Kizlar bebeklerinizde uyku duzeni var mi ? Hep bi duzende uyuturmsunz nasil ilerliyorsunz mesela misafirlge falan gidebiliyormsnz aksamlari boyle durumlarda pek biyere gitmek istemyorm aslnda gitmek istyorum ama uykusu yuzunden pek gidemyorum ya uyanrsa uyumazsa flan diye
Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 aylık uyku düzenimiz şöyle akşam gece 1 de yatıyor öğlen 12.30 ta kalkıyor gündüzlei aralıklı uykular oluyor. Ama gece boyu 1-2 saat ararliklarla uyanıp sürekli emmek istiyor çok yoruluyorum artık doğduğundan beri böyleyiz ne zaman rahatlıcaz aralıksız uyumayı özledim bedenim artık kaldırmıyor her yerim ağrıyor
Pazar günü 8 aylık olacağız halâ öyleyiz Düzelsin diye dört gözle bekliyorum.
Gece 2 saatte bir uyansa ona bile razıyım 8 aylık saat başı kalkıp bağırıyor sabah resmen dayak yemiş gibi kalkıyorum
Bizimki dişte öyle olmuştu 7 ay 3 haftaligiz 3 4 saatte bir kalkıyor akşam 9 ya yatıyor sabah 7 buçuk 8 de kalkıyor
Merhaba hemen hemen aynoyız sizinle bir dişi patladı elimize batıyor bazen bir saatte bazen 2 saatte bazen 3 saatte kalkıyor gece diş midir tamamen çıkana kadar geceleri böyle mi oluyor
Sabah erken kaldırın bakın her şey değişecek
Yanlis anlamayin ama sizin düzen dediğiniz, düzensizlik. Gece 1 de uykuya geçip saglikli ve uzun bir uyku sürdüremez. Melatonin yani uyku hormani 20.00 ile 23.00 arasında en yüksek seviyeye ulaşıyor. Bebekler dogduklari ilk 10 gun bizden aldıkları melatoninle uyuyor ve sonrasında sifirdan üretmeye başlıyorlar. Bizimde en gec 20.00 da derin uykuya geçirerek, gece düşük seviye kirmizi ışık disinda ışık acmayarak uretimi desteklememiz gerekiyor. Gun ışığından oldugu kadar gece karanlığından da maksimum verim almasi gerekiyor. Yani 19.30 da uyutup sabah en gec 07.30 da uyandirmaniz lazım. Bunlarin yaninda yeterli sekilde karnı doyarsa gece minumum 5 saate kadar kesintisiz uyuyacaktir.
Ben de konuyu açan arkadaşa benzer bi durum içindeyim. 5 buçuk aylığız. Erken uyandırmayı denedim fakat aşırı huysuz oluyor, full ağlıyor uyumak için. 1 saat zor oyalıyorum. Gözlerinden yaşlar aka aka ağlıyor resmen beni uyut diye. Daha fazla ne yüreğim ne sabrım dayanıyor. Ne yapmam gerekiyor?
Kesinlikle size katiliyorum bebeğiniz düzensiz uykuda o yüzden bu sıkıntıdasınız rutin oluşturun önce masal duş ortamı uykuya dönüştürün masaj olabilir gerekiyorsa ninni hatta dua bile olabilir (Vakia suresini dinletebilirsibiz mesala ben her gece dinletiyorum uyku rutini içinde )her gün düzenli bir saatte başlayın örneğin 19.00 başlayın en geç saat 8 de uykuya geçirin eğer diş problemi varsa rutin içinde bebeginizi rahatlatın örneğin yeşil soğan , karanfil zeytinyağı yada diş jeli
Bebeklerin uyku hormanı 19.00 den salgılanıyor ve bu bebek için önemli
Benim kizim 6.5 aylık doğduğundan beri rutin şeklinde uyur atak haftalarında bazen uyku sorunu oluyor ama yinede rutin dışına çıkmıyorum bunları deneyin işe yaracak
Diştendir bizimki 3. Dişi de çıktı
Benim kızım da 6 aylık akşam en geç 23.00 da uyuyor gece bir kez kalkiyordu tabi şuan dişten dolayı ikiye çıktı sabah da en geç 9 da uyaniyo gün için de de düzenli 2 2.3 saat uyanık kalabiliyorlar zaten uykusu yokmuş gibi oluyo ama yatinca uyuyorlar fazla yormadan uyumaları gerekiyo siz çok geç uyutuyorsunuz muhtemelen yoruluyo ve uyuyamiyo sürekli bölünüyor ve de çok geç kalkiyo bunu düzene sokarsaniz düzelecektir uyandığında saat tutun uyuduğu da saat tutun ne kadar uyuyor gün içinde ne kadar uyanık kalabiliyor bunu öğrendikten sonra gerçekten daha kolaylaşıyor
Bence çok erken kaldırmak 7 gibi felan gereksiz yani uyuyup uykusunu alması lazım zaten 5.5 6 aylık bebeklerin gece uykusu 10 12 saat boşuna hiç ağlatma bebeğini yorumda da bahsettiğim gibi bebeğinin çok yorulmadan ne kadar uyanık kalabildiğine bak sonra ona uyunca kendi saati oluşur inşallah
İnşallah düzelir
Hakkımız ödenmez gerçekten
Bende o rutine geçmek istiyorum 9-7 uyusun artık
Merak etme bi anda düzelecek sen bile şaşıracaksın aç kalmıyo dimi bebeğin
Muhtemelen dişten kaynaklı şimdi birde agliyarak bağırarak uyumalar eklendi
Evet bu konuda hemfikirim bu yüzden tavsiye ihtiyacı duydum. Denedim 8de uyutmayı ama yok yarım saat sürmüyor uykusu. Diş problemi yaşıyoruz maalesef ilerledikçe huysuzluk artıyor
Yeşil soğan denemedim onuda deniyim teşekkür ederim