Arkadaşlar yakın bir arkadaşımin böyle bir problem var ilk evliliği bu sebepten bitti ikinci evliliği şu an yine aynı sıkıntıyi yaşıyor bu durumu yaşayan çözümünü bilen var mı tedavisi var mıdır acaba?
Ben de ilk evlendiğimde aynı sorunu yaşıyordum kadın dogum dr bir doktora yönlendirmişti bu konuyla ilgilenen doktordu. Eşimle gittik, vajinanın genetik yapısını ilişki sırasında olacakları herşeyi maket görselle anlatıyor ve aparat verıyor(devamını ozelden anlatıyım) her neyse sorun çözüldü 2-3 ayda. 9 ay bekledık kendılıgınden duzelır dıye ama asla duzelmıyor tedavi şart. Kesinlikle doktor tedavisş öneririm
Axx axx ne cektim ben bundan inan doğum yapmşm hâlâ ilişki korkum var tabi ilk zamanlar çok daha kötüydüm ama doktora da gitmedim bunun için çok cekiniyordum zamnla az az düzeldi ama hamileyken asla alttan muayene olamıyordum her muayene çığlık çığlığa oluyordu normal doğum çok istiyordum ama bnm gibi biri için imkansız bir durum du Allah da bi sebep yarattı sezeryan doğum yaptım ama sezeryan sonrasında ki alttan muayene de çok zorladı beni düşündkçe kasılıyorum ilişki oluyor ama tam değil çok özür diliyorum bunun tedavisi var elbette ama ben utandığım için gitmedim açıkçası
Ben gittim tedaviye gayette isteyerek hatta normal dogum da yaptım ama ilişki sırasında hala ufak ufak kendimi strese sokuyorum rahatlayamıyorum ama asla ılk zamanlar kadar degıl. Doktora gıtmesem bunları asla asla yapamazdım kendımı bılıyorum.
Bence Türkiyedeki kadınların %70-80 inde bu sorun var ama gündemde olan konu değil. Yıllarca bastırılmış duygular ahlakın hep kadın uzerınden yapılması vs etkileyen sebeplerden.
Her ilişkiye gireceğim zaman benide stres basıyor ve her seferinde ilk gün gibi ağrım oluyor. Evlendiğimde 1 ay üstüne olmuştu vajinusmuyumdur diye düşünmemiştim.
Ama doğum yapalı 6 ay oldu kontrole gitmedim alttan muayene eder korkusuyla. Acaba bende de mi var ![]()
Valla rahat rahat alttan muayene olan kadınlara gıpta ile bakıyordum ama kaç defa doktordan azar işittim haklılardı onların da işi bu ama ben yapamıyordum çok çok afedersiniz ilişki tam değil yarım oluyorsa vajinismus ihtimali var siz normal doğum mu yaptnz
Ben 7-8-9-13-14-17-18 yaşlarında farklı kişiler tarafından tacize uğradım amca dediğim insanlardan çok kötü ydü beni öptü diye yanağımı ıslak bezle ağlaya ağlaya sildiğimi biliyorum 18 yaşımda aynı kişiden üç defa taciz edllince tecavüz den son anda kurtuldum dayanamadım anneme anlattım o gün yaptiği ilk şey bnm suratıma tükürdü dünyanın lafını bana etti beni suçladı sonra o şefszi gördüğü yerde ona hakaretler etti fln o zaman dan beri kargoculara bile kapıyı açamıyorum siz bırakın kapıya ben alırım diyorum psikolojik etkisi hâlâ var üstmde bundan kaynaklı da olablr
Yok çatı dar muhabbetinden dolayı sezaryan oldum ben. İlişkiye girmek benim için zulüm desem yeridir. Alttan muayene olmak istemiyorum deme hakkımız var ama
Sizinki tamamen bundan kaynaklı. Çok üzüldüm. Allah hepsinin belasını versin dünyada kadın olarak yaşamak dünyanın en zor şeyi . Bunun için psikolojik yardım almalısınız
Ha bide bunu da unutamıyorum hiçbir şey den anlamıyordum kadın erkek ilişki nedir asla bilmeyen ben 7 yaşında gel sana 50 kuruş para verecem dedi imam dı o pislk bnde çok mutlu olmştm çocuk aklı gittm peşinden camiiye götürdü beni. Önce ceşmeden su getir dedi köydeysk su götrdm sonra beni bi odaya aldı ben korktum gidecem dedim annem bana kızacak dedim dur bekle dedi ben seni götürcem dedi çok afedersiniz altımu soydu zorla koca adam ben küçücktm elimle kapatmaya calştm sadece ağlıyordum o kadar korktum ki bağırdım durdum o da çıkarmştı üstünü başınu şrfsz beni zapt edemeyince tamm çık dedi ama sakın kimseye söyleme bunları yoksa annen baban seni döver demişti çok korkuyordum titriyordym ilk defa bunu burda anlatıyorum hiç kimse bilmiyor bunu şu an aklıma geldi de o zamanlar kardeşm beş yaşındaydı bi gün babam hariç hepmz oturuyorduk orda kardeşim dedi anne bşey dicem bu imamın evine bnde yardım için odun taşıyordum da sürekli arkadan bnm popoma dokunuyordu annem o gün tepksz kaldı bizde gülmştk salak salak şimdi Allâh korusun bnm çocuğum gelip bana böyle bir şey söylese o imama dünyayı dar ederdm ne kadar çok sustırulmşz farkettim de
Çatının dar olması alttan muayene ike mi söyledi doktor
Evet malesef . Hamileyken normal doğuma elverişli miyim diye baktı bakmaz olaydı . Çok kötü bişey
Ya varya ağzımı bozmak istemiyorum ama dini ne kadar kötü kullanıyolar. Çocuk kimden korkmaz kim çağırsa gider? Caminin imamı. Ne kadar Allah korkusu yok bu insanlarınnya. Çok şey söylerimde bu platform yeri değil
Ben bir çok şeyi kendime anlatamıyorum daha hamileyken eşim beni ihanetle suçladı asla ama asla böyle bir şey yapmama rağmen kendisi çok ilgisiz di benimle alaksı yoktu hamileyken bana çok uzaktı istemiyordu beni bnde üzülüyordum konuşmuyordum bi gün eve sinirli sinirli geldi 6-7 aylık hamileyim çıkar telefonunu dedi napcan dedim ver dedi sinirle kimle ne halt yiyorsun bakacam dedi o gün dünyam başıma yıkıldı sanki Allah da şahidim olsun aldatmaya yeltenmedim bile o ilgszlkle bile hamile hamile kendimi niye böyle bi strese sokayım ki ama o inadına alacaktı bende inadına vermedim telefonu o kadar ağlıyordum ki böyle bir şey ı bana yakştrdu diye çok kötü bir geceydi adam delirmş gibiydi sonra ben indaımdan vazgeçip verdim telefonu girdii her yere o gece telefonu yanına aldı sabah da götürmştü naptı bilmiyorum akşam gelirken getridi hiçbir şey olmamış gibi verdi telefonu off anlatsam çok uzar da hayatım mecalim yok
Cidden acısı çok kötü canım yakmşto bnm de
Eşin tacize uğradığını biliyor mu? Çok yanlış ama erkek kafası man kafa oluyor. İş belli bi zaman sonra sen kuyruk sallamasan sana yaklaşmazlardı ya dönüyor. Bende lisede bir hocam tarafından taciz edilmiştim. Erkek arkadaşıma anlattığımda bana ona benzer bi cümle kurmuştu ve onu o an terketmiştim
Hâlâ bu adamı görünce korkarım ben uzaklaşrm Kaçarım adamın biri bunun karısına zorla tecavüz etmeye kalktı o zaman lar buna şahid olanlara yeminler ettrdi kimseye söylemiceksnz diye gitti bunu yapan adamla can ciğer kuzu sarması hâlâ bile öyle cehennem de yansın bana bunları yaşatan herkesi ben affetmiyorum hakkım helal değil nolursa olsun
Müge anlıya çıkan ahlaksız adamların hikayelerine benziyor. Allah bilir karısını pazarlıyodur puşt
Hayır bilmiyordu o zaman çook sonra söylemştm bi tanesini tek biliyor 18 yaşında olanı anlattım sadece o zaman çok başka bir şey den gelip bnde çıkardı sinirni