Memede kalan süt ne kadar sürede bozulur

Merhaba arkadaşlar ben bebeğime mama veriyorum sütüm çok az geliyor onuda sağıp veriyorum arada emiyor bazı günler devamlı mama içtiği için emmedigi oluyor memede kalan süt kaç saat bozulmaz birde memede kalan sütü kaç defa sağıp atmak gerekir taze süt gelmesi için

Ben memede sütün bozulduğunu ilk defa duydum ama demek istediğiniz sağılan süt ise oda sıcaklığında 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay diye biliyorum

3 Beğeni

Bende bilmiyordum ama bebek emmek istemiyor ve midesi bulanıyor orda farkettim arkadaşa sordum bozuluyor dedi

Merhaba yapay zekaya sordum böyle cevap verdi

Memede kalan süt (emzirme sonrası memede kalan süt), vücut içinde kaldığı sürece genellikle bozulmaz. Vücut onu doğal olarak yeniden emer ya da bir sonraki emzirmede tekrar kullanılabilir. Ancak bazı önemli noktalar var:

Vücut İçinde Kalan Süt

Bozulmaz. Vücut sütün kalitesini korur, gerektiğinde emilir ya da yenisiyle yer değiştirir.

Ancak memede uzun süreli süt birikmesi (örneğin bebek emmezse ya da sağılmazsa) göğüslerde şişkinlik, tıkanıklık ve hatta mastit (iltihap) riskine yol açabilir.

1 Beğeni

Memede ki süt bozulmaz ki tövbe yarabbim :sweat_smile::sweat_smile: eğer süt kalitesini diyorsan hoşaf meyve bol su yoğurt yiyebilirsin emmek istememesi mamaya alistigi için olabilir kusura bakmayın ama çok güldüm

3 Beğeni

:joy::joy: valla ne biliyom çocuk bekleyen sütü gerçekten emmek istemiyor arkadaşta bana bozuluyor dedi bende acemi anne inandım işte ne biliyom :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kız yok sen kanın bozuldu diyip bir yerini kesip kanı akitiyon mu vücudunda ki kan bozuluyor mu sütte öyle sağdigin süt dışarda bozulur istemez yada yediklerin sütün tadını degistiri istemez sütun kaliteli değildir yada mamaya alışmıştır istemez bozulmaz sütun biz 3ay 23 günlüğüz hiiç mama vermedin doğduğundan beri arada benim oglanda oguruo birakiyor memeyi bizimde ilk çocuğumuz ama bacım sen araştırmadan kimseye inanma :sweat_smile::sweat_smile:

Bende inanıp vermedim dün attım şuan emziriyorum emiyor ne safmışım​:woozy_face:

1 Beğeni

Memede kalan sütün bozulması diye bişey olmaz ama şey derler hani memeden kestikten sonra emzirmiyorsun ya 2-3 gün kalıyor süt o bozulur diyorlar. Bende ilk çocuğumda iki gün emzirmedim geri dayanamadım tekrar emziricem dedim annem verme o sütü bozulmuştur dedi bende sağıp atmıştım o sütü.

İşte bende bundan bahsediyorum 3 gündür emzirmemistim dün sağıp attim

1 Beğeni

Göğsünüz çok şiş olup tazikli geliyor olabilir mi kızımda gögsüm şiş olduğunda istemezdi emek tazikli geldiği için

1 Beğeni

Uzmanlar memede olan sütün bozulmayacağını söylüyor ama yinede insan şüphe duyuyor boşver sağıp atman daha iyi en azından için rahat eder

Şekerli şeyler tüketirsen sütteki şeker oranı artıyor hem tadını beğenir güzel emer hemde şekerli süt kilo aldırır bide karnı toksa emmek istemeyebilir

Dün kontrole gittik sütüm kötü olmuş verme dedi doktor hepinize çok teşekkür ederim

Merhaba, anlayamadim ben. Memede duran süt mü kötü olmuş?

1 Beğeni

Yani memede ki süt öyle dışarda kalan gibi bozulmaz ama yediğimiz içtiğimiz seylerden belki bı hastaligimizdan falan bozulabilir

aaaa ilk defa duydum nasıl kötü olabilir?

Sütünüzün yediklerinizden dolayı , hastalıktan yada beslenmenizde dolayı vs kalitesi bozulmuştur memede kalan süt dışarda durup bozulduğu gibi bozulmaz ekşimez kokmaz

Kız memeden cikan süt bozuluyosa inekler bize paso bozuk süt veriyo demektir öyle seymi olur​:sweat_smile: sütünü artirmak istiyosan mama verme ve aç olunca zaten mecbur sıksık emecek gerekirse yarimsaatte bir emecek o nekadar cok cekerse süt bezlerinden beynine süt yetmiyo mesajı gidecek beyin hormonlara daha cok calismasi icin emir verecek.. sistem böyle isliyo. hee ben bole seylerle ugrasmiyim ama sut olsun diyosan takviye kullancan. Ben ebebegin promalt ini kullanmistim. Cok nanemollaydi canımsıkılsın sinirleneyim uzuleyim hemen azalirdi azalacagini bildigimden icerdim bitane. Hala bile elimin altinda tutarim. Buarada bazı mamalar bagimlilik yaptigi icin bebekler sütü reddediyormus bu konuyuda bi arastir istersen

2 Beğeni

Bence baska bi doktora daha gorun.