Pratik ev tüyoları

Ispanak ben hala yedirmedim biliyo musun :grinning_face_with_smiling_eyes: bu haftasonu yedircem artık. Ispanaktan yeşil çıkardı demek ki kıyamam ya

Bende bezelye , karbibahar hiç yedirmedim , bugün aklıma geldi bunlarda .alıp deneyeceğim daha . Ispanağı çok seviyor , çorbasına ilikli kemik suyu koyuyorum , immmmmmm diye içiyor

1 Beğeni

Bende herşeye ilikli kemik duyu koyuyorum öyle yiyor seviyor. Ispanağı çorba olarak verdin dimi bende o şekil vereceğim . Geçende mercimek çorbası yedirdim onu da sevdi ama bi tık rahatsız etti kimyon atmama rağmen . Genelde tarhana içiyor bayılıyor ona

Evet canim tencerede ilikli su ile haslandii, sonra bilendirdan geçirdim .

Yarın mercimek yapacagim, normal su da iki üç kez kaynatıp suyunu dökeceğim . Sonra ilikli su koyup bilendir ederim

Gazını alır

1 Beğeni

O şekil deneyeyim bende . Ben mercimeği iyice yıkayıp direk ilikli suda kaynatıyordum. Bezelye kendim sevmiyorum diye ona da henüz yedirmedim aklıma dahi gelmiyor :grin::grin:

Ben hiç baharat kullanmadım daha , sorun olur mu acaba kimyon, tuz vs ?

Bu arada tarhana , su yoğurtlu yapılan tarhana mi ? Yoksa toz mu ? Nereden alıyorsun

1 Beğeni

Ben ebebekten toz tarhana alıyorum ama elimde ev yapımı da var. Ama onlara tuz kattıkları için kullanamıyorum. Benim arkadaşım 7.aydan sonra çok küçük bi çincik tuz atıyomuş hep . Ama benim bebem ameliyat olcağı için değerlerinde sıkıntı olmasın diye başlamadım. 10.aydan somra başlcam. Kimyon atıyorum sadece kimyonun hiç bi sıkıntısı olmaz atabilirsin canım

1 Beğeni

Bende alayım e bebekten, çok saol canım benim. Kutay ne zaman ameliyat olacak belli mi

1 Beğeni

Rica ederim ne demek canım benim . Ramazanı atlatalım dedim öyle yapılsın. Ramazanın içinde tekrar anestezi için götürcez bakalım gün varsa hemen bayram bitimine düşüniyıruz canım

Belki gerek kalmaz, ay inşallah gerek kalmaz :palms_up_together:

1 Beğeni

He kız valla onu demek ıstedım . Bazen hızlı yazıyorum. Klavye farklı yazıyor. Bende ani iş cıkınca hemen o yazdıgımla atıyorum​:joy::joy:

Fırını temizlerken fırın tepsisine kaynar su sirke karbonat koyup fanlı ayarda 20 dk kaynatıyorum fırının bütün yağı kiri yumuşuyor sıcağı çıktıktan sonra çok soğutmadan siliyorum tertemiz oluyor hem de kimyasalsız temizlik oluyor fırında yemeklerimiz pişiyor sonuçta temizlerken kimyasal kullanmamaya çalışıyorum denemek isteyen deneyebilir :slight_smile:

2 Beğeni

Geçmiş olsun canım ne ameliyatı olacak kaçırdım ben orayı

1 Beğeni

İnşallah ama başka türlüsü mümkün değilmiş :woman_bowing:t2:

1 Beğeni

Sağ ol canım. Testisleri kasıklarda aşağı inmiyor. Ameliyatla aşağı dikecekler basit bi operasyonmuş ama yinede ameliyat işte insan endişeleniyor​:woman_bowing:t2:

Benim verebileceğim bir tüyom yok ama biri de bana evi toplu tutmanın tüyosunu verebilirse çoook mutlu olurum :rofl::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Cocuklarımız buyunce anca o tuyo işe yarar :rofl: :rofl:

1 Beğeni

Evet tek çözümü bu sanırım :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Ya geçmiş olsun gerçekten çok zor ne kadar kolayda olsa o bebiş narkoz alacak herşeyiyle zor benim bebişte 40 günlükken oldu kasığında fıtık vardı çok zordu benim için onu ameliyat altına koymak​:sad_but_relieved_face:

1 Beğeni

Kolay şekilde sağ salim inşallah geçsin canim benim

1 Beğeni