Kizim cenesinden aşagi çay dökdü kucuk cam bardakdaydi ve kaynarda degildi çay ama yanik olusdu malesef bizi nasil bi surec bekliyo cok tedirginim doktor ilk 3 gun cok onemli yanik derinlesebilir dedi asla pansuman yapamadilar dokundurtmadi malzemeleri aldik evde kendimiz yapalim dedik ama nafile kremli bez koymamiz lazim sokup atiyo basina gelen oldumu nekadar surede iyilesir enfeksiyonda kapmamasi lazim Rabbim dusmanima vermesin cocuklara bisi olmasin 5 dakkada yaşlandim sanki ![]()
![]()
Hüveyda çok geçmiş olsun hangi kız küçük mü büyük mü ![]()
Kucuk kiz bacim çok sagolasin. Kucuk oldugu için sanirim derisi hassas su tutmamizla soyulma oldu hemen cunki cay asla kaynar degildi
Güzelim benim, canım kızım nazara geldi kesin, içim gitti
Allah yardımcın olsun inşallah of çok üzüldüm
Cok gecmisolsun huveyda
Allahim beterinden korusun onu inşallah tez zamanda gecer uyurken yapmaya caliş pansumanini kuzum ya
Benim kiz kardesimin bacaginda ve ozel bolgesinde sıcak su torbasi patladi bilirim yanigi yani onun acisi sanki ben cektim cok kötüydü
Doktor dedi Allah korusun sıcak su sıcak cay sıcak sut kaynar bisey doguldugu gibi suyun altina hemen tutmayin su toplar demisti hemen zeytinyagi elinizle dokulen yerlere sürün hemen kabarmasin ve iz kalmasin diye aklinda bulunsun
Sarı bi merhem verdi o zaman onunla pasuman xapiyorduk cok sukur gecti
Allahim sifa versin kuzucuga inşallah atlatırsınız bi an önce ![]()
Amin bacim sagolasin. Dun hava guzel diye disari cikardim her goren sevdi nazar degiyo gercekden bugun hastanede bile goren geldi sevdi iyi niyetli seviyolar ama işte nazar degiyo
Birisi baktığında ya da sevdiğinde içinden dua et Allahım sen çocuğumu kötü gözden sakın de, besmele cek, Ayetel Kürsi oku…Barbie gibi kızların maşallah insan bakmaya kiyamiyor ama ister istemez iyi bakınca bile nazara gelinebiliyor
Her disari cikardiginda ayetel kursi oku qllahin izniyle onu korusun kotu gozlerden bi maşallah diyemiyorlar zaten hep nazardan oyle oluyor çocuklara boyle kazalar
Dikkat edin kendinize ![]()
![]()
![]()
Amin canim Allah razi olsun. Direk suyun altina tutdum elime derileri geldi zaten hemen. Doktorda direk ilik su ve sonrasinda soguk kompres yapilmali dedi bizde oyle yaptik valla insan ne yapacaginu şaşiriyo o an. Krem vermedi doktor biz kendimiz eczaneden aldik artik. Uyuyunca ilacli bezi koyduk gigsundeki durdu uyanana kadar ama cenesindekini sokup atiyo hemen . Allah dusmanima vermesin cok zor iz kaldimi kardesinde
İnan sureklide okuyorum canim ama işte olan oluyo yinede
Okuyorum canim inan tek ciksamda dusari adim atar atmaz ayetel kursi eve gelene kadar okurum esimde okur surekli sagolasin
Ay hüveyda geçmiş olsun kesinlikle nazar işte. Sana o yüzden diyorum nazar değer diye ![]()
![]()
kıyamam minnoşuma ya. Sıcak olmamasına rağmen nasıl o kadar kötü yanmış ya. Allahım kem gözlerden sakınsın , korusun. Uyurken sürmeyi deneseniz uyanırmıki
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm ![]()
Cok geçmiş olsun benimde içim gitti yazdığını okuyunca kesinlikle nazar canim masum yavrum ya Allah onu koruyup kollasin cani yanmasın insallah. Eşimin yanık durumlarında tedavisi soyle hakiki kırmızı kantaron yağı bi yemek kaşığı 1 çay kaşığı da limon suyu sıkıp karıştırıp iyileşene kadar günlük yaparsanız çok faydası oluyor etkili benim öneri insallah tez zamanda geçer mübarek günlerde duamiza katalım onu da insallah
Kıyamam ya emziğide agzında miniğim tez zamanda şifa bulur İNŞALLAH yanık cok kotu ya gecen yıl bayramda benımde ıkı ayagım yandı cok fena yanık ben hep buz koydum kantaron yağı bide sürdüm yanık ağrısı mınımum 12 saat maksimum 72 saat suruyor demişti doktor İNŞALLAH ağrısı olmaz artık yavaş yavaş kremlerını sür kantaron varsa onu sür o cok ıyı gelıyor tekrardan cok geçmiş olsun küçük meleğe ![]()
Çok geçmiş olsun cnm ya inşallah tez zamanda düzelir prenses yanık acısı çok kotu olur kucukken bende 7yasinda felandim anneme sürpriz yapmak için çay demlemistim bir çaydanlığı öylece ayağıma dokuverdim 1ay çektim çok derin bir yanikti ama hiç iz kalmadı …bizim bı komşumuzun kizida kahve dökmüştü çenesine iz kalır diye korktular ama kalmadı yara tamamen kapandığında aleo Vera ciceginin jelini sürttük leke kalmasın diye dedi ne kadar doğru bilemem de
Çok geçmiş olsun içinizde elbette korku vardır ama iz kalırmı diye öncelıkle düşünmeyin yanık için çok çeşitli iz bırakmayan kremler var. Doktorunuzun dedıklerını mutlaka yapın izin vermese bile en azından dikkatını dagıtarak yada o an sevdıgı şeyleri vererek yapmaya çalısın en azından ilk 3 gün geçmiş olsun tekrardan rabbim beterinden korusun
Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin inşallah çok üzüldüm görünce içim gitti
bebekler o kadar hassas ki kaynar olmasa bile derileri hemen hasar görüyor canım bizim buralarda mumu tavada eritip Krem gibi yapıp sürüyorlar ama sadece mum mu başka birşeyler de ekliyorlar mı tam nasıl oluyor bilmiyorum babaanneme yarın sorarım çoookk derin yanıklarda bile iz bırakmadığına gözlerimle şahit olmuştum öğrenir yazarım belki denemek istersin faydasını görürsün ![]()
Çok geçmiş olsun Hüveyda çok üzüldüm ya
benim de bildiğim kadarıyla aşırı kaynar sıcak olmayan bir yanıksa en yakınındaki suyu dökmek gerekiyor bir süre suda bekletmek iyi geliyor diye biliyorum eşim bu konuda eğitim almıştı bir dönem baristalık yaptığı için. Ve kendisinin de eline çaydanlıktan su dökülünce 20 dk kadar suda bekletti o sayede ne acısı kaldı ne de izi. Tabi ki çok ileri derece yanıklar için geçerli değilmiş. Sen yanlış bir şey yapmamışsın bence. Çenesine hiç bir şey yaptırmıyor demişsinya onun için de acaba sevdiği bir çizgi film karakteri var mı çene ile alakalı. Ona benzeterek ilgisi çekilebilir belki çenesini kremleyip sarıp bak sakal yaptık sana gibi oyunlaştırmayı deneseniz kabul eder mi acaba. Kuzum benim kıyamam umarım çabucak iyileşir tekrar çok geçmiş olsun ![]()
![]()