Pratik ek gıda tarifleri

Kızlar ek gıdaya yeni geçtik sayılır ama bizimki dünden razıymış memeyi istemiyor ek gıda istiyor ve istediği an yicek yoksa kıyamet kopuyor.
Pratik besleyici tarifleriniz var mı fikir olur en azından herkese

1 Beğeni

Tam olarak geçtiyseniz
Muz, avakodo, pastörize yoğurt,meyveli yoğurt cici bebe vere bilirsin.

Ben doyurucu olarak ,küçük pirinç patates soğan havuç katıp çorba yapıyorum,doyurucu oluyor

Süt ve yumurta alerjik benim oğlan ayrıcs bazı besinlere de var ne vercem şaşırdım ama çorba Fikri güzelmiş onu deneyeyim canım

ben hiç süt vermedim daha​:grinning:
İnek sütü 1 yaşa kadar olmazmış diye duydum o yüzden, ne kadar doğru bilemem

Süt yasak zaten Ama benimki içinde süt olan her şeye alerjik​:melting_face::melting_face:

1 Beğeni

Canım ben bebek bisküvisini evde yapıyordum çocuklarıma bebek bisküvileri çok şekerli oluyor diye pekmezli bi Tarif vardı içinde şeker bulunmayan netten bi bak istersen onu sütsüz şekilde yapabilirsin. Suda veya keçi sütünde ezerek yedirebilirsin en kolayı o olur çok aç olduğunda.

1 Beğeni

Bide ben irmik haşlıyordum içine şeftali muz armut evde ne varsa ondan ezip karıştırıyordum tatlandırmak için bi kaşıkta pekmez koyuyordum çok güzel yiyordu ikinci kızım. İrmiği önceden pişirirsen iki dkkada meyveyle karıştırıp verebilirsin

1 Beğeni

Gecen su blender almistim cok isime yaradi

Istedigin meyveyi yogurt su yada ne koymak istersen 200 ml hazirla iki ovunde yer

Mercimek corbasini sevdi benimki cok
Yogurtla veriyorum.

Recel le fistik ezmesi suruyorum ekmegine
Onu yiyo

Bide su tek meyvelik yapiyorum lolipop

1 Beğeni

Ona bakayım canım sağolasın, ay sadece su ile vermek ne bileyim sanki güzel beslenmez gibi hissediyorum başka ne ile ıslatabilirim acaba​:woman_shrugging:
Sütün her türlüsü yasak malesef :face_holding_back_tears:

Bugün denedim bunu canım sevdi baya, pekmez koymanın zararı yok değil mi?

Bu blenderdan bende aldım abla patates kabak falan haşlayınca atıyorum içine çekiyorum çorba hazır güzel oluyo kullanışlı doğru diyosun
Ah keşke yoğurt verebilsem :face_holding_back_tears:

Merhaba anne sütünden yoğurt yaptıklarını görmüştüm hiç denk geldiniz mi? belki bu şekilde yedirme şansınız olabilir mi?
Birde şöyle bir yazı okumuştum belki işinize yarar :slight_smile:

2 Beğeni

Anne sütünden yoğurt yapanı bende duymuştum

1 Beğeni

Yeğenime (1 yaş) bu kurabiyeden yapmıştım su ile o kadar lezzetliydi ki ben bile yedim kızım biraz daha ek gıdaya alıştıktan aonra bende evde yapmayi düşünüyorum bu tarif çok işimize yaramıştı TikTok - Make Your Day

1 Beğeni

ama içerisine mayalarken yine yoğurt giriyor o yüzden yine alerjik reaksiyonlara sebep olabilir ama yazıyı yazan kişi gayet açıklayıcı yazmış bende ilk vereceğim zamanlar korkup araştırmıştım baya

1 Beğeni

Benim sütüm azdı diye ben yapmamıştım

Biz 5.ayda ek gıdaya başladık havuç patates kabak denedik sonra bunları karıştırıp verdim 3 gün kuralı ardından sonra yoğurt ve ardından bezelye icerisine maydonoz dereotu fasulye semizotu gibi yeşillik sebzelerde ekliyorum şuanlık bunları karistirarak ilerliyoruz meyve çok tattirmadim sebzeleri yemez diye 6 ayına girmek üzere meyve Purelerine başlayacağız :innocent:

bende denemedim aslinda ama günlük süt ve activia yoğurt (probiyotikli yoğurt olduğu için) ile mayalama yaptım şuanlık bir sorunumuz olmadı :face_with_hand_over_mouth:

Hayır neden zararı olsun doğal meyve şekeri 6 aydan sonra öneriyor doktorlar pekmezin ev yapımı doğalsa çünkü marketten alınanda ne var bilmiyoruz

Activia yoğurtu tek başına bebeğe vere bilirmiyim?

1 Beğeni