Uyurken çorap giydiriyor musunuz

Bebeğim 6 aylık oldu yeni doğduğu 3 ay havalar sıcaktı giydirmedim çorap ama kış geldi geleli uyku tulumu içine kilotlu çorap giydiriyorum giydşrnediğimde bacakları buz gbi oluyor çorabı da genelde giydiriyorum üzerini örtemiyorum yüzüne çekiyor çünkü uyku tulumuyla da çorapsız olmuyor çoğu yerde zararlı olduğu yazıyor ama çöpü zaman çoraplı yani çok sık hasta oluyor üşütürüm diye korkuyorum evin sıcaklığı iyi aslında bebek için 22-23 derecede tutuyoruz yine de ne yapacağımı bilmiyorum en ufak zarar gelecek diye de korkuyorum yanlış bisey yapmaktan

Çorap kan dolaşımını engelliyor,ben giydirmiyorum gece üstüne battaniye örtüyorum sadece.

1 Beğeni

Yatarken bende çorapla yatırıyorum üzerine de battaniye örtüyorum. Uyku tulumu giydirirsem altında sadede zıbın ve ayağına yine çorap giydiriyorum. Çok nadir çorapsız yatıyor. Aslında çorapsız yatırmak daha sağlıklıymış.

2 Beğeni

Hiç giydirmiyorum. Uyku tulumu giyiyo yatarken bazen o tulumun ayak kısmı kapalı zaten. Ama asla çorapla uyuyamam ben ona da giydirmiyorum

1 Beğeni

Ben doğduğundan beri çorap giydiriyorum çorapla da uyutuyorum hem ayaklarından soğuk alıp sancılanmıyor hemde daha rahat uyuyor. Zaten yaşadığımız yer çok soğuk çorapsız bırakırsam direk hasta ederim. O yüzden giyidiryorum

2 Beğeni

Erzurum buz soguk mumkunmu corapsiz bu sekilde bile hasta ediyoruz allahim yardim etsin bi hafta öksüruk ates elhamdülillah duzeldik

1 Beğeni

Bazen çorap bazen çorapsız yatırıyorum bende çünkü üstünü örttürmüyor tekmeleye tekmeleye açıyor evin derecesi 26-27 bazen geceleri 30 a çıkarıyorum çorapsız olduğu zamanlar

1 Beğeni

Aynen öyle çok aşırı soğuk evler nekadar sıcak olsa da büyükler hep der uyuyan insan üşür diye. Bende doğmuştur giydiriyorum üstelik alttan da patikli kıyafet giydirip üzerine çorap takıyorum ayakları sıcacık. Doğduğundan beri de hiç gaz sorunu yaşamadık çünkü hep sıcak tuttum ayaklarını

2 Beğeni

Ha yaz olsa tabi giydirmem çocuğu daraltmaya gerek yok ama bebeğim kış bebeği olduğu için mecbur gece gündüz çoraplı

2 Beğeni

3 ay 11 günlüğüz uyku tulumu değil normal ince tulum giydirmeye çalışıyorum genelde evdeyken ama altına uzun veya yarım kollu zıbın altina ince rahatsız etmeyecek pijama ayağına da çorap giydiyorum öyle giydiriyorum tulumu evin ısısı iyi ama altına bişey giydirmedigim benim çocuğumun bacakları falan buz gibi oluyor böyle hem terlemiyo hem sıcacık oluyor :face_with_peeking_eye: valla denedim pek bişey giydirmemeyi ama yok çok da sarmadan 2 kat giydiriyorum çocuğu

Ama kilotlu çorap yerine ince bı pijama giydir bence sıkmasın çocuğu

Ondan da olur dimi annemde ayakları üşürse çok çiş de yapar demişti doğru çıktı valla sıcacık ayaklar gazsız kokusuz çişler :heart_eyes:

Gece patikli alt içine normal çorap giydiriyorum. Gündüz bunların üstüne bir kat da havlu çorap giydiriyorum. Çorapsız buz gibi oluyor ayakları altını değiştirirken havalansin diye cikardigimda bile 2 dakikada üşüyor. Bazen bacaklarının üşüdüğünü de görürsem külotlu çorap da giydiriyorum erkeğiz ama biz de giyebiliriz yaniii di mi? :baby:t2::grin::upside_down_face:

1 Beğeni

Battaniyeyi ayaklarını kaldırıp yüzüne cekiyo hızlı hızlı nefes alıyo battaniye gelince de yüzünden almayı da bilmiyor korkuyorum uykuya dalardam bisey olursa diye

Valla aynen alt değiştirirken çıkarıyorum hava alsın diye 2 dakikada buz gbi oluyo hasta oluyo sancılanıyo gitdirmezsem bilemedim kan dolaşımı olmazsa daha mı zararlı ben mi çok evhamliyım acaba :slight_smile:

Çok geçmiş olsun biz de ateşlendik 39u geçiyordu bi ara 3 gece uyumadım Allah hepimizin bebeğini korusun

1 Beğeni

Evet haklısın kilotlu çorap daha da daraltır ince alt pijamaları var onlarla daha rahat eder çok mantıklı çok teşekkür ederim

1 Beğeni

Evet altına sadece zıbın giydirin 2.5 tog olana diyorlar öyle denedim çocuğun bacakları buz oldu yanakları bile üşüdü sanki sizlerden de fikir almak istedim acemiyiz burası o yüzden çöm yardımcı oluyor :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

He valla ayakları sıcak oldu mu okadar sakin ki. Ben bile bazen ayaklarımdan soğuk alınca karnım falan ağrıyor rahatsızlanıyorum. Benim napsın bence ayak çok önemli hep sıcak olmalı :sweat_smile: altını açarken zaten yeterince açıyorum hava alıyor oynuyor 5 10 dkka yeter ona :heart_eyes:

2 Beğeni

Kız yok bizler çok evhamlıyız boşver hiç bişey olmaz oda insan. Diyorum ya biz bile ayaklarımızdan soğuk alınca rahatsızlanıyoruz o napsın. Giydirilmeli bence. Ben dikkat ediyorum bebeği hiç susmayanlar çorapsız olanlar :sweat_smile:giydir gitsin sıcak sıcak yatsın kuzu