Tadimlar bitti corba tarifi

Tarhana ve yoğurt çorbası deneyebilirsin cnm

Utanmasa icdigimiz cayida icecek insallah hep istahli olurda zorlanmayiz. Amann bide begenmeyince puskurtuyomu :face_with_hand_over_mouth:

5 ay 21 gunluk canim bende havuç kabak sogan haşladim bi kasik tarhana eklemedim zeytin yagi ekledim birazdaha pisirdim uyansinda vericem bakalim begenicekmi tarhanayi sade yaparsam sevmeyebilir

Ay iyi dedin ordanda bakiyim saol canim evet sizin daha varmis. Aman ana var anacik var bacim iste ne dersin sutu varken gece uykum bolunmesin diye keyfi mama ya basladiydi degisik bide ogretmen ha

Az once sebzeli tarhana yaptim canm uyansin yedirecem yogurt corbasida aklimda saol

Ölçüt olarak ne kadar veriyorsunuz

Pütür li bizimkide yemedi mecbur bilandir şuan daha yutma refleksleri var çiğneme refleksi zaman la oluşur cnm bende püre gibi yapıyorum ancak öyle yedi başta çatalla ezdim çıkarttı

İnşallah :grinning_face: Evet bi püskürtüyor ortalığı batırıyor :grinning_face:

Pureleri 2 yemek kasigi kadar veriyodum corbayi biraz daha fazla verdim

Aynen canim bazen putur geliyo agzina cignemeye calisiyo olmuyo tukuruyodu 2 gundur yutmaya calisiyo oguruyo bu seferde korkar yemezde aman aman

Tabi daha zor bacim ben mama veriyorum inan kalk hazirla gel bebeninde uykusu aciliyo

Yedi bizimki corbayida ama aç kalsam yemem cok kotuydu tadi tuzu yok. Daha tad tuz bilmiyo garibim yedi :face_with_hand_over_mouth: alisinca oda puskurtmez insallah :face_with_hand_over_mouth:

Genelde dqmak tatları bizim yediklerimize yöneliyor ben bizim yediklerimizden verdim hep tuzsuz ayırdım yedirdim bi sorun da olmadi cok sukur

Evet ya çok tatsız oluyor çocukta haklı :grinning_face: inşallah :folded_hands: sevdiği birsey olunca istiyor ağzını açıyor :grinning_face:

Aynen cnm yemeyen çocuk çok zor oluyor küçük kıza ben ek gıda veremedim bı turlu hem tükürdu ağladı neler denedim ama olmadı en son 15 aya kadar zor dayandım sütten kestim yemeye başladı bundada küçüktem başladım alışsın diye

Bugun yaptıgım corba

Balkabaklı Sebze Çorbası

3 dilim balkabağı
Yarım tatlı patates ve normal patates(sadece bir taneside olabilir)
Bir adet havuc
Yarım sogan
Bir adet sarımsak
İki küp ilikli kemik suyu

Tüm mlz suyla birlikte haşlanır en son blend edilir. Servis edildiğinde üzerine zeytinyağı dokulur. Bu sekilde iki veya üç günlük corba yapıyorum kucuk kavonozlara sıcakken doldurup konserve yapıyorum. Kullanacağım zamanda benmari usulu ısıtıp veriyorum.
Benim bebegim bu corbaya bayılıyor. Tavsiye ederim. (7 aylık)

Buzlukda balkabagim var yarinda bunu deneyim canim cok saol kemik suyunu simdi vermeyim agir gelmesin birden yavas yavas onada baslarim

Anne sutu alan cocuklarda ek gida reddi oluyomus canim mama icenlerde pek olmuyoda . Okadar ugras yap yemeyincede zor yahu

Afiyet olsun simdiden :hugs:Evet bende kemik suyunu sonradan yaptım agır gelmesin diye. Üçüncü haftadan sonra da kuzu kıyma ekledim corbalara tabi blend ettim ama cok az kıymanın pütürleri agıza gelecek sekilde bıraktım.
Haftaya corbalara şehriye pirinc eklemeyi dusunuyorum ben biraz agırdan gidiyorum bebeğimin durumuna gore ilerlediğim icin..

Ilikli kemik suyunu kendin yaptın yoksa hazır mi aldin