Ne zaman bebeğinizi memeden ayırdınız?

Selam anneler sorum emziren annelere nezaman bıraktırmayı planlıyosunuz ve bunu nasıl başarmayı umuyorsunuz acaba

2 Beğeni

İki yaşını doldurduktan sonra bıraktırmayı düşünüyorum ama o zaman a kadar nasıl bıraktırabilirm bilmiyorum büyük ihtimalle yemediği bir yiyeceği sürerim yada başka bi şey daha zamanı var yaklaşık 8 aylık inşallah tabi nasipse

1 Beğeni

Kızım kolay bırakmıştı çok fazla zorlamadım oyunlarla ve dışarı çıkartarak bıraktırdım ve öğünlerini az ve sık sık yaparak memeyi aklına getirmedim gece beslenmelerini de kısa tuttum ama tabii her bebek bir değil :hugs: (2 yaşta bıraktırmıştım)

1 Beğeni

Uykuya gececegi zaman bile aklina gelmedimi.?

1 Beğeni

Evet geliyordu ama biraz oyuna çeviriyordum ve uykusu daha da geldiği için dayanamayıp emmeden uykuya dalabiliyordu.Sizin bebeğiniz kaç yaşında?

1 Beğeni

Yaşa takılmadan tavsiye alayım istiyorum​:smiling_face_with_three_hearts: çünkü malum herkesin doğrusu kendine doğru​:sweat_smile: benim bebeğim 9 aylık ve 1yaştan başlamak istiyorum meme olayını isteğim olursada 1,5ta tamamen birakmis olmayi diliyorum. Oyuzden simdiden tavsiyeleri toplayıp kendime bir yol haritası çizmeyi tasarlıyorum. Aynı şeyi gebeyken bebek doğduktan sonrası içinde yapmıştım mucize annede şükür topladığım tavsiyeler ile bu zamana gaz damlası mama vs kullanmadan hastada olmadan gelebildik​:smiling_face_with_three_hearts: çok taşlamaya müsait bir konu çekincemi anlıyorsunuzdur umarım​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben 2 diye düşünüyordum ama artık çok zorlaştı ek gıdayı reddediyo sadece emmek istiyor ve büyüdüğü için daha net belli ediyo istediğini etrafı aldırmadan evde sürekli atletle dolaşıyorum 16-17de artık bıraktırıcam azaltıcam nasıl olucak bilmiyorum ama

1 Beğeni

Bende sizi mucize anneden hatirladim gibi ama humanurun annesi diye mi hatırlıyorum bana da cok sey kattiniz tsk ederim anne sutu ilk 6 ay sonra 2 verebilirsek 2 yasina kadar bizim hastahanede doktorlar bas bas anne sutu diyorlar bende gece cok emziriyorum isin acigi hosuma da gidiyor kizim da aralık li veree vere sütüm kesilmişti 18 aylikti bunda bilmiyorum hayırlısı olsun bakalim

2 Beğeni

Eşimin kuzeninin 2yaşında idi ve hâlen emiyordu tekrar hamile kalınca bıraktırmak zorunda kaldı emzik falan verdi şuan şimdiki bebeğini emziriyor bende sütümün yettiğince kesilmedjgi sürece emzirmek istiyorum

1 Beğeni

Benimkide ek gidayi reddediyo doktora gittik busabah onada dedim ben bu cocuga mama yemek vs hicbisi yediremiyorum belki meyve oda az az yogurtla 1yaşa kadar gider o dedi simdi dislerdende ret oluyomus agzina katı bisi koymak istemiyomus ama 1yastan sora sadece süt doyurmayacak ister istemez yemeye baslicak ozamanda biskuvi mama vermez yemesini istedigin saglikli seyleri yedirirsen yavas yavas yemek yemeye yönelir dedi ama beni esas korkutan uyku saatleri. Gunduz hadi bisiler yedirdim oynattim disari cikardim uyku saati gelince meme desteksiz nasi uyutcam memeyi uyku saati gelince nasi unutturcam​:sweat_smile:

Dogru hatirliyosun​:upside_down_face: birbirimize bisiler katıyoruz iste ogrendiklerimizi uygulayip fayda gordugumuz seyleride kendimize saklamazsak bu uygulama cok yararli oluyo. :smiling_face_with_three_hearts: Emzirmek sevilmezmi :smiling_face_with_three_hearts: Ben seneye buzamanlar gene gebe kalmayi planliyorumda :sweat_smile: maks 1.5yasta kesmek istiyorum işte ama benim tek derdim memeden kesme degil havalar ısınıyo bebede buyuyo yatak dar gelmeye basladı fikren ayırmam lazım diyorum ama bende cok alistim onla uyumaya icim gidiyo kendi odasinda yattigini dusununce​:woozy_face: o konuyu akışa bıraktım biyerde ille ayrilcaz sonucta onceligim emzirme konusu ve muhtemelen memeden ayirmaya baslayinca otomatikman emzirmemek icin yatagida ayni anda ayiririm gibi

1 Beğeni

Yaa oda bi çözüm tabi ama ben buzamana kadar hiç emzik vermedim yani denedim aslında bir dönem beni emzik gibi kullandı oara illallah ettim denedim ama Allahtan tutmadı sonrasında birde onu bıraktırması var. Memeden ayrilirken ilerde basima tekrar dert almak istemiyorum. Hani bisiler suruyolar yada baska yöntemler uyguluyolar ya o yöntemlerin pesindeyim aslında​:grinning_face_with_smiling_eyes: benim annem mesela bana memeyi biberona alistirarak biraktirmis koca cocukmusum sokakta oynarken agzimda biberonla geziyomusum o da hoş degil biberonu birakayim diye yıkamamıs kokuşmuş ben biberondan degil icinde kokuşan süt diye sütten tiksinmişim gebe kalana kadar agzima sürmedim içinde süt varsa kekte bile anlayıp yemezdim o mide yanmalarında ilac kullanmamak icin süt icmeye basladım​:grinning_face_with_smiling_eyes: boyle seylerde olsun istemiyorum

Önemli olan ilk 6 ay anne sütü alabilmeleri sonrasında ek gıda ile istemeyen bebekleribile duydum.Bebeğiniz yeteri kadar almışsa anne sütüne artık pekte ihtiyaç duymuyorsa karar da sizde elbette.(Annem 1 yaşından sonra seni keyif kahvesi görüyor derdi bana :rofl::rofl:)

1 Beğeni

Benimde en sevdiğim aktivitelerden biri bebeğimi emzirmek :joy: ilk oğlumda 2. Ye hamile olduğum için 23 ay emzirebilmistim doktor tavsiyesiyle istemeyerek biraktirmistim memeye çok düşkündü salça sürdüm anladı elma sirkesi sürmüştüm bende her emmek istediginde tadını sevmedi diye bı kaç günde bırakmıştı..2.de 22 23 aylık civarıydı çok hastalandim acile gitmiştik iğne vurdular bugün bebeği emzirme hiç çok etkili ilaç dediler bende ağlaya ağlaya zaten yasida geldi biraktiriyim dedim onada elma sirkesi sürdüm 2 3 güne bıraktı:pleading_face:..3 şuan 5 ay 20 günlük bunu da tahmini 23 24 ay emziririm önemli bişey olmazsa inşaallah :smiling_face_with_three_hearts: ben seviyorum ya emzirmeyi​:joy::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Asil 15 aylık oldu. Haziran ayının sonunda doğuya tayin olacağız. Oraya gidip düzeni oturttuktan sonra bende emmeden kesip işime başlayacağım. Emdiği sürece gece uyanmaları devam ediyor gündüz ona güvenip yemek yemek istemiyor. Bir de kullanmam gereken ilaçlar var. Bırakması ikimiz içinde hayırlı olacak inşallah. 2-3 ay sonra bitirmeyi planlıyorum ama bunu nasıl başaracağım bilmiyorum

Sadece uykuya geçerken istiyor o yüzden yeni bir uyku yöntemine alıştırarak çözeriz diye düşünüyorum tabi biraz zor olacak bu süreç

Sen biraktiramazsin ben istifa ediyorum dedi ve sekizinci ayında kendisi bıraktı :joy: zorlamalarima rağmen yemedi.

Elma sirkesi güzelmis aslinda yaa hem temizlemeside kolay bide 2cocuktada bikac gun icinde biraktirmis ben bikac ay sürer diyodum icim açıldı bu yorumla​:sweat_smile:

1 Beğeni

Bir seyler surerek biraktirmayi tavsiye etmiyorlar bi arastirin isterseniz o konuyu. Bir de uyku-meme iliskisini sonlandirmak icin şimdiden adim atabilirsiniz aslinda, ilerde memeyi biraktirma asamasinda da sizin icin rahatlik olur. Hem simdi de yavas yavas desteksiz ya da daha az destekle uyumaya alismis olur.

Kucuk capli bi arastirma olsun diye konu actim ya zaten cunku deneyimli deneyimsiz anne olan herkes ille bisiler arastirip ogrenmistir yada uygulayip fayda gormustur. Hem yeni arkadaslar edinirim hem kısa yoldan bisiler ogrenirim dedim​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni