Ya büyüdükçe canavar kesildi başıma 5 gundur kafayı yiycem.O kadar yaramaz ki .
Oncelikle hiç oturmuyor .Dolap kapakları olsun aklına ne gelirse herseyi qtiyor dağıtıyor. Oda oda geziyir. Oyuncaklarina siddet gösteriyor
Yaptığım bütün etkinlikleri yırtıyor yada yiyor
Totosunda 1 avuç kurt var
Misafirlige gidince de oyle evleri kurcalıyor dolapları fln aciyor hiç durmuyor. Beni rezil ediyor . Anlatsam anlamiyor. O kadar haraketli ki ne yapcam bilmiyom. Terbiye için çok küçük de nasıl sakinlik çöker bu kıza bebekken daha usluydu şimdi at hırsızı gibi .8 kasimda yasina girecek. COZUM BULAN YAZSIN LITFEN
Benim oğlumla aynı gün doğmuş bebişiniz sağlıklı yaşları olsun oğlum da aynı tam bir kaşif onlar şuanda ben tehlikeli olan dolaplara kilit taktım açamıyor ama kıyafet dolaplarını vs onunla birlikte döküp kurcalıyorum merak duygusunu gidersin diye . Ne deseniz de şuanda anlamazlar zaten terbiye alacak yaşta değiller ki terbiye veresiniz .. benim oğlum da misafirliğe gidince dolapları açıp kurcalamaya başlıyor izin vermiyorum dikkatini başka şeylere çekiyorum böylelikle dikkati dağılıyor sizi rezil ediyor gibi düşünmeyin sakın onlar daha bebek ve dünyayı yeni yeni anlamaya başlıyorlar her şeyi merak ediyorlar sevinmelisiniz bence farkındalığı olan meraklı bir bebek demek ki bu da çok güzel bir şey benim hoşuma gidiyor böyle meraklı olması kurcalamak istemesi
Oyuncaklarını part part saklayıp kaldırıyorum bir misafirliğe gideceksek eğer uzun zamandır oynamadığı kaldırdığım oyuncakları yanıma alıyorum o tam dolaplara yöneldiğinde o oyuncakları çıkarıyorum ilk defa görmüş gibi bir süre oyalanıyor size de fikir olsun
Aslinda senin gibi hic dusunmemiştim.Soyle bir düşününce çok doğru söylüyorsun. Biz büyük olduğumuz halde yeni bir yere gidince veya yeni bir eşya alınca keşfetmek istiyoruz . Dokunmak hissetmek istiyoruz şimdi bebegime hak verdim.Bende cogu yere cocuk kiliti aldim. Bazen bende oyle yapiyorum çamaşırların icine atıyorum onu yada farklı bir şey olacaksa . Şu oyuncak fikrini ben evde yapiyorum da hiç misafirlige götürmek aklima gelmedi bence cooook güzel fikirmiş cooook tsk ederim altin bilgi icin
Rezillik değilse merak diyelim ben hiç bir yere gitmezdim böyle yaptığı için algiladikca yapma oğlum yanlış oğlum dedikçe zaten yapmıyorlar emin ol geçici bir süreç
Meraklı çocuk seviyorum ben, yaptıkları her şey de gelişimlerinin parçası doğru. Tehlikeli olmadığı sürece her şeye bakar, evirir çevirir. Başka bir şey verip unutturmadan da elindekini almam. Yeni oyuncak taktiği bizde işe yaramıyor nereye giderse gitsin her yer yeni zaten. Aşırı meraklı bir bebek. Önce odaları dolanır sonra eline gözüne kestirdiği bir şeyi alır mutlaka. Sıkıntı olacak gibiyse hemen girer girmez o görmeden şu eşyaları kaldıralım mı zarar görmesin diyorum. Hayırları olmazları çok tüketmemek gerek bu süreçte.
Yapma olmaz sana zarar veririm kizim diyom sonra devam ediyor bende cildiryom onu ordan uzaklaştırıyorum..kombinin suyunu içecek yada pirizleri yaliyor
Demi her çocuğun kendine özgü bir yaramzligi var galiba oyuncak işini deniycem ama. Benim kiz daralmaya gelmiyor tek başına daha güzel oynuyor ama yanında biz olacağız yoksa durmaz .
Beninkide huyud değişti ama şuan o kadar yaramaz değil başka yerde simarmiyor yabancılardan korkiyo bana garezi evdeyken sürekli elimden tutup gezdirmemi istiyo oda içinde bile sürekli kucama gekiyor yemegi zor yapıyorum gelip pacama sariliyor her şey zorlaştı uykular desen değişik daha duzen yok babasına çok düşkün hergun ise gidince ağlıyor eve gelene kadarda odalarda elinden tutup götürüp kontrol ediyor baba baba diye bagriyo doğru düzgün iş yapamıyorum artık çünkü kendi başına oynamiyor çok nadir bide çok taklitçi benimki biz ne yaparsak aynısı yapmaya çalışıyor konuşma olsun hareket olsun
kişilikle alakalı bence aynı evde aynı şekilde büyüdüler Bilal ( büyük olan ) sözümden asla çıkmaz yapma dediigm biseyi yapmaz küçüklükten beri o kelime kötü dediigm şeyi ağzından duyamazsin efendi kibar sessiz sakin 11 yaşında…Ömer (ortanca) Ali kıran baş kesen sanki ne kadar yapma dediigm şey varsa yapar etmediği bilmediği küfür yok sagolsun 3 tane dayısı var sovmeyi öğrettiler çocuk ipe sapa gelmiyor 8.5 yaşında koyduğumuz isimlerlede alakalı olabilir belki Bilal için bilali Habeşiyi düşündüm onun gibi itaatkar ..Ömer içinde Hz Ömer’i düşündüm onun gibi korkusuz ve bildiğinden şaşmayan kimseye eyvallah etmeyen
Ben kendi evimizde sadece kendisine zarar verebileceği şeylere hayır diyorum. Kitaplığı döker dağıtır, birşeyleri karıştırır ses etmiyorum. Bazen sehpanın üzerinde duran yiyeceğe ulaşmaya çalışır eşim engel olmak ister dökecek der. Ama yemek için oradan birşey alması yanlış bir davranış değil ki derim, bizim yaptığımızı yapmaya çalışıyor. Benim hayır dediğim şeylere yaklaştığı zaman artık ben demeden kendisi duruyor ve hayıııı deyip oradan uzaklaşıyor. Hayır, tehlike ile bağdaşti onun için. Bu yüzden gittiğimiz bir yerde de dediğimde şimdilik dinliyor. İllaki baskın gelmeye çalışıp beni dinlemeyecegi zamanlar da olacaktır. Eğer başedemeyeceğim boyuta ulaşırsa o zaman kimseye gitmemeyi tercih ederim ben. Ne kendim yorulayım ne kimseye rahatsızlık vereyim, oturalım evimizde. Birinin evine gitmek yerine dışarıda buluşma planlamak bana daha mantıklı geliyor.