Ne zaman bebeğinizi memeden ayırdınız?

Tadı iğrenç olduğu için kokusuda tabi direk kendi emmek istemiyor salçayı eliyle silip emmeye devam etmişti bunu silsede gitmiyo​:joy:

Hiç biseyi tavsiye etmiyorlar ki zaten ağlata ağlata bıraktırmak ta benim içimi yakardı zaten dili değdiği an reddediyor memeyi bı zararı yok ben görmedim en azından 11 & 8 yasindalar hiç bir sağlık sorunlarida yok çok şükür

2 Likes

Hadi o sevmedi de asitli ya sonucta yakmıyo kasindirmiyomu

Zaten fiziksel bi sorun olmuyor bildiğim kadariyla sadece psikolojik acidan tavsiye edilmiyor, tabi bu da psikolojik bi rahatsizliga neden olacagi icin degil yani sadece saglikli bi yontem degil deniliyor.

1 Like

Psikolojik acidan etkilemiyo, saglik acisindanda etkilemiyo. Sagliksiz oldugu aciklanamayan bi açı herhalde​:woozy_face:

1 Like

Şuana kadar en kısa sürede ve en etkili bıraktırma yöntemi sirke gibi göründü gözüme​:sweat_smile:

1 Like

Psikolojik acidan etkiliyor ama bu cocuk psikolojik bi rahatsızlığa sahip olacak anlamina gelmiyor. Yani travmatik bi iz birakiyor o kadar, bu da pek tabi iyilesebilir bir sey.

Bende bant bantlamistim küçük kızımda şuan 7 yaşında :smiley:ek gıda almıyordu 15 aylıktı bikmistim gece saat başı emiyordu koli bantiyla bantlayip ucuna salca sürmüştüm kızım bak acıyor yara oldu demiştim bantida iyice yapstiridm cikartamadi baktı ağladı kapatti bı haftada ağladı unuttu sonra yedi herseyi

Aynen başta bende salça sürdüm öylece salçalı emdi sonra üzerine bant batlad cikartamadi kanadı sandı heralde yara aciyo dedim​:smiley:

1 Like

Kokusundan yaklasmiyo zaten dilini degdirip ögürüyo asit derken icmiyorlar ki dili degmeyle bişey olacağını sanmiyirm​:sweat_smile:

Hah mesela benimkiler hiç aglamadi kokuyu alınca otomatik reddetti hatta ben teklif ettim gel em diye yok deyip istemediler :joy:

1 Like

Senin akılda iyiymiş keserken denerim​:smiley:

1 Like

Hayir bebek icin demedim o asit şeysini sen gogsune surdun ya seni kasindirmadi yakmadimi.? Dedim gogsumuzun ucu putur putur ya

1 Like

Yok hiç bı hissiyat olmadi normal su gibiydi bence ama cildi hassas olanlar dikkat etmeli ne olur ne olmaz diye

1 Like

Emzirmek gerçekte çok güzel bir duygu herkese nasip inşallah bu duyguyu tatmak meme reddi daha kötü başımda var o yüzden bırakmasın

1 Like

Daha yeni bebesini sütten kesen biri olarak soyliyim bebeğim 14aylik ve bnde bı aylık hamileyim bı hafta oldu sütten kestim oyalayarak dışarı çıkararak bseyler vererek ve az da olsa çizgi film falan izleterek biraktirdim en zoruda gece emzirmeleri oldu tabi her uyandığında su verdim kucağıma aldım her ağladiginda yaptım zor oldu ama oldu bide ben oglum bsey yemiyor diye her gün isyan eden ben maşallah sütten kestigimden beri yemeğine yetişemiyorum özellikle yarı yumurta bitirmeyen oğlum iki yumurta yer oldu günde üç tabak çorba içer ve tabi farklı yemekler faln hele sabahları kalkıp kahvaltı için ağlamasi Allah’ım ne kadr güzel bi duygu zorlanmadan yemek yedirmek doğrusu süt bence iştahını kesiyordu eğer öyle olacağını bilseydim daha önceden keserdim

2 Likes

Aynen memeden kesince bebekler yemeğe yöneliyor küçük kızım ek gıdayı ağzına surmemisyi 15 ay boyunca sabrettim sonra bende memeden kesme kararı aldım gece gunduz burnumdan getiriyordu çünkü kesince herşeyi yedi

Bebeğiniz uykuya geçerken emiyor muydu

Memesiz asla ama asla uyumazdi çok düşkündü sabaha kadar emerdi emzik gibi kullanırdı beni ben asla memeyi bırakmaz falan diye dusunuyordum ama bı gece inat ettim ne kadr uyanırsa uyansın meme vermiycem dedim uykuya geçmesi zor oldugu için maalesef çizgi film az da olsa izlettirdim ayakta hafif salladım uyudu şimdide artık kendi uyuyor sabaha kadr bı defa tek uyanır su içer hadi uyu dedigimde kafayı vurup uyuyor​:joy:

1 Like

Tebrik ederim iyi başarmışsınız. Asil de emerek uykuya geçiyor. Çok nadir ayağımda sallanarak uyuması. O yüzden öncelikle uykuya farklı bir yöntemle geçişini sağlamam lazım memeyi bırakması için