Uyku egitimi

Merhaba sevgili anneler 13 aylik kizim var bu zamana kadar hiç uyku eğitimi vermedim çevremdeki büyüklerim uyku eğitimin gereksiz olduğunu işte bizleri büyuturken hiç öyle şeyler yapmadıklarını söylüyorlar vakti zamanı gelince kendisi alışır birak diyorlar . Ben kizimi ayaklarımda sağlayarak hala uykuya yatıyorum uyumadan yarim saat öncede beslenmesini kesiyorum fakat geceleri çok sık kalıyor emmek için acaba bunun sebebi ayaklarımda saglayarak uyuduğu için olabilirmiş uyku egitimi eya desteksiz uykuya alistirmalimiyim

Bizde 13 aylığız ve sadece emerek uyuyoruz sürekli uyanıyor geceleri ayakta sallamaktan oldugunu sanmiyorum. Bu sıra hastalandı onunda etkisi var ama çok ağlıyor hiç sakinlemiyor durmuyor hırçın büyüdükce düzelir sanarken daha zorlandık. Umarim sadece hastaliktandir atak falan degildir

Valla benimki de 14 aylık olacak bi bakıyorsun sabaha kadar 1 kere uyanmış bı bakıyorsun saat başı gece boyunca uyanıyor bende sallayarak uyutuyorum bu işi anlamadım emzirme yok gece beslenmesi yok bizde de

İlk olarak geçmiş olsun dilerim ihsallah biran önce iyileşir yani tabi hastalığında etkisi olabilir burunları felan tıkandığı içinde rahat uyuyamıyor vallah çocuklar hasta olması daha da zorlanıyoruz tam kendilerini ifade edemediklerini anlamıyoruz

Kesinlikle benim kızım da öyle bazi geceler çok güzel deliksiz uyurken bazı geceler 5 6 kez kalkıyorum tam diyorum bu akşam kesintisiz uyuduk alıscak herhalde artık ama yok diger akşam fazlasıyla bozuyor ben istiyorum artık gece beslenmesini kesmeyi ama kıyamıyorum biraz kilomuz geriden geldiği için 13 aylığız ama 8 kilodayiz daha

Bende çözemedim ve qrtik ne yapacağımı şaşırdım ben hala gece beslenmesine devam ediyorum kesmek istiyorum ama yok yani emzirmeden bazen uykuya dalıyor ama yarim saat sonra yine uyaniyor

13 aylik olduk . Bizim uykular cok karışık. Kucukken kendi kendine uyuyordu şimdi guc bela . Diş çıkartma dönemi olduğu içi. Uyuku eğitimi ne kadar fayda verir bilemiyorum.

Ayaginda salladigin icin degil emdigi icin cok sık uyaniyo bi nevi emzik olarak kullaniyo seni buda aliskanlik oluyo. Emen cocuklarin %90 gece bunu yapiyo.uyku egitimi vermen için gece emmeyi kesmesi lazim oda anca memeyi biraknca olur canim

13 ayligiz bizde gece beslenmesini kesdik diş donemlerinde bazen mama istiyo gece ve yine diş doneminde gece uyanmalari oluyo uyandigi zaman sallamiyorum kendi uyuyo geri gece sallanmasini bebekken birakdik

İşte oda destekli uyutmaya giriyor ya ondan uyandığında tekrar göğüs arıyordur doktorunla konuş genede canım

Şuan anladığım diş zorluyor bizim de

İşte ayarı yokki ama belli süreden sonra kesilmesi gerek diyor Doktorlar canım yinede sen bilirsin

Kendi isteğiyle birakmasi ne güzel olmuş keski benim kızımda bıraksa ama yok yani benim kızım hem formül mama alıyor hem emziriyorum gündüzleri çok mecbura almadıkça emzirmiyorun o yüzden geceleri uyandıktan emziyorun formül mama yapmıyorum emzirmeyide nasıl azalticam bilmiyorum emme süresini kısaltmayi denedim ama 30 dk maksimum 1 saat sonra yine uyaniyor

Bu dişleri tam çıkana kadar herhalde güzel deliksiz uyuduklarini goremicez

Doktoruyla görüştüm baştan tekrar uykuya geçirmeye calis uyumuyorsa beslenmesini yap dedi zamanla alıscak deliksiz uykuya dedi ama buda bana pek doğru gelmedi çünkü okuduğun ve gördüğün duyduğum kadarıyla gece beslenmesi dis gelişime zararı varmış belli bir yaştan sonra

Ben saat 10 11 arasi sallayarak uyiuya yatiriyorm bi yere gittigimizde bile uyku saati gekmeden kalkiyorum diyolar ee nolcak sanki diyilar diyorm oyle olmuyo iste uyku duzeni nyse o uyku saatini bozamam diyorum

Galiba canım bizimkinin 1 tane dişi 1 ayda zor cikyor ..gece beslenmesi de yapıyorum o yuzden cok zor valla. .

12 ay 20 günlük bizimkide 8.5 kilo geçen aydan beri aynı kiloda iştahı yok denecek kadar az ne yerse yesin kaşığın ucuyla anca diş çıkarmaya 1 ay önce başladı üstteki 4 ü 1 er hafta arayla çıkardı şimdide alt iki patladı cikiyo o yüzden gecelerimiz çok değişken hele geçen ağzında yara çıktı sabaha kadar 30 45 dj arssi uyandı durdu normalde uykuya 9 30 gibi yatırıyorum ama yarım saat uyumadnn kalkıp 1 e kadar bekliyo gecede 2 aktif 3 pasif emmeyle sabahı ediyoruz bende düşünüyorum uyku eğitimi ama onun için düzen lazımmış bende iki tane daha var okula gidiyorlar onlarin ödevi Duru susu vs derken çocuğa çok düzen olusturamam hergun aynı saatlerde aynı ritimleri uygulayabileceği mi sanmıyorum galiba 2 yaşına kadar böyle gider sonrası Allah kerim​:sweat_smile:

Benim kizimin da üste 4 altta 3 dışı var alttan şimdi bir tane daha patlamış bazen onunda huzursuzluğu oluyor ek gida desen vallah 1 cay kaşığı yese sevinir durumdayım asiri red ediyor bizim öyle bi uyku yok çünkü sabahları düzensiz uyaniyor genelde 3.30 4 saat ara ile uyuyor bazen gece 11 uyurken bazen de 9.30 ta gece uykusuna bende ailemle beraber yaşadığım içi annemle beraber büyütüyorum kizimi ben neyi yapmak istesem annem izin vermiyor işte bu yanlış öyle çocuk bakılmaz gibisinden veya tam tersi oluyor derken bi düzen kuramıyorum ihsallah bizde rahatladigimiz günleri deliksiz uyuduğu günleri görürüz

görürüz çoğu zaman aciktigi için uyaniyolar gece beslemesini kessek bu kadar sık uyanmazlar bence benim ortanca uykuyu çok severdi emzirmek için zorla uyandirirdim 2 aylıkken gece uyanmayı bırakmıştı ben kaldırıp uykuda emzirirdim buda sağolsun uyutmuyor :joy: şimdi uyutuyorum yarım saat sürecek mi bakalım saat 21 12​:joy: