Benimkode ayni benimde 5 agustos dogumlu aynk sekildeyiz gece uykusu hic yok son bir haftadir @Karan mahvoldum bende sacimi toplamaya vaktim yok iki cocugum var biri okula gidiyor onu hazirliyorum sabahlari ah birde yetememe duygusu coktum resmen
Suttede ayniyiz elleri icinde buradaki arkadslr kundak yapi. Yazmislardi ise yariyor diye
Yarım kundak yapıyorum artık. Sağım hiç yap adım açıkçası hangi düzende yapılacağını da pek bilmiyorum. Uyku rutini in dediğinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim
Ben de aynı şekilde 2. Bebeğim ve büyük oğlum okula gidiyor lgs senesi bir de Allah yardımcımız olsun
Son uykusunu 7 8 gibi yapıyor eğer yatmazsa 10 veya 11 gibi uyanıp yarım saat uyuyup uyanıyor
Aynı sorun vardı ben en son uykusunu max 5:30da yaptırıyorum yarım saat 45 dk uyuyor sonra 8-8:30a kadar oyalayıp yoruyorum en kötü 9da uyuyor ve uyanmıyor öyle denesez
Öyle olunca mesela diyelim 9 da uyudu gece uykusu yarım saat sürüp sürmüyor tekrar uyanıyor gece 3 4 e kadar uyumuyoruz
Nasil uyutuyorsunuz, surekli memede mi uyuyor?
Memede bazen çok yorulursa uyuyor normalde ayağımda zorla uyutuyorum
Uykusu şu şekilde tam olarak sabah 9 veya 10 uyanış birinci uykusu 12 1 veya 2 gibi en çok bı buçuk en az yarım saat uyuyor Sonra uyanıyor tabi yarım uyuyor ikinci uyku 4 gibi veya 5 yine uyuyor yine aynı ya yarım ya bı saat üçüncü uykusu 7 veya 8 gibi eğer bu uykuyu uyumazsa 10 gibi uyuyor sonra yarım saat sürmeden uyanıyor saat gece dörde kadar uyanık kalıyoruz tabi dörtte yatsa bile tekrar hemen uyanıyor bu sefer de meme mesaisi başlıyor iki memede sürekli değişikli uyuyor eğer 7 veya 8 gibi uyursa da saat 1 e kadar mesaimiz var o zaman uyudugunda bile yarım saat sürmeden memede uyumak istiyor
Ve saat şu an 1 40 ben saat 12 den beri uyutmaya çalışıyorum
Size begendigim bi kitaptan ilgili bolumleri attim, belki yardimci olur
Aynı benim oğlumda öyleydi bu durum 1 buçuk yaşına kadar sürdu gece sabaha kadar yalancı emzik gibi beni emiyordu karnını doyuruyordum hatta uyumadan önce zorla yediriyordumki gece uyanmasın diye yok yine aynı memeden kesince düzeldi uykulari
Bizimde öyle olacak galiba ne zaman memeden kestiniz
1 buçuk yaşinda artık uykusuzluktan bayilmiştim günduz yeter dedim kestim sütten
Bebeğim şuan 2 aylık ve geceleri hiç uyumuyor bazen 5 kadar oturduğumuz bile oluyor sallıyorum gazını çıkarıyorum altını değiştiriyorum karnını doyuruyorum ama yinede ne yaparsam yapim uyumuyor ne yapa bilirim tecrübeli annelerden yardım istiyorum
Canım beşikte değil de bir çarşafın içinde sallasan uyusa sonra beşiğe katsan Ama derin bir şekilde uyusun yani böyle bir saat falan sallayın sonra beşiğe katın uyur Bizim de öyleydi çarşafta sallıyorduk uyuyordu İşte bizim bebeğin de gündüz asla ama asla uykuları yok çok şükür gece uyuyor
Merhaba, rutinler oluşturmanizi ve yatağında uykuya dalmayı tesvik etmenizi öneririm. Bizde banyo, kremlenme, beslenme ve uyku vakti seklinde ilerliyor. Her gun ayni saatlerde uygulamaya dikkat ediyorum. Bazen kucağımda uyuya kaliyor, bazen mayisiyor ama uykuya gecemiyor yatagina bırakıyorum kendi kendine uyuyor. Uykuya dalamazsa aglamasina musade etmiyorum hemen aliyorum. Sarki soyleyip yada şşı sesiyle burnunu alnını severek uyutuyorum. Emzirme asamasina geçerken cok hafif ışık oluyor odada, evde tum isiklar kapaniyor. Uyumasa bile asla odasindan cikarmiyorum. Gece oldugunu bilsin diye uyuduktan sonra isigida kapatip gece beslemelerinde açmıyorum. Altini degisirken sadece gece lambasi açıp, işimiz bitince kapatıyorum. Gunduz uykularinda evde ses yapip, perdeyi iceriye hafif isik verecek sekilde kapatiyorum.
Çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim deniycem inşallah olur
Bende kessem diye düşünüyorum 9 aylık daha kıyamıyorum da memeden keserken ne veririm diye düşünüyorum