Yaptığım büyük hata

Arkadaşlar size yaptığım cahilce bir hatadan bahsetmek istiyorum. Bebeğim doğduğundan beri beyaz gürültüyle uyutuyorum. Bunda sıkıntı yok. Ama asıl hata şu ki yüksek sesle açıyordum . Çünkü evimiz cadde üstünde ve arabaların sesini bastırmak için sesi yükseltiyordum ki bebeğim uyusun. Gündüzleri hep kısa uyuyup uyanmasından muzdariptim. Bebeğim kulağını çekince sesin kulağına zarar vereceği dank etti beyinsiz kafama. 2 gündür beyaz gürültüyğ en kısıkta açıyorum uykuya dalınca da kapıyorum. Ve sonuç bebeğim gündüzleri 1-1,5 saat uyumaya başladı. Gece zaten açmıyorum. Allah’ım bebeğime ne kadar büyük kötülük yaptım kim bilir . Duymada problem yok ama . Fısıltıyla uzaktan seslenince duyuyor. Çocuğum o seste beyni acır nasıl uyusun . Ah ah hiç yapmayacağım hata ama işte güya dışardaki sesten koruyorum.

Aranızda bu hatayı yapan yoktur ama yine de nolur nolmaz benim yaptığımı yapmayın. Çok daha kötü sonuçlar doğurabilirdi. Geçici sağır bile olabilirdi. Kulakları hassas çünkü. Bizim duyduğumuzdan iki kat daha fazla sesi algılıyolar. Benim başımı ağrıtan sesi çocuğuma dinlettim ya. Püüü bana

2 Likes

Kuti çok mu tatlı annesin acabaaa :)) Allah im korumustur onu annesi

2 Likes

Her hata yeni tecrübeler oluşturur. Kendinize o kadar yüklenmeyin. Hiç bir annemiz burada kasıtlı veya bilinçli bebeğine zarar vermez. Zanlarımız olur, zannetmiştim fln tarzı ama farkına varınca hepimiz düzeltmeyi de EN İYİSİ olmayı da beceririz. Farkına varıp düzeltmişsiniz. Gündüzleri bebekleri sesli ortamda uyutun diyor doktorun bir tanesi. Hani gündüz ile gece farkını ayırt edebilsin diye. Gürültü illa olacaktır. Bebeğim uyurken abisine defalarca ses yapma dememe rağmen unutuyor yine aynısı yapıyor yani bazı şeyler engellenemiyor​:sweat_smile:Senin bebeğin için çok iyi bir ANNE olduğunu artık hepimiz anladık. Ki senin gibi diğer anneleride tebrik ediyorum :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: sayende başka anneler tecrübe kazanmış oldu.Aynı şeyi yapan varsa da yapmaz artık :hibiscus:SEN ÇOK İYİ KALPLİ BİR ANNESİN​:rose:

5 Likes

Tecrübe etmişsin ne güzel bazen doğru bildiğimiz şeylerde yanlış olabiliyor malesef yol yakınken dönmüşsün ne güzel artık mışıl mışıl uyusun bebeğin sende rahat et annesi​:cherry_blossom:

1 Like

Yaaa ne tatlı ama cahil tatlı :grinning_face_with_smiling_eyes: Allah zaten korumasa kim bilir bebeklerimizin başına neler gelirdi Allaha şükürler olsun binlerce kez :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

1 Like

Evet normalde yenidoğanken öyle yapıyoduk davul patlasa uyanmazdı. Büyüdükçe uykusu hafif olmaya başladı o büyüdükçe sesi daha da yükselttim . Aman Allah’ım durup durup özür diliyorum bebeğimden. Suratıma bskıp sırıtıyo :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: teşekkür ederimm yaa çok iyisiniz çok güzel şeyler demişsiniz mutlu oldum​:smiling_face_with_three_hearts:

Çok şükür 6 aylıkken idrak edebildim :woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2: zaten yakında çocuk dile gelip anne yeter sustur şunu diyecekmiş :grinning_face_with_smiling_eyes:

Beyaz gürültü yerine de ninni masal da dinleyebilirsin aslında daha iyi olurü:heart::hatching_chick::smiling_face:

1 Like

Onları denedim ama dinlemekten uykuya dalamıyor​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: bi ara nebe suresiyle uyuyodu. Sonra o da yemedi :grinning_face_with_smiling_eyes: ben binni söyleyeyim diyorum çığlık atıyo . En iyisi yağmur sesi dedim yağmur sesiyle uyutuyorum

1 Like

Bunda maaile uyuyoruz :smiley:

1 Like

Onu da denedim pış pış diye soluk verdiği yerlerde bi ses olsa direk uyanıyo​:grinning_face_with_smiling_eyes: büyüdükçe huy değiştiriyo. Ama bu müzikliymiş deneyeyim bunu

Kendini suçlama bende ekran verdim maal gibi 9aylikken bişeyler ters gittiğini fark ettim ekranı kestim 3aydir oğluma herşeyi 0dan öğretiyorum otizmden bile şüphe ettim o şüphe hâla var ama ilk gibi değil kendine hâla kızıyorum ama ne yapayım bir yandan da düzeltmeye çalışıyorum sende fark etmişsin ne güzel

1 Like

Ben ekran vermiyorum ama gün içinde canım sıkılıyor televizyon izliyorum . Bebeğimin arkasını tv ye çeviriyorum otutturup oyun oynatıyorum. o görmüyor ama ister istemez duyuyor. O da kötü etki eder mi acaba. Oyun oynarken bi yandan konuşuyorum ama onla. Tv nin sesini direk almasın diye. Karmaşa yaşar mı bilmiyorum. Ama cidden canım sıkılıyor bazen bişeyler izlemek istiyorum

Onun içeriğine bagliymis şiddet içerikli vs olunca sıkıntıymis uyurken bile bilinçaltı açık oluyormuş

1 Like

Şiddetsiz bişey yok ki . Bizleri de illaki büyütürlerken tv açık şekilde büyüttüler. Bizde sıkıntı olmamasının sebebi ortada işte. Eskiden en şiddetli dizi sıdıkaydı terlik yerdi düşünün yani :grinning_face_with_smiling_eyes: şimdi hep kavga dövüş silahlar bombalar ahlaksızlıklar. Haberlere bile bakamıyorum çünkü yaşanmış olaylar dizilerden de beter. Çocuklarımız çok kötü bir dünyaya doğdular. Umarım onlar güzelleştirirler dünyayı tekrar. Yeni nesil akıllı, ahlaklı olacak ve iyilikle güzelleştirecekler oldukları yeri inanıyorum

1 Like

Benim yaşım tutmuyor ki Sıdıka ya :grin: ama diğerlerinde haklısın da ekran çocuğumu geriletti o yüzden çok korktum ben hatta psikolaga götürcem bu sebepten ama randevu bulamadım

1 Like

Bi götür belki başka bişeyden olmuştur. İçin rahatlar. Otizm diye düşünme hem de direk. Ne gibi gerileme yaşadı. Konuşma konusunda mı sadece

Bu ekran şeyine pek katilmiyorum büyüyünce evet doğru ama şuan küçükler 2cocugumda TV ile büyüdü hatta büyük oğlum çok miyminti yemek konusunda Recep İvedige bakarak yerdi yesin diye neler yaptım yaa …ama TV bağımlısı degiller hatta bakmıyorlar bile ben zombi filimine bakıyorum kızda dönüp bakıyor​:joy:bende annemle 7yasinda başlamıştım korku filmlerine bilmiyorum sakincali değildir aşiriya gidilmedigi sürece… oğlumun öğretmeni eve TV almamiş ve 2cocugu varmiş düşünsene tvsiz büyüyorlar ama bir yere gittiklerinde gördüklerinde görmemiş gibi bakacaklar bence daha kötü etkilenirler diye düşünüyorum illaki bir yere gidecekler zaten demi … yasaklar olmalı ama sınırlı ..

1 Like

Bilemicem ilk çocuğum benim ve daha 6 aylık bi deneyim yaşamadım yorum yapamcam. Yaşayanlar deneyimliler daha iyi bilir . Sen ekran verdin sıkıntı olmadı. Nur verdi sıkıntı oldu diyor. Neye göre değişiyor bilmiyorum ama yine çocuktan çocuğa değişiyo sanırım

1 Like

Yani sen verme ama arada kendin baktigin içinde suçluluk duyma diye söyledim cnm :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like