Sezeryan da atılan dikişler ile ilgili

Kızlar dün bişey duydum sezeryan doğum yapanlara doktorlar sadece en üstte cildi dikiyorlarmış geri kalan katmanların zamnla kendi kendine kaynayıp yaranın iyileşmesi bekleniyomuş bu gerçek mi ben bütün katların dikildiğini sanıyordum öyle değilmiş meğer hiç bilmiyordum

Hayır canım öyle saçmalık olur mu içler de dikiliyor tabi ki. Küçük bı delik değil yani bebeğin çıktığı kadar kesik öyle bırakılabilir mi. Kendi kendine kaynayacak kadar küçük değil .

Allah Allah bnm bir yakınım öyle söyledi doktor söyledi dedi devlet izin vermiyo muş doğum sonrası sürekli kanaması olunca doktora gitmş doktorda bu şkl söylemiş senin iç yaraların kaynanamış diyip yeniden lazer ile yapıştıema yapmş lar o da fayda etmemiş

Bende sezeryan doğum oldum . Eskiden evet dikiş dikiliyormuş sanırım . Ama şimdi iç katmanlara yapıştırma gibi bişey yaptılar bir makina ile bana böyle tık tık ettiler yanma sesi gibi bişeyler geldi lazerle yapıştırdılar. En son dış katmana da estetik dikiş yapmışlar. Ben ameliyatımı tepedeki lambanın yansımasından islemiştim öyle yaptılar yani

Hayır icerdekileri kitin ile dikiliyor ki dikişler kendi eriyor en üst katmanı dışı normal dikiliyor arkadaşının iç dikişleri açılmıştır belki kaynamaktan kastı o mu acaba

Ah kuzum ne yurek varmış masallah izlemişsin,ben sonraki kaç hafta dikislerime bakamadim korkudan :face_holding_back_tears:

Korkudan dikişlerime bende bakamadım daha doğrusu onu midem almadı ama ilk gebelik hamilelikte de izlemiştim biraz merak vardı :rofl: tepedeki lambanın yansımasından da baktım yalan yok yani

Ben ilk sezeryanden sonra duydun bunu tepedeki lambadan izleyenler olmus ikinci sezeryane girdim kafami hic duz tutmadim korkudan gozum kayar diye yan dondum bide ne goruyum dev bi ekran var boyda. Boya goruyorum kendimi bacaklarimi Allahim hemen sag tarafa dondum korkudan nabzim yukseldi surekli baska seyler dusundum dua ettim aklima geldikce nabzim yukseldi :joy: ama nasil diktiler bilmiyorum kendimi hic oraya vermedim duymamak icin :joy: sadece bak orayi oyle kesersen hastanin cok agrisi olur orasi kas dedigini duydum doktorun sadece

2 Beğeni

Ben hala dikislerime dokununca içim tuhaf oluyor kaşınınca felan içim gidiyo estetik dikiş yaptilar bana lazerle ama dümdüz değil dışında et kalmış gibi yani kesik yerde bir kabarma et var mor hiç estetik de durmuyo bir de hala dikiş üstünde his yok karnımı yukarı asilinca da dikişim yırtılcak gibi geriliyor aşırı huylaniyorum 8 ay oldu :sad_but_relieved_face:

Büyük cesaret bnm Dr bir türlü baslayamadi ameliyata sonra beni uyuttular zaten :joy:bunlar ne güzel duygular mis ozluyorum o masaya yatış anımı bile

1 Beğeni

Ay ben heyecandab hic bakamazdim zaten bi ara gözlerim gidiyordu stresten, endişe korkudan. Bebeğimin doğması 10 dk da oldu. Ben 1 saatte anca çıktım o yanık kokuları geldi burnuma şimdi anlatınca :grinning_face: yarım uyuşmak daha stresli oluyormuş. Bide ameliyathane soguk felan dediler hic de soğuk değildi ya da ben hissetmedim​:smiley: öyle böyle doğurduk çok şükür hic 2.ci çocuğu gözüm yemiyor​:grinning_face:

1 Beğeni

Dikiyorlar tabii ki canım hatta sezaryenden 10 gün sonra Doktorlar kontrol ediyor iç dikiş dış dikişlerini

Benim iç katman kesileri dikildi en üst katmanda estetik dikiş yapıldı yani dikişler içeride kaldı sanki yapıştırma yapılmış gibiydi bazı kişiler sezeryandan sonra ameliyat yerinde sert bir şerit olduğunu söylüyorlar bende hiç öyle bir şey kalmadı

Ay bende bakmıştım kızımı aldılar gösterdiler bana o ana kadar hepsini izledim en son dikmeye gelince ağrım oldu kötüleştim bayıltmadılar ama ayıltmadılar da​:joy:izleyemedim orayı sesleri geliyordu ama kendimde değildim. Dedim herhalde öldüm toprak dalan atıyorlar gözlerim karardı uğultu duyuyodum sadece. O anlar aklıma gelince çok duygusallaşıyorum. Bi yandan tekrar yaşamak istiyorum o anları :joy:

1 Beğeni

:smiley: ilk sezeryanda bişey anlamadım başıma gelecek olanları bilmediğimdenmis acemilik o kadar kolay atlattim ki . Ama ikinci sezeryana girerken doktorlarıda canından bezdirdim hemşireleri de​:smiley::smiley: ameliyathaneye aldılar bastırdı beni bir telaş titriyorum korkudan bana sakin ol ikinci doğumun bu senin diyolar bende diyorum ki benmde korkum o yüzden ilkinde başıma gelecekleri bilmiyodum bunda biliyorum diyorum. Belimden uyuşturmaya çalışıyor doktor ben vazgeçtim cikicam dogurmicam diyorum sanki hep içimde kalabilecek​:smiley::smiley: o an ne yaşadım hiç bilmiyorum ama bütün ameliyathane ekini bezdi yani :smiley::smiley: tam dogum esnasında bebeği çıkarıyor doktor diyorum ki doktorum nerde nereye gitti sesini duymuyorum falan doktor sesleniyor burdayım merak etme falan​:smiley: tam bir film gibiydi

Ben sezeryan doğum yaptım 7katman kestiler,7i side dikildi.

Benim de :rofl: 2. Çocuğu diyenlere diyorum yediğim ayazı unutmam lazım baya baya. Doğum anına gelene kadar da 2 gün de normal doğum sancısı çektim zaten ha oldu olcak diye diye en son tamsiyon iyice fırladı alın artık dedim de . Allah kolaylık versin her birimize yanıt verem arkadaşlara da diyorum

Sjsjdjdjk benimde öyle oldu ama benim ilk detayli anlatsam gülmekten çatlarsin​:grinning_face: ben belime igneyi yiyince bidaha doguranjn da doguma geleninde diye saydirmaya başladım aşırı kötüydü ya sanki elektrik çarpıyor kemiklerime o kadar kötü hissettim kendimi kastim baya doktor yapamadi hic. Bir de hissediyorsun her seyi bebegin içimden alışını hissettim frlan. Sonrasi bende koptu. O lazer yaparken ellerini her bastırdıklarinda midem bulanıyordu tum doktorlari illallah ettirdim resmen. Artislik taslayip üstüme kalın bisi de goturmemistim mayıs ayı ne kadae soğuk olur ki diyerekten odaya çıkınca bana bi üşüme geldi ama hava aşırı sıcak orda da ailemi ve hemsireleri felan darladim battaniye diye :rofl:

:smiley::smiley: bayağı saldırmışsin ama oluyor o an insan ne dediğini bilmiyor çıkıyor ağızdan Allah’tan hepsi profesyonel ekiplerde idare ediyorlar. Evet bende kastım kaç kere batırdı iğneyi belime hatırlamıyorum yapamadı ben müsade etmedim çünkü caz geçtim çıkmak istiyorum burdan dediğimi hatırlıyorum :smiley::smiley: üşüyor insan doğru Ağustos’ta doğum yaptım hemde İzmir’de ona rağmen elim ayağım biz tuttu çok üşüdüm

Şu an aynı şeyi düşündüm sizinle bende aynaya bakmaya korkmuştum. Arkadaşımız cesaretliymiş gerçekten :heart_eyes: