sallıyor alışmasın yapma diyorum sen görmeden ben saklıyorum diyor ne diyim buna şimdi