Kızlar 5ay 19 günlük bebeğim 5.aydan itibaren minik minik tadımlık veriyordum 2-3 günde bir 4gun önce düzenli olarak başladık ek gıdaya pekmez vermek istiyorum pekmez köy yapımı eşimin halası vermisti güvenilir doğal yani azıcık versem bişey olur mu acaba
Ben sabah kahvaltısına yoğurdun üzerine 1çay kaşığı kadar belki daha az damlatıp yediriyorum 6 ay 20 günlük olduk
Ver az canım birşey olmaz bende vermiştim
Yoğurtla hiç anlamı kalmıyor biliyormusun ben de çok severdim öyle de eşim soylene söylene vazgecirdi
Daha minikmis ya çok az ver yada sulandırıp biraz veya biseyle karıştırıp ver bence, bende 7. Aya doğru vermeye başlamıştım ama tahinle yada hazırladığım kavanoz mamalarina koyuyordum
Biliyorum ya tadını alsin diye veriyorum ayrı ayrı tahin pekmez bilr veriyorum kahvaltısını yaparken
Ayy bişey diyimmi herşeyi yiyordu herşeyi asla ayırt etmiyordu 8ay19 günlük şimdi sadece beğendiklerini yiyor bide beğenmediğini dili dışarı atarak brrr yapıyor o görüntüyü tahmin edersiniz . İnşallah sizin bebisleriniz herşeyi yer valla
Umarım yemeyen çocuk zor ya hep yesin bebeğim hatta biz ne yersen ondan yedireyim derdim yavaş yavaş ona uygun birşey varsa yediklerimizden bile veriyorum
6 ayda basladim bende vermeye 1 cay kasigi meyve puresine katarak
Valla ben de öyle yaptım şimdi ona hazırladığım de şeyleri yemiyor 3 gündür avokado asla yemiyor, peynir yumurta böyle şeyler yemiyor belkide diştendir ya inşallah
Verirsem sulandirarak vericem de daha erken mi diyede düşündüm
Yasindan itibaren verdim
1 yemek kasigi pekmez
1 yemek kasigi findik ezmesi
1 yemek kasigi ceviz
1 yemek kasigi pap
1 tane de muz
7 8 aydan itibaren verebilirsin ekmege surebilirsin elma pekmezi
Bn 4 aylikkken emzigine batiriyordum ara ara veririm de hemsireye de sordum sakincasi yok dedi .
Ek gıdaya basladiysan az az verebilirsin bence sonuçta tek yasaklı besin bal digerlerini kontrollü verilebilir ben de karadut özü almıştım onu sulandirip iciriyordum
Waaoowww karıştırdın mi bunlari. Enerji bombasiiiii
Evt cok kilo aldiriyomus bu aslinda gerekmiyodu da biraz bogaz a duskun tadini sevdi.
Karadut ozunu bende merak ediyirum . Nasil tadi guzel mi ? Ve ne kadara aliyorsun ve nerden aliyirsun bizim burda hic denk gelmedi .
Başladık ek gıdaya 1cay kaşığı kdr vereyim
Tahini ilk nasıl verdin ben daha cesaret edemedim pekmez verdim de tahin vermedim
Pap ne acaba