Bebeğim 4 aylik bir yakınımızda uyuz hastalığı var mis bize söylemedi ve bizde uyuza yakalandık bebeğim de ne yapa biliriz bunun için yardım edin
Acilen doktora gidin kullandığınız her bir eşyayı kullanmadiginiz her bı Zamanda siyah çöp poşeti olur siyah düz poşet olur koyun ağzını dışarı görmeyecek şekilde sıkıca kapatın doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanin bebeğiniz kıyafetlerini varsa çamaşır makinesinde “hijyen” ayarı ona verin yoksa da 90 dercede yıkayın makineye atmadan her bı kıyafetinizin üstüne kaynamış su dökün bı 10 dk.bekletip çamaşırlarınızı makineye atın anca böyle kurtulursunuz çabuk olun uyuz buyuyp cogalmadan ![]()
Ayrıca kapilar kapı kolu elinizin değdiği her bı yeri çamaşır suyuyla silin bi haftada iyileşirsiniz dediğimi uygularsanız gecikirseniz çok zor olur Allah yardım etsin inşallah
Belirtileri neydi acaba benin oglumunda kırmızı lekeler başladı bir haftadır kayboluyor geri çıkıyor
Benim de oglumm uyuz oldu her bünye ve vuct farklı tepki verıyor ve farklı zamnada gecıyor malesef. 4 5 ay cektik bu iyisi akrabamız 1 sene cekti hala bazen kabarcıklar cıkıyormuş.
Kimseyle gorusmeyin. Cunku sizden birine bulaştıgında siz temizlensenizde o kişiden geri size geliyor ve bazı kişilerde asla kabarcık kaşıntı olmuyor taşıycı oluyorlar.
Kıyafetlerinizi em 60 da yıkayın cocuk dahil ve ütüleyin koltuk halı dahil ütüleyin hergün süpürün yastıkları dahil yıkayın ayakkabılar da dahil. Eger cok dikkatli olmazsanız inanın kurtulamazsınız
En onemlisinin sirke oldugunu düşünüyorum her çamaşır yıkamama ekliyorum bizde bitti mesala ama hala ekliyorum ve ütü yapıyorum
Uyuzda benekler kaybolmuyor gider artıyor ve kaşınıyor
Çok haklısınız sirke ve ütü de çok önemli yazmayı unuttum bende çok zor ya
Benim abim olmuşdu ne yaptıysak geçmedi evi kırkladık doktora gitti taşıyıcıydı bize bulaştırmadı ama kendi 1 seneye yakın kaşındı durdu. En sonunda doktoru bir eczayıcı tarif etti o karışım yapıp verdi ona onunla geçti. Ama abim taşıyıcı olduğu için larvalar yuva yaptığı için çok uzun sürdü. Normalde doktorun verdiği krem ve ciddi temizlikle geçiyor bildiğim kadarıyla
Ay bizimkilerde çok çekti. Annem abim yengem kız kardeşim eniştem yegenlerim . Allah’tan ben uzaktaydim bize geçmedi. Kız kardeşim üstelik bir aylık bebeğiyle oldu. Büyüklere kokulu bı ilaç veriyoar onu sürüp bir gün bekleyip yikaniyorlar sanırım öyle bişey. O ilaç iyi geliyor onla kurtuldular. Bebek için o ilacı vermiyorlar. Bebeğe de eczacı çok hafif kükürtlü bir karisim hazırladı onla geçti ama baya iki ay falan sürdü geçmesi.
Wilkinson pomat ilacin ismi o çok etkili geçiriyor hemen dediler. Onu sürünce de baya pis kokuyormus bütün çamaşırları çarşafları falan attılar.
Bende yaşıyorum bu uyuzu yoruldum artık piskolojikmen bana da annemgil den geçti lohusayken annemgil de kaldım camasirlarimiz hep aynı yerde yıkandı bir ay boyunca hamileyken de uyuzdum iki senedir çekiyorum kıyafetleri doksan derece de yıkıyorum losyon kullanıyorum yine geçmiyor ne yapmam lazim
Losyon hariç karışım var veriyorlar onlarda güzel sirkeyle hem yıkanın hemde yıkayın kıyafetlerinizi ütüleyin kıyafetlerinizi ayrı ayrı atın eşiniz sizin bebeğinizin düzenli kullanın ilacınızı her taraf domestos ile silin sirkede ekleyin temizlik yapacağıniz suya kıyafetlerinizi giymeden hemen önce ütüleyin öyle giyin ayrıca her bir eşyanızı siyah poşete koyup dışarı gormeyecek gibi sıkıca kapatıp bekletin kullanana kadar carsaglariniza kadar unutmayın uyuz en çok esyalarda olur eşyalar iyi steril olursa çabuk iyileşirsiniz çok zor valla Allah yardım etsin ![]()
![]()
Kullanmadığımız kiyaftlri hurca koydum ağzını kapattım ütü yapmak sarymi cnku utum yok sirke gerçekten işe yarıyor mu heryeri sirkeyle silsem yerleri fln elimizin değdiği her yeri silsem gecermi ben emzirme döneminde olduğum için ilaç kullanamıyorum nasıl bir karışım hazirliyoar kullandığınız ya da bildiğiniz en etkili Krem varmı
Canım hurç olmuyor bildiğim kadarıyla siyah poşet olması lazım çöp poşeti de olur siyahindan normal giyene kadar diğer kıyafetlerinizi de koysanız iyi olur sonuçta iyileşmek zorundasınız krem konusunda da cildiye doktoruna gidin o ona göre ilaç yazıyor bende emziriyodum benim için de eşim ve bebeğim için de ayrı ayrı yazdı ve çok şükür iyileştik hemen Vandaki cildiye doktor cok iyiydi onun sayesinde iyileştik tabi ilaç tek başına yetmez sirke çamaşır suyu kolonya bile olur ama sirkenin faydasını gördük yani kıyafetlerinizi heleki bebeğinizin kıyafetlerini varsa makinede “hijyen” ayarı ona verin yoksa da bebeğinizin en azından kıyafetlerini 90c° yıkayın sizinkiler o ayarda kuculebilir ondan şey yapabilirsiniz kıyafetinizi yikayacaginjz zaman böyle yeni kaynamış fokur fokur suyu üstüne dokun kıyafetinizin sirkede ekleyin 5 dk bekletip makinaya atin canım ütü konusunda da ütü cok iyi bilio musunuz ama yoksa yapicak bişi yok,bu süreçte de sabırlı olmanız lazım yok şunu yaptım işe yaramıyor napicam diyip vazgecmeyin çok zor süreç ama napalim bunlarla beraber ilaçlarınızı da düzgün bi şekilde doktorun tarif ettiği şekilde kullanin Allah’ın izniyle iyilesirsiniz. Ben bu söylediklerimi uyguladıktan 10 gün sonra eşim bebeğimle beraber iyileştim çok şükür sadece 10 gün unutmayın evde birbirinizden de kaparsinjz mesela siz iyileşmek üzereyken esinizde hala varsa yine iyileşmete zorlanırsınız
@Yaman Aramiza hos geldiniz
Geçmiş olsun.
Evi komple sirkeli suyla silcem eşyaları kiyaftlri çöp posetine koyup havasını cekcem bazanin altına atcam evi sirkeli su ve çamaşır suyuyla silcem herşeyi doksan derce de yikicam peki bunları yaptıktan sonra evi komple sildikten sonra tekrar tekrar evi alt ustmu etmem gerekiyor yoksa bunalri yaptıktan sonra detaylı artık rutin olarak kullandığımız elimizin değdiği yerleri sirkeli suyla silsem olurmu
Yani sürekli kendinizi zorlamayın yormadan elinizden geldiğince yapın bu uyuzdan kurtulmak için gerçekten ciddi temizlik lazım kendinizi yormadan yapın arada
Sadece elinizin değdiği yerleri temizleseniz yeterli
Anladım tessekur ederim ben her yeri temizledim dolap içlerini fln sirkeli suyla elma sirkesiyle beyaz şirketi karıştırdım heryeri yaptım penceler kapılar komple yaptım sadece günlük rutin olarak yerler ve kapı pencere vs silinecek anladığım kadarıyla tessekur ederim bilgi için
Rica ederim canım rutin olarak sadece dokunduğunuz yerleri temizlesen yeterli temizliguniz sifaniz olsun inşallah ![]()