Ust disin ustunde beyaz sislik nedir

3 aylik bebegim de ist on dislerin on ustunde beyaz sislikler var bu neden olur bilen anneler acil yazabilir mi

Pamukçuk olabilir

Dis cikarma olmaz demi daha

İlk ön alt dişler çıkar üst dişler ilk çıkmaz diş incisi olabilir

Bizimki de ayni , 4 aylik suan ben de gecen farkettim hatta dişi geliyor zannettim ama ilk alt cikar dediler

Suan doktora gidiyoruz ama annem gil pamucuk olabilir dediler bakalim doktor ne dicek yazarim buraya

1 Beğeni

Sıra değişebilir şart yok

Bizde de var diş incisi diyorlar doktor üzerinde durmadı pek geçer dedi size ne dediler acaba?

Canım hiç diş çıkarma tablosunu inceledin mi bilmiyorum ama bebekler ay olarak dişlerini çıkarır ve 6-10 arası ilk alt ön kesiciler dişler çıkar 8-12 ay arası üst ön kesiciler çıkar eğer bir sıra olmasa doktorlar da bu şekilde bir tablo sıralaması yapmazdı diye düşünüyorum ama ön alt kesiciler ilk çıkmaya daha eğilimlidir :cherry_blossom:

Tabiki genel sıralama var fakat bu şart değil değişkenlik gösterebilir sıralama farklı çıkması da bi sorun yaratmıyor bunu demek istedim🫶🏻

1 Beğeni

Ben sormuştum bir ara bunu fotoğrafa bakarsanız aynısı ise diş incisi.
Diş değil oradan çıkmayacak. Evet sert ama iltihap da değil. Apse de değil. Zamanında anne karnındayken orada yolunu şaşıran azıcık diş hücreleri sebep olmuş. Çoğu bebekte olan bir şey. Doktora da gösterdim ben. Zamanla geçecek merak etmeyin üstüne baskı uygulamayin dokunmaya gerek bile yok.

1 Beğeni