Hanımlar çoğu kişide okuduğum ve gördüğüm kadarıyla sütümüz nedense azalıyor. İlk oğlumda fışkırıyordu sütüm 2 yıl emzirdim . Ama bu bebişim 1böuk aylık sütüm resmen az geliyo hemen dolmuyo dolsada az doluyo. Çok çabaladım ama üretmeyince üretmiyor. Var ama çok az. Bebek neden uyumuyo diyodum meğersem açlıktanmış . Görüyorumki çoğu annenin sütü çabuk kesiliyor. Belkide benimkide kesilmeye doğru gider hiç blmiyorm. Neden böyle oluyor. Resmen çoğu annede süt verimliliği çok az ?
Benimde sütüm azaldı 4ayımdan tamamen veremedim anne sütü.
4 aydan beridir mama veriyoruz
Senin yine iyi dayanmış benim şimdiden başlıyo azalmaya bitek gece iyi. Yediğimizden içtiğimizdenmidir nedir kimi duysam sütü az . Ben ilk çocuğuma mama birkere bile vermedim. Şmdi süt doğru düzgün yok memelerimde sündü zaten estetikliği gitti
Bende ayni sekilde sütüm cok az neler kullandiysam artmadi mama ve anne sütü olarak devam ediyoruz hatta cogunluk mama
İlk çocuğumda sütüm azdı hem mama verdim hem emzirdim. İkinci çocuğumda sütümü arttırmak için biçok şey yaptım çocuğumu emzirdikten sonra sütümü sağıp boşalttım ve çok boldu sütüm sabahları çok dolu olurdu göğsüm hep göğüs pedi kullanırdım akmasın diye. Şimdiki bebeğimdede az sütüm hiç öyle dolmuyor göğsüm günde bı kere mama veriyorum. Bunda hiç uğraşıpta süt sağamadım. Birde çok kusuyor bebeğim emiyor kusuyor tekrar emmek istiyor süt üretecek zaman olmuyor. Uyuyamamak bide streste azaltıyor. Bende çok umursamıyorum artık bazı bebekler sadece mamayla besleniyor en azından memeyi reddetmiyor diye seviniyorum
Mamayı emzirdikten sonra ver canım birde biberonun yavaş akım olsun. Mamayıda çok verme bizimkide 1.5 aylık 60 ml veriyorum. Versem 120 de içer ama ben bolluğa alışıp reddetmesin diye az veriyorum. Sende öyle yap. Sütün kesilmez inşallah hem meme hemde mamayla götürürsünüz
Benimde artmadı malesef. Geceleri iyi okuyor gündüz emdiği kadar emiyor sonra doymazsa mama veriyorum ilk başlarda çok üzülüyodum kendimi yetersiz hissediyordum şimdi artık takmıyorum sağlık olsun diyorum
Aynen bende üzülüyodum artık üzülmüyorm sağlık olsun yine emiyor ama mamayla destekliyorm
İnşallah kesilmez evet. 1 damla bile içse kâr . Emiyo ne kadar varsa doymazsa takviyr yapıyotum bende
Benim de azdı başlarda dere otu, petibor bisküvi, beyaz leblebi, dut kurusu ve bol su iç bunlar çoğaltiyor ayrıca rezene ve kimyon (tane olanından) onlardan kaynamış suya birer çimdik at demle iç oda arttırıyor ve bebeğin gazını alıyor
Hepsini yaptım canım yinede bağzı günler dolmuyodu. Dolsada fazla dolmuyo mamayla takviye ediyorum
Benim bebeğimde uyumuyor ve bazen çok ağlıyor ama neyden kaynaklı bilmiyorum,doyup doymadigini tam olarak nasıl anlıyorsunuz bebeğim emiyor doyunca bırakıyor dakika veya saat belirlemiyorum bebeğim bazen emzirmeye çalışınca reddediyor mesela…bende aç bebek her türlü yer diye düşünüyorum acaba doymuyor mu
İlk kızım 2.5 aylıktı çok ağlamaya başlamıştı memede uyuyordu memeden ayırınca ağlıyordu acaba doymuyormu dedim gittim mama aldım cok çok emdi sonra uykuya daldı yavrum açlıktan uyumuyormuş. Birde göğsünün dolgunluğundan bilirsin memeyi az sıkınca süt zorlamı damlıyor yoksa fışkırır gibi geliyormu ordanda bilirsin
Bence senin bebeğin doyuyor memeyi kendi bırakıyormuş çünkü gazı olduğu için ağlıyordur.
Bez sayısını takip et canım.
Günde normal kakasını yapıyorsa doyuyordur.
Bide Doymayan bebek uykuya zor dalıyor
Benim kızımda reflü vardı sürekli kustugu için sürekli emiyordu hep aç oluyordu sütüm hep vardı göğsüm dolgundu o yüzden aç mı tok mu diye bir şey dusenemiyordum hep agzindaydi zaten ama bunda gogsum hep sönük sıkınca fışkırır tarzda değil ama geliyor
Günde 4 defa falan yapıyor ama az az yapıyor