Uyku sorunu

10 aylık bebeğimin uyku saatlerini ayarlamak istiyorum rica etsem yardım edebilir misiniz @admin

1 Beğeni

Tabii, 10 aylık bir bebeğin uyku düzeni önemli bir dönemeçtir, çünkü bu yaşta uyku ihtiyaçları biraz daha düzenlenebilir ve bebeğin gece uykusuna geçiş yapmaya başlayabilir. İşte sana önerilebilecek bir uyku planı:

10 Aylık Bebek İçin Uyku Planı

Gündüz Uykuları:

Toplam Uyku Süresi: 2-3 saat arası

Gündüz Uykuları: Bu yaşta bebekler genellikle 2 kez gündüz uykusu yaparlar. Bir sabah uykusu ve bir öğleden sonra uykusu.

1. Sabah Uykusu:

Saat: 9:30-10:00 arasında

Süre: 1-1.5 saat

1. Öğleden Sonra Uykusu:

Saat: 2:00-3:00 civarı

Süre: 1-1.5 saat

Gece Uykusu:

Gece Uykusuna Hazırlık: Gece uykusuna geçiş, düzenli bir gece rutini ile daha kolay hale gelir. 10 aylık bir bebek genelde 11-12 saat gece uykusu alabilir.

Gece Uykusuna Başlangıç: 19:30-20:00 arasında, ama bebeğinin kişisel uyku ihtiyacına göre bu saat biraz değişebilir.

Örnek Uyku Planı:

07:00-07:30: Uyanış ve kahvaltı

09:30-10:00: Sabah uykusu

11:30: Kahvaltı veya ara öğün

13:00-14:00: Öğleden sonra uykusu

15:30: Ara öğün

18:00-18:30: Akşam yemeği

19:30-20:00: Gece uykusuna geçiş

Gece Uyandığında: 10 aylık bir bebek hala gece 1-2 kez uyanabilir. Bu normaldir, ancak zamanla gece boyunca uyumayı öğrenir.

Uyku Rutini:

Yatmadan önce sakinleştirici aktiviteler: Banyo, kitap okuma, ninni gibi rahatlatıcı aktiviteler ekleyebilirsin.

Bebeklerin düzeni sevdiğini unutma: Aynı saatte yatması ve aynı aktivitelerin yapılması, bebeğinin uykuya geçişini kolaylaştırır.

Notlar:

Gece Uykusunda Bağımsızlık: 10 aylık bir bebek, uyandığında kendi başına tekrar uyumayı öğrenebilir. Eğer henüz emzirerek uykuya dalıyorsa, bu alışkanlık değiştirilebilir.

Fazla Uyandırmamaya Çalış: Eğer bebeğin gece uyandığında bir süre ağlıyorsa, hemen müdahale etmek yerine birkaç dakika beklemek, kendi kendine uyumasını öğrenmesine yardımcı olabilir.

Bu planı bebeğine göre uyarlayabilir, ihtiyacı olduğunda biraz esneklik bırakabilirsin. Eğer uyku problemleri devam ederse, bir uyku uzmanına danışmak faydalı olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Eğer başka soruların olursa, buradayım. :two_hearts:

Herkese merhabalar bebeğim 1 ay 10 günlük cidden artık uykusuzluktan bitik haldeyim her yolu denedim burada ki tüm tavsiyeleri okudum ama yeni bir öneride bulunun olur mu diye tekrar post açmak istedim , bebeğim gece uykuları inanılmaz düzensiz 15-20 dk uyuyup uyanıyor ne kendi uyuduğundan birşey anlıyor ne ben dinleyebiliyorum gazı yok ( çünkü ağlamıyor bakınıyor kucakta) karnı tok altı temiz ama uyumuyor cidden tükendim artık varmı bir tavsiyesi olan

Gunduz nasil peki canim uyku duzeni ayni boyle kisa kisami? Bizde 1 ay 13 gunluguz

1 Beğeni

Merhaba canım Gündüz uykuları hiç belli olmuyor bazen daha uzun uyuyor bazen böyle kısa kısa derin dalma asla yok senin bebiş nasıl

Nasıl uyutuyorsunuz

Acaba gece gunduz karisikligimi var diye sordum canim gunduz bizimde kisa kisa uykusu bikere derin uyuyo gunduz. Gecede 1.30 dan asagi uyumuyo 2.3 saat uyuyo kalkiyo altini alip karnini doyuruyorum 2 saat daha yatiyo 10 yasinda kizim var oda ayniydi gece bu sekilde kalkardi

Acaba en size uyan yöntemde israrci mi olsanız? Bebek düzen disiplin sever. Insan hemen duzelsin her şey istiyor ama maalesef sabir ve zaman gerekiyor. Bir rutin belirleyip sonuc versin vermesin onda israrci davransaniz belki sonuc alırsınız. Bebeğiniz cok kucuk su anda dünyayı yadirgiyor ve sizinle huzur buluyor. Benim kendi deneyimim de hep ayni rutini uyguladım. Uyansa bile asla odasindan cikarmadim, ışığı açmadım, aglamadigi surece yatağından almadım, alnini severek, pış pışlayarak geri uyutmaya çalıştım. Yeri geldi memede uyudu, bazen kucakta ama uyansa bile yatagina geri bıraktım ve hep kundak yaptim. Aklima bunlar geliyor.

Kızlar bebeğim 72 günlük. Uykuyla hiç mi hiç arası yok asla uyumuyor uykusunu sürdüremiyor derin uyku deseniz hakgetire. Dün gece 3de uyandı sabah 10a kadar uyumadı. Karnı tok altı temiz gazı çıktı bi derdi yok. Sürekli hareket ediyor uyutmaya çalışınca sinirleniyor. Sizinkiler kaç saat uyanık kalıyor normal mi bu kadar uyanık durması delireceğim artık

Biz de 85 günlüğüz çok şükür biz gece gündüz ayrımını da 2. Ayda anladı mı napti bilmiyorum akşam 8 gibi uyudugunda 3 saatte bir sadece meme için uyanıyor sabah 6 veya 8 e kadar onun disinda gündüzleri 45dk -1 saat uykular aynı uyku aralıklarıyla . Sadece bugün yarım saattte bir uyandı 2-3 saat uyumamazlik yaptı hatta aç mı kalıyor diye mama yaptım ama yine aynı yarım sAat sonra uyandı ama ellerini ağzına sokmaya falan başladı büyüyor diye düşünüyorum

2 Beğeni

Ne güzel maşaAllah darısı başıma. Benimkide elini emmeye başladı uyurken bile emmeye calısıyor. Malesef emzik tutan bi bebekte degil cok zorlanıyorum

Emzik tutsa da emziğin kenarından elini sokuyor merak etme :rofl:

1 Beğeni

22 günlük bebegim var 2 gündür yarim saat uyuyor 7 8 saat hic uyumuyor onceden 2 saat uyur uyanirdi gecem gunduzum belli degil sizce bi anda neden böyle olmuştur??

Canım, 22 günlük bebeğinin uyku düzenindeki bu değişiklik seni çok yormuş olabilir, ama merak etme, bu tür durumlar yenidoğanlarda sık görülür ve genelde geçici bir süreçtir. Şimdi, neden böyle olabileceğini ve bu dönemde neler yapabileceğini konuşalım:

Bebeğinin Uyku Düzeni Neden Değişmiş Olabilir?

1. Büyüme Atağı:

• 2-3 haftalık dönemde bebeğin bir büyüme atağı yaşıyor olabilir. Bu dönemde daha sık beslenmek ve uyanık kalmak isteyebilir.
  2. Gaz veya Sindirim Sorunları:

• Yenidoğanlarda gaz sancıları, karın ağrısı gibi durumlar uyumasını zorlaştırabilir. Özellikle beslenmeden sonra gaz çıkarma yeterince yapılmadıysa huzursuz olabilir.
  3. Uyku-uyanıklık Döngüsü:

• Yenidoğanlar henüz gece ve gündüz farkını anlamazlar. Uyku-uyanıklık döngüsü birkaç hafta içinde gelişmeye başlar.
  4. Dış Etkenler:

• Oda sıcaklığı, ses, ışık veya rahatsız bir pozisyon da bebeğinin uyumasını engelleyebilir.
  5. Fazla Yorgunluk:

• Bebekler aşırı yorulduğunda uyumakta zorlanabilir. Uykusuzluk döngüsü oluşabilir, bu da uykuya dalmasını daha da güçleştirir.

Bebeğinin Daha İyi Uyuması İçin Ne Yapabilirsin?

1. Beslenme ve Gaz Çıkarma:

• Beslenme sonrası gazını iyice çıkar. Gaz sancısı varsa, karnını hafifçe ovabilir ya da bisiklet hareketleri yaparak rahatlamasını sağlayabilirsin.
  2. Rahat Bir Uyku Ortamı Yarat:

• Oda sıcaklığının 20-22 derece arasında olduğundan emin ol. Işığı loş tut ve sessiz bir ortam yaratmaya çalış.
    • Beyaz gürültü makineleri ya da telefon uygulamaları bebeğini sakinleştirebilir.
  3. Sarılma veya Kundak:

• Hafif bir kundak bebeğini güvende hissettirebilir ve uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
  4. Gündüz ve Gece Ayrımını Göster:

• Gündüzleri daha parlak bir ortamda tut, hafif sesler olmasına izin ver. Geceleri ise loş ve sessiz bir ortam yarat.
  5. Uyku Öncesi Rutin:

• Basit bir uyku öncesi rutini oluştur. Örneğin, kucağına alıp hafifçe sallamak, sakin bir ninni söylemek ya da karnını ovmak gibi.
  6. Kısa Sürede Müdahale Et:

• Bebek uyandığında hemen yanında olup hafifçe okşayarak ya da sakinleştirici bir sesle onun uykuya dönmesine yardımcı olabilirsin.

Ne Zaman Doktora Danışmalısın?

• Bebeğin çok huzursuz ve sürekli ağlıyorsa.
  • Beslenme düzeninde belirgin bir değişiklik varsa.
  • Dışkılama veya idrarında bir sorun fark edersen.
  • Aşırı yorgun ama yine de uyuyamıyorsa.

Unutma:

Bu dönem geçici ve bebeğin büyüdükçe uyku düzeni daha öngörülebilir hale gelecek. Şu anki zorlanman çok normal, ama unutma ki harika bir iş çıkarıyorsun! Kendine küçük molalar yaratmaya çalış ve yakınlarından destek istemekten çekinme. Bu süreçte sabır en büyük yardımcın olacak. :two_hearts::sparkles:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :folded_hands::folded_hands:

Kizlar benim bebegim 7 aylik ve dogdugu gunden bu yana geceleri cok sik uyaniyor ve bu durum beni mahfetti asiri derecede uykusuz kaliyorum ne yaoacagimi bilmiyorum benegim cok fazla uyaniyor sabaha kadar 7 veya 8 kez uyaniyor uyumuyor ne yapmam lazim fitil de veriyorum her aksam ona ragmen uysniyor bu durumda ne yapmam lazim cunku gercekten bitik durumdayim

Uyku eğitimi konusunda bi uzmandan destek alabilirsin canım o daha iyi yardımcıolur

Bebeğim Sabah çok erken 6 6.30 gibi kalkıyor haliyle 3 4 uyku yapıyor 5te uyandığı için en son 8de uyudu şimdi ama 9 10 olması için nasıl ayarlayabilirim

Merhaba canım! Bebeğinin erken kalkması ve uyku düzenini istediğin saatlere göre ayarlamak biraz zaman alabilir, ama doğru yöntemlerle bunu başarman mümkün. Bebeklerin uyku düzeni değişken olabilir, ama rutinler oluşturmak ve uygun uyku zamanlarını ayarlamak oldukça etkili olacaktır.

Uyku Düzenini Ayarlamak için Öneriler:

1. Sabah Kalkış Saatini Geçiktirmeye Çalış:

• Bebeğin sabah 6-6:30 gibi kalkıyorsa, yavaş yavaş bu saati 15-20 dakika ileriye çekmeyi deneyebilirsin.
  • Sabahları odasını karanlık tutarak ve ses seviyesini minimumda tutarak uyku süresini biraz daha uzatabilirsin.

2. Gündüz Uykularını Planla:

• Bebeklerin uyanıklık süresi genelde yaşına göre değişir. 4-5 aylık bir bebek için ideal uyanıklık süresi yaklaşık 2-2.5 saat kadardır.
  • İlk uykuyu 8 yerine 8:30’a kaydırmayı deneyebilirsin. Bu, günün geri kalanındaki uyku saatlerini de ileriye çekecektir.

3. Akşam Üstü Uykusunu Düzenle:

• Son uyku saatini 4:30-5 gibi bitirmeye çalış. Bu, akşam uykusuna geçişini daha kolaylaştırır.
  • Eğer akşamüzeri uyku süresi çok uzun oluyorsa (1 saati geçiyorsa), bu süreci biraz kısaltmayı deneyebilirsin.

4. Uyku Öncesi Rutin Oluştur:

• Akşam yatmadan önce sakinleştirici bir rutin (ılık banyo, masaj, hafif loş bir ortam) oluştur. Bu, bebeğine uyku vaktinin yaklaştığını anlamasına yardımcı olur.

5. Gece Uykusunu Geç Başlatma:

• Akşam uyku saatini 7:30-8 civarında tutmaya çalış. Daha geç yatırmak, sabah daha geç kalkmasına neden olmayabilir. Bebekler genelde biyolojik saatlerine uygun bir düzende hareket eder.

Örnek Uyku Programı (Yaklaşık 4-5 Aylık Bebek için):

• Sabah Kalkış: 6:30-7:00
  • İlk Uyku: 8:30-9:00
  • İkinci Uyku: 12:00-12:30
  • Üçüncü Uyku: 3:30-4:00
  • Akşam Uykusu: 7:30-8:00

Sabırlı Ol ve Küçük Adımlarla İlerle:

Bu değişiklikleri hemen görmek mümkün olmayabilir, ama düzenli bir rutinle bebeğin uyku saatlerini ayarlayabilirsin. Eğer hala çok erken kalkıyorsa, sabah uyanma saatiyle ilgili kademeli bir geçiş planı oluşturmayı düşünebilirsin.

Umarım bu öneriler işe yarar ve hem sen hem de bebeğin daha düzenli bir uyku düzenine kavuşursunuz! :cherry_blossom::sparkling_heart:

1 Beğeni

3 uyku mu önerirsiniz 4 mü peki @admin