Öğrenme kulesi gerekli mi sizce?

Bebeğim 20 aylık bazen tezgahın üstüne oturmak ve görmek istiyor almayı düşünüyorum ama alırsam da herşeye uzanıp daha da rahat vermez diye korkuyorum.
Kullananlar bilgi verebilir mi rica etsem?

Ben yeni aldım kızom 16 aylık oldu. Eğer tezgahım doluysa mutfağa koymuyorum, tezgah boşken koyuyorum sadece. Kızımın eline de bir kaç şey veriyorum güzel oyalanıyor. Beni izliyor sürekli, salatalık doğruyorsam ona da bir parça veriyorum mesela. Tabi ki bir yandan dağıtıyor sürekli ama yerde olursa beni çok engelliyor çekmeceleri filan dağıtıyor. Öğrenme kulesindeyken bişeyden sıkılsa bile başka şey veriyorum ilgisini çekiyor. Hatta bezi alıp tezgahı siliyor sürekli :rofl: :rofl: bu akşam tatlı yaparken kedi dili paketini eline verdim mesela borcama dizsin diye. Bi yandan dizdi bi yandan yedi. Öğrenme kulesini yan yatırınca aktivite masası oluyor. Tezgah dağınıkken mesela salona getiriyorum aktivite masası olarak kullanıyoruz etkinliklerini yapıyor ya da kitap okuyoruz gündüz.

Benim hiç almayı düşünmediğim bir şeydi ama bebeğim 16 aylık ve sürekli mama sandalyesinin üzerine çıkıp ayakta duruyor. Nöbetçi kulesi gibi oradan etrafı denetliyor​:grinning_face_with_smiling_eyes: çok güvensiz, korkuyorum birgün düşer diye. Öğrenme kulesi alsam en azından onda dursa diyorum ben de.

Ben de bugün öğrenme kulesini mama sandalyesinin önüne koymuştum. Ona tırmanıp mama sandalyesinin üstüne çıkmış kızım​:woman_facepalming:t2: eğilerek yerleri siliyordum ben de hiç görmemişim, bir baktım tepede duruyor beni taklit ediyor etrafı siliyormuş oraya çıkmış da. Çok korktum ben de o yüzden öğrenme kulesini de her yere koyamıyorum yoksa merdiven gibi kullanıyor onu da. Tezgaha da çıkabiliyor ama Allahtan sadece ben varken duruyor mutfakta. Sürekli göz önünde olmaları gerek gerçekten.

2 Beğeni

Bi ara düşünüyorum sonra diyorum zaten hareketli bi de yemek yaparken onu takip etmesi olacak saklamasam sürekli de üstüne çıkmak isteyecek gibi çok kararsıızm . Allh korusun sizde dikkat edin :folded_hands:

1 Beğeni

Ben kullanıyorum çokta memnunum güzel birşey kolay kolay düşeceği birşey değil tavsiye ederim

1 Beğeni

Tezgahım da çok büyük değil dağınık oldugunda önünü boş temiz tutucam mecbur o zaman :heart_eyes:

1 Beğeni

kızım 17 aylıkken almıştım çok memnunum mutfakta yanımda kızım da bir şeyleri karıştırıyor o da mutlu ben de sakin sakin yemek yapıyorum. Kahvaltı hazırlarken yumurta çırpıyor mesela çok hoşuna gidiyor tavsiye ederim. Kolay kolayda düşmez içinden.

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum herkese alıcam bu akşam :heart_with_arrow:

Ay ben daha karar verip almadım :face_with_peeking_eye: Sen hangisini aldın

Şu öğrenme kulesinden en sonunda ben de alacağım Çünkü çok zorlanıyorum artık Asil Pars hiç rahat vermiyor mutfakta ben yemek yaparken sürekli dibimde hep çekiştiriyor beni sürekli kucak istiyor Buzdolabını açıyorum ona saldırıyor Çekmeceyi açıyorum oraya saldırıyor hep bir saldırma halinde İlla kucağa çıkıp tepeden bakmak istiyor

1 Beğeni

Ama evde koyacak yer yok artık Evim küçük olduğu için her şey üst üste olmasından nefret ediyorum Mutfağım zaten çok küçük büyük bir evim olsun olsaydı kesinlikle alırdım

Ben bunu aldım canım, beğendim memnunum kurulumu da kolaydı kendim kurdum hatta. Yan yatırınca da aktivite masası oluyor hoşuma gitti bunun duruşu filan.

Zeynep zaten çok memnun mutfakta hemen onun üstüne çıkıyor.

Burda önüne kedi dili paketini verdim mesela borcama dizsin diye, böyle şeyler çok ilgisini çekiyor.

3 Beğeni

Gerçekten bence çok rahatlatan bir şey, ben artık yemeğimi daha rahat yapıyorum daha önce mutfağa girmek bile istemiyodum rahatça işimi yapamıyorum diye.

2 Beğeni

Hahhha hepsinden bir ısırık​:melting_face::melting_face::melting_face: bende aldım sabırsızlıkla bekliyorum yapacagımız işleri :see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey:

1 Beğeni

Evet yaa ben borcama diz diyorum o yiyo sürekli :rofl::rofl: neyse ki hep aynı ısırdığını tekrar aldı, olsun hepsini ısırsa bile en güzel tatlı olur o :face_with_hand_over_mouth: Hadi hayırlı olsun size de şimdiden kolay gelsin :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Ay kedi dili pasta ne güzel olmuştur o minik ellerle :star_struck: Benim oğlan çok hareketli götünde kurt var :grinning_face: Devrilmez de mi kurtlu çocuğa da uygun :grinning_face:

1 Beğeni

Ay ben cevap yazdım zannediyodum yazmamışım ya :woman_facepalming: bence devrilmez, benim kızım biraz minik ama o yüzden net bir şey diyemiyorum ama. Sağlam geldi bana

Olsun olur öyle sorun değil :grinning_face: yorumlara bakarım artık onun icin de

1 Beğeni

Evet evet sen yine de iyice araştır :smiling_face_with_three_hearts: yan yatırdığımızda kızım otururken sallanmıştı o zaman korktum devrilir mi diye ama kendim de denedim düşmüyor yani. Basamağını biraz dışa çıkıntılı yapmışlar o yüzden sallanıyormuş meğer. Ama düşecek bir durumda değil yani