Arkadaşlar ramazan geliyor malum. Sütten kesildiğim için bende oruç tutacağım . Sizde nasıl bilmiyorum ama o günün yemeğini zor çıkarıyorum bazen tek çeşit bile yapıyorum. Şimdi hem oruç hem bebeğimle ramazana menü hazırlamak baya zor olacak ön görebiliyorum. Buzluğa bişeyler yapıp atmak istiyorum şimdiden her haftasonu bi çeşit yapar atarım. Önerileriniz var mı ? Neler yapılıp atılabilir ?
Kurabiye, tatlı tarzı atanda var . Hiç atnnız mı tadı bozuluyor mu? Şimdiden stres bastı beni . Ne yapalım buzluğa fikir alışverişi yapalım
Komşum karni yarik yapip atiyo ani misafir gelince cikariyo inan okadar da guzel anlamazsin buzlukdan cikdigini. Borek sarabilirsin cikarip sosla at firina. Gece yemek icin pogça atabilirsin. Kofte de iyi oluyo.
Ben hamileyken koymuştum buzluğa bişeyler, doğumdan sonra çok işime yaramıştı. Ben sarma sardım, o tabi çocukla imkansız gibi. Kalem böreği sarıp attım çıkarıp hemen yağda kızartıyordum donukken, çok iyi oluyordu. Bir de kurabiyeyi yoğurup rulo haline getirip streçle atıyorum ben. Çıkarıp bi 10 dk beklettikten sonra dilimleyip pişiriyorsunuz harika oluyor. Onun dışında bence patlıcan biber de mantıklı, onları yapmadım ama düşünüyorum ben de.
Sarma , biber dolması ,börek buzluğuma attım. Bu karnıyarığı benim arkadaş da yapıp atıyoe ama cesaret edemçyorum kötü tat koku olmaz mı diye. Deneyeceğim onu
Annem sarma dolma börek işlerimi halletti buraya geldiğinde buzluğuma attı. Soğanları doğradı buzluğa attı pratik olsun diye. Soğanı tavsiye ederim gerçekten aşırı iş görüyor. Sarımsak da aynı şekilde. Yemek tarzı yapıp atmayı düşünüyorum işte. Adana da olabilir aslında şişe geçirip buzluğa atılabilir
Teşekkür ederiz Allah cennetin en güzel köşesini versin ona. Bu dünyada bizler için kendini hırpalamaktan kendini unutan yok sayan bi insan. Hakkını ödeyemem asla
Geçen yıl bebeğim 2aylik flanadı hiçbir hazırlık yapmadım eşim sahurda bazlama yer bende öyle aile evinden kalma onuda yogur , mayala,aç vs derken zorlanirim diye milföy le hallettim bakalım bu Ramazan’da 14 aylık olcak nasıl yapcaz nasıl olcak acaba
Çocukla bende merak ediyorum nasıl bir süreç bizi bekliyor diye o yüzden bişeyler yapıp atsam iyi olcak kendimi biliyorum bebeğime enerji sarfedince açlıktan cılkım çıkacakmyemek yapmaya halim kalmayacak
Vala be ım Ramazana tek hazırlıyım 1 aylık orucumu tutmak olur o gun ALLAH ne verdiyse yapıp yerız 3 cocukla ne şuan ne sora hazırlık yapacak fırsatım olmaz yormayalım kendımızı boşverın aman. Hal okuyor bi şekılde hep yaptıktan ne oldu hiçibirşey gorunmedı 1 ay orucum bıtmede telasındayım vala o bıtınce zaten ramazan gelir
Hahaha onların zıtı olsunda ne olursa olsun ınan oylenyapınca sankı oyle daha cok İsrafil oluyor gıbı ne zaman buzluğa koysam çıkarınca yemiyorlar gıbı gelıyor bu sene yapmıycam hata artık her sene yapmıycam kemal sunal gıbı çalışmayacam
Aman boşver biz kadınlar ev için o kadar calısıyoruz neye boş bence ıbadetle gecırmelı insan nedır sureklı kocalarının midelerını doldurma aşkı onun yerıne hatımlere başlayalım elimizden ne geliyorsa ne yapsakta yıyıp dana gıbı kalkıyorlar olan bize oluyor kendimiz için yaptığımız hersey yarım kalıyor ınan yapmıycam kendim için bişiler yapacam ALLAH izin verirse bana gore ramazan ayı bence daha hafıf yemeklerle gecmeli kı ıbadet etmemiz daha rahat olsun dıye ama nerde hepımız mıdemızı aksama bastıra bastıra doldurma derdindeyiz
Ramazan ayının amacı başka ama biz sürekli israf yapıyoruz. Ben sadece misafir gelince abartı yemek hazırlıyorum onun dışında kendimize çorba ana yemek pilav ya da makarna. İşte bu ana yemek için hazırlık yapmak istedim yoksa öyle abartı sofra hazırlayanlardan değilim evet ya koşturmaktan namaz bile kılmıyorum . Her ramazan başlayıp bi kaç ay kılıp somrası yok bu sene tamamen başlasam keşke.
Malum görgülü kuşlar gördüğünü işler. Bebeğim büyüdüğünde beni namaz kılarken görüp örnek alsın istiyorum