SÜTÜM AZALDI artar mı?

Stresten sütüm azaldı yada bebiş büyüdükçe yetmedi göğüslerim yumuşadı sizce artar mı . Hiç göğsümü kendiliğimden bırakmıyor . Doymuyordur değil mi

Göğsünün yumuşak olmasıyla alakası yok sütün olup olmamasının Benim göğsüm hep yumuşak mesela Şişli bezsını takip et Doyup doymadığını oradan anlarsın

1 Beğeni

Günde 4 5 değiştiriyorum hep

Degıstidigin bezler yumurta agırlımdaysa doyuyordur merak etme

1 Beğeni

Akşama doğru genelde göğüs yumuşar ama bebek sürekli emmek istiyor memeden ayrılınca uyanıyorsa sütün az olabilir

1 Beğeni

Gögüs belli bir zaman sonra terbiye oluyormuş yumuşak olsa bile süt oluyor merak etme eğer bez sayısı yeterliyse kafana takma

2 Beğeni

Mama verdim içti sütüm yetse içmezdi sanırım az

1 Beğeni

Emzirmeyi nasıl yapıyorsun? Bebek her acıktığında tek memeden emip o memeyi boşaltmalı ve en az 10-15 dk emmeli çünkü sütün yağlı olan bebeği doyuracak olan süt en son gelir kısa emziriyorsan bebek su ağırlıklı bi süt içer ve doymaz. Birde bez sayısı ve kilo alımı belli eder doyup doymadığını. Her bebek doyduğunu bilmez nenim oğlum doyduğunu bilmiyordu memeyi ben çekmezsem kendi bırakmıyordu sonra fışkırır tarzda kusuyordu

Emzirirken sızlayıp doluyorsa ve kana kana yuttuğunu duyuyorsan beslenmesi güzel demektir günde en az 4-5 kez de kaka yapıyorsa tok uyuyor demektir endişelenmeyin :innocent:

Ayda ortalama 500 gr alıyorsa sağlıklı büyüyor demektir :innocent:

10 15 mi :unamused: 2 3 dkka en fazla emiyor hızlı hızlı bakıyorum göğsümden süt damlamayınca bırakmış oluyor daha çekse gelir mi bilmiyorum

Bebeğine çok sık mama veriyormusun biberondan daha hızlı geldiği için onun rahatlığına alışmıştır belki. 2-3 dk emip bırakıyor diyorsun bide doymadığını düşündüren ne sana

1 Beğeni

Mama vermiyorum . 2 3 dkka emiyorya kısa geldi gözüme emdikten sonra sağdım aüt 10 cc mi ne geldi. 2 saat sonra sağacagım bakalım sütüm varmı .

2 saatte bir Emziriyorum hepsini boşaltıyor mu anlamadımm

Bebekler pompadan daha güçlü emiyor canım sütün daha fazladır. Ama 2 3 dakika çok az bebekler 3-4 aylık olana kadar daha uzun emer. 3-4 aylıktan sonra bu süre 5-10 dakikaya düşer.

1 Beğeni

Bi emzirme danışmanının videosunda denk gelmiştim o pompaların sağdığı süt bebeğin çekme gücünün onda biri kadarmış. Bebekler daha kuvvetli çekermiş sütü. O yüzden makine ile çıkanı hiç dert edip morwl bozmayın. Bol bol su için. İdrar renginin su givi olması lazım dediler bana.

1 Beğeni

Tamamdır çok teşekkürler :heart_eyes:

Benim bebekte beni emiyor mama yiyor ben gece 3 ten beri yediriyorum doydugunu anlamıyor mu noluyor anlamis değilim mama yiyor beni emiyor hâlâ aranıyor çözemedim gitti gece 3 ten beri 3 şişe mama yedi 4 kez beni emdi daha yeni uyudu bende ruh gibi dolanıyorum

Mama miktarını fazlalaştırmayı deneyin, yedikten sonra kusmuyorsa fazla yememiştir

Kalan sütünü sağ bebeğine içir meme de süt bitmeyince uyarı almıyormuş oğlum emmip doyduğı zaman kalanı sğıyorım biberonla içiriyorum sonrasında geri sütüm oluyor